Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Avortul - Ucidere din culpa

Recommended Posts

Avortul, ultima etapa a nimicirii iubirii conjugale!

A vorbi despre avort inseamna a ne referi, potrivit moralei ortodoxe, la cel mai mare pacat pe care il poate savarsi cineva in lume. La inceputul crestinismului, trei pacate erau considerate a fi cele mai grave: apostazia, uciderea si desfranarea. Avortul se pare a fi sinteza acestor trei pacate laolalta si inca ceva mai mult. E ultima pecete a condamnarii la disparitie a iubirii conjugale. In intelepciunea Sa negraita, Dumnezeu a hotarat ca un prunc, inainte de a vedea lumina zilei, sa petreaca vreme de noua luni in sanul maicii sale. Acest san ii este adapost si hrana, pavaza si mijloc de aparare in fata oricarei primejdii. Trupul mamei, sanul matem, este, fara indoiala, cel mai sigur loc ce poate ocroti o fiinta umana. E si templul iubirii celor doi soti. Caci asemenea unei providente divine,acest san ofera, asa cum se exprima profetul Isaia, "un loc de scapare in incercari, un liman in vremea furtunii si o umbra in plina dogoare " (XXV,4). Dar mama, careia i s-a incredintat ocrotirea copilului, isi tradeaza aceasta indatorire, care ii revine prin casatorie, omorandu-si propiul ei odor. Uciderea se savarseste tocmai in acest loc, in care este prezenta, intr-un chip deosebit, mana lui Dumnezeu. Sfintii Parinti ai Bisericii Rasaritene spun ca, prin lepadarca voita a copilului, pacatul patrunde in vistieriile vietii. Chiar si din punct de vedere rational, ridicand o problema ca aceasta "suntem sau nu suntem inca in prezenta unei fiinte umane?", inseamna sa prejudiciem intrebarea. Faptul in sine priveste adevarul ca Dumnezeu insusi intentioneaza sa creeze o faptura omeneasca si ca aceasta faptura, aparuta in sanul mamei, este prin avort in mod deliberat, privata de viata, iar acest lucru nici nu este altceva decat un asasinat. Orice crima este un ultragiu adus persoanei si trupului omenesc, nici una insa nu se aseamana cu pruncuciderea, care secatuieste tezaurul vietii, distrugand familia si ruinand neamul.

Extras din cartea “Adevarul si frumusetea casatoriei”, de Pr. Prof. Dr. Ilie Moldovan

Tatic la puterea a 3-a!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul răspuns

[bang][bang][bang]

macar daca ar impresiona pe cine trebuie articolele astea, si toate discutiile..parerea mea este ca cine are suflet sa faca avort LA CERERE, femeia care nu e sensibilizata de viata ce creste in pantecul ei,nu va avea nici cea mai mica tresarire citind ce scriem noi pe aici :(

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

quote:Originally posted by forte

Preotii folosesc prezervativ?Legarea trompelor la preotese la ce articol din Biblie intra?

id="quote">id="quote">CORECT! sa punem asadar semnul egal intre a omori un om sau a evita sa il omori...da, ma, e exact acelasi lucru, cum de nu mi-am dat seama????"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Este greu sa vorbesti despre avort... Este si mai greu sa citesti despre avort, vazut prin lentila unei lumi perfecte...

Haide sa iti spun despre mine. Sint vinovata de crima, da! Am facut un avort, casatorita inca fiind. Si trecind prin doua nasteri in urma multor ani de incercari nereusite. Normal ar fi trebuit sa fiu ultima femeie pe pamint care s-ar fi gindit la un avort, nu?...

Ei bine, viata nu este perfecta si uneori te pune intr-o situatie de sah-mat. Nu este alegerea ta, esti fortat...

Am avut intotdeauna un corp pe care il cunosteam, eram ca un ceas. Stiam perioada de ovulatie, stiam perioada in care trebuia sa nu fac nimic, era totul perfect, imi puteam fixa ceasul dupa ritmul meu!...

Eram o femeie casatorita, linistita, mindra de familia ei. Nu trebuia sa mi se intimple asta, si uite ca mi s-a intimplat. Era in perioada de inceput, cind lumea mea a inceput sa se naruie pe linga mine fara sa stiu de ce. Sotul meu ma acuza mereu de amanti. La inceput mi s-a parut o gluma, pentru ca nu era gelos. Apoi a devenit o adevarata fixatie pentru el. Nu stiam de ce se comporta asa, nu ii dadusem niciodata nici un motiv de neincredere...

In seara respectiva i-am spus ca nu se poate, ca este perioada cea mai fertila si ca trebuie sa astept sa treaca. Eram si obosita. Mi-a reprosat inca o data ca am amanti si ca sint satula de sex cind vin acasa si din cauza asta nu am chef de el. Fetele mele aveau un an si trei ani, munceam full-time si numai timp de amanti si sex clandestin nu aveam eu... Am incercat sa ii explic... nimic. Am adormit cu spatele unul la altul. M-am trezit le trei dimineata, cu pijamaua jos de pe mine, el deasupra, in plin act... Eram dezorientata, speriata, nu stiam ce se intimpla cu mine!... I-am spus isterica sa se opreasca... Avea o expresie urita a fetei. Cind s-a dat jos, mi-a spus cu dispret ca orice femeie din lume ar fi bucuroasa ca barbatul ei sa o doreasca atit de mult. Eu ma simteam murdara, speriata... Mi-a spus ca sint nebuna. M-am imbracat si am iesit afara, m-am plimbat doua ore pe afara. Nu vroiam sa ma mai intorc acasa, nu stiam ce sa fac, nu stiam ce naiba se intimpla cu mine!... femeie maritata de 10 ani... fusesem voilata in patul meu, noaptea, in somnul linistit, in siguranta mea... si de cine? de sotul meu!!!...

