Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Curatenia de primavara - prilej de ajutor pt altii

Recommended Posts

Cu ocazia curateniei de primavara ne raman in general lucruri si jucarii de care nu mai avem nevoie. Nu le aruncati ! Incercati sa le gasiti noi stapani: sunt o gramada de copii si oameni care nu au suficient, care au nevoie de ele. Si acestia traiesc tot anul, nu numai de Paste si de Craciun...

Va propun cateva idei si pareri cum se poate proceda, cui si cum sa dati lucrusoarele:

- strangeti tot ce nu va trebuie, dar verificati-le sa fie in buna stare si curate, nu neaparat noi; hainele si incaltamintea sa poata fi purtate, jucariile sa fie functionale (cumparati un set de baterii unde este cazul)

- solicitati prietenilor si vecinilor acelasi lucru; ajutati mai multe suflete daca oferiti mai multe lucruri, mai ales in locurile unde sunt mai multe persoane

- daca doriti sa le donati unei case de copii, azil de batrani sau ceva similar, intrebati intai conducerea institutiei daca este de acord sa le primeasca, ce varste au cei de acolo, ce marimi poarta etc

- daca aveti deja lucruri stranse si nu stiti ce sa faceti cu ele, pe langa cele spuse mai inainte, se mai pot dona prin intermediul bisericii, sau unor cunoscuti mai saraci, sau scrieti aici pe forum, sigur gasiti o destinatie potrivita.

Nu asteptati numai marile sarbatori pentru a oferi un mic ajutor ! Nu va costa aproape nimic...

Mihai

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Chiar ma uitam aseara in dulapul fetitei mele. Este aglomerat cu o gramada de hainute care ii ajung pana la buric [:D], cu maneci "lungi" ajunse 3 sferturi si pantalonasi deveniti bermude. Ca sa nu mai zic si de incaltari muuult prea mari pentru... papusi, dar alta intrebuintare nu mai au.

Incet-incet, scap eu de ele!

[flo]

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red">

Bazar pentru Alex, un baietel diabetic de 1 an

Mihai [flo].

Recunosc, sunt un pic stresata sa nu jignesc si sa nu ranesc sentimentele nimanui. Dar pana acum feedback-ul a fost o.k., asa ca putem purcede mai departe..

Cam mereu ne-am straduit sa procedam asa: cum nu-mi mai place ceva/nu-l mai port de ceva vreme => le spal si le pun bine in saci de plastic. Bineinteles, pe cele in buna stare. (pe cele in mai putin buna stare le las langa ghena de gunoi, puse tot frumos in pungi).

Apoi, din cand in cand, le transbordam la cei care ar dori sa le mai foloseasca. De exemplu, la tara.

Asa s-a instaurat si obiceiul ca primavara, inainte de Paste [:D], sa facem pachete mari cu haine si cu lucruri bune (de mancare, cosmetice, dulciuri, caiete si unelte de scris) care iau drumul Moldovei, la niste rude mai sarace.id="size1">

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag

Si de la noi pleaca haine si incaltaminte spre rude de la tara, cu situatie materiala precara, dar de cel putin doua ori pe an facem pachete cu produse alimentare, jucarii, carti/caiete/rechizite, medicamente de uz general pe care le donam unei case de copii si unui camin de batrani.

Pepenash over and out!

Alexa, trebuie sa fie si in Pitesti o Directie pentru protectia copilului, orfelinate, leagane, case de copii. Daca vrei, caut eu adrese si iti dau.

O alta posibilitate ar fi la biserica, mai ales daca cunosti ceva mai bine preotul si iti poate spune care familii ar avea nevoie.

Daca chiar nu gasesti, o sa incerc sa vorbesc cu cineva din Pitesti sa le gasim o destinatie.

Numai bine [flo]

Mihai

Si eu am strans hainute, incaltaminte si jucarii de care nu mai aveam nevoie si le-am dat unei familii care chiar avea nevoie. Sunt intr-o comuna la 13 km de Bucuresti, si merg frecvent acolo. S-au bucurat foarte mult.

La noi in cartier la biserica Sf. Petru si Pavel este o familie care chiar are nevoie de ajutor - o mamica cu vreo 4 fete dragalase foc, care statea pe strada intr-un timp, acum nu stiu exact unde mai stau dar le vad mereu la biserica, duminica. Le-am mai ajutat si eu, cat am putut. Se bucura de orice ajutor. [flo]

Rabdarea este inceputul intelepciunii...

Este laudabila initiativa asta.

Parerea mea este insa un pic diferita.

Eu am facut de mai multe ori lucrul asta, dar eu nu inclin deloc spre case de copii si alte asemenea pt ca situatia este mult schimbata de ce era cum 10-15 ani.

Parerea mea ca cei de acolo cam au ce le trebuie din punct de vedere material, iar leagane de copii nu mai exista, copiii mici sunt ingrijiti de asistenti maternali unde li se asigura ce au nevoie din punct de vedere material.

Eu am ajutat familii sarace cu copii, care se bucura si folosesc lucrurile respective.

Astfel de familii pot fi gasite luand legatura cu fundatii care se ocupa de asa ceva, prin biserica, primarie, serviciul social, sau scoli.

Sunt familii care nu le pot cumpara copiilor jucarii si stiu ca acestia se bucura enorm daca primesc o jucarie sau o papusa.

Eu mi-am indreptat ajutorul in directia asta si asa o sa fac in continuare.

"Pluteste drept inainte...chiar daca pamantul pe care-l cauti nu exista, D-zeu il va crea intr-adins spre a-ti rasplati cutezanta." Regina Spaniei catre Cristofor Columb

Nu este obligatoriu sa duci intr-un anumit loc, eu am dat cateva exemple din experienta mea si a prietenilor apropiati.

Totusi sa stiti ca sunt si case de copii mai saracute. In plus, unele DPC-uri mai au grija si de o parte din familiile sarace din raza lor si unele donatii ajung si la acestia.

Mihai

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...