Si am zis ca fac acel copil, ca totul va fi ok, ca daca ma voi ruga mai mult, totul va intra in normal! Doctorul mi-a spus din start ca nu este bine sa aduc pe lume acel copil... Peste umarul lui ma uitam la "juramintul lui Socrate" pe care il avea pe perete, in spatele lui. Si crucea de pe perete... acelasi doctor cu care am nascut si celelalte doua fetite!... Gasisem in casa paie de baut taiate, cu praf alb inauntru... Le-am dus la analiza si era cocaina... Deci el era adict la cocaina, aveam un copil de un an si ceva si unul de trei ani si ceva acasa. Si nu ma putea ajuta nimeni!!!

I-am spus doctorului ca orice s-ar intimpla nu voi face avort! Eram hotarita!

Ei bine, cind eram insarcinata in sase saptamini, am venit acasa amindoi tirziu. Am facut baie fetelor, le-am culcat. Ma simteam rau fizic, eram epuizata. El a inceput din nou cu fixatia cu amantii... I-am spus ca nu am energie pentru asta, ca merg la culcare. El a ramas jos in sufragerie sa se uite la televizor. Pe la doisprezece noaptea m-am trezit cu el peste mine, uitindu-se fix in ochii mei, plingind. Ma intreba de ce la-m inselat, de ce i-am distrus viata... I-am vorbit frumos, am incercat sa ii explic ca eu nu sint in stare de asa ceva, degeaba... I-am spus sa intre in pat si sa se roage, sa se linisteasca si sa doarma pentru ca a doua zi va trebui sa mergem la munca. M-am intors intr-o parte si am inceput sa ma rog si eu... A sarit din pat si a inceput sa ma acuze iar de manti, mi-a spus ca vorbeam cu amantul, ca m-a auzit el... Mi-a spus sa ii dau telefonul, nici macar nu am telefon celular!... A stricat totul in camera, crezind ca am ascuns telefonul. Apoi mi-a spus ca se poate sa fi fost microfon, a demolat tot, absolut tot, a dessurubat pina si alarmele de foc si fum... Patul, veiozele... apoi i-a venit ideea ca acel microfon ar fi ascuns pe mine. M-a pus sa ma dezbrac si m-a cautat peste tot. A vazut ca nu este si tot turbat era, apoi mi-a spus ca poate l-am ascuns inauntru in vagin. M-a cautat si acolo, a bagat toata mina. De trei ori...

L-am inlaturat pastrindu-mi calmitatea in toata nebunia asta si gindind la rece... I-am spus ca nu mai pot sa tin in mine si trebuie sa ma destainui de amant. Dar ca ar fi mai bine sa fie si matusa mea si unchiul meul de fata sa vada si ei ce depravata sint... Eram goala pusca si chiar si asa goala asi fi iesit in strada tipind. Dar fetele dormeau in dormitorul lor si nu le puteam lasa cu el in starea aia!!! Si tot timpul asta el umbla cu o perna dupa el si cu cordonul de la telefon. Stiu ca le putea folosi daca tipam...

A venit matusa mea, unchiul meu nu a venit pentru ca era baut... Cind a vazut in ce hal eram si totul in casa, a inceput sa tipe la el ca este un animal... El a fugit si dus a fost!!!

Am luat fetele si am plecat impreuna cu autobuzul la ea, in miez de noapte. A durat ceva timp. Alin vorbea la telefon cu unchiul meu care era beat!... Il convinsese si pe el asa cum convinsese toata lumea din jurul meu ca eram o curva ordinara. A tipat si el la mine si mi-a spus si el ca sint curva. I-am spus matusii mele sa tina fetele sa doarma la ea. Pe mine m-a dat unchiul meu afara din casa... Am iesit afara dezorientata si m-am dus la primul telefon public. Am dat telefon la shelterul de femei. Mi s-a spus ca o masina de politie va fi in curind acolo sa ma ia si sa dau declaratie. Ploua marunt si era vint... M-am razgindit sa astept pentru masina de politie, ca s anu ii fac rau lui... M-am reintors la matusa mea. Am incercat usa de la garaj, era incuiata. Apoi am incercat usa la masina pe care o au afar din garaj. Avea usa deschisa. Am intrat inauntru si am adormit chircita pe bancheta din spate.

A doua zi am dat telefon doctorului ginecolog si am programat avortul imediat... Nu mai simteam copil in mine, ci o tumoare de care trebuia sa scap cu orice pret. Chiar si pretul linistii mele sufletesti. Simteam un bolovan in mine, otrava, nu copil...

Acum spune si mie de ce s-a intimplat asa??? De ce a vrut Dumnezeu asta???...Si daca asta a vrut El, va intelege ca povara pe care mi-a dat-o a fost prea grea pentru mine???... ca incercarea la care m-a supus a fost peste masura?...

Vezi tu... e usor sa dai sfaturi si sa tii morala... Dar este greu sa traiesti cu adevarat o situatie fara iesire...

Nu mai aruncati cu pietre in femeile care au ales sa faca avort. Poate ca au fost nevoite...

Alice

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...