Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

prajituri de cofetarie?


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ecler cu crema de vanilieid="red">

 

Ingrediente: 60 g unt, 1 praf sare, 200 g faina, 4 oua, 1 plic praf pentru crema de vanilie, zahar pudra, 200 g zmeura

 

Se dau in fiert 250 ml apa cu unt si sare. Se adauga faina si se amesteca pana se formeaza o galusca de coca. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se preincalzeste cuptorul (230°).

Se adauga pe rand ouale. Se introduce aluatul intr-un sprit si se formeaza betisoare pe o tava tapetata cu hartie. Se coc 15 minute.

Se scot eclerele din cuptor si se taie imediat; se lasa sa se raceasca. Se pregateste crema de vanilie, conform indicatiilor de pe ambalaj, si se umplu eclerele. Se presara zahar pudra. Restul de crema se aseaza intr-un bol, se garniseste cu zmeura si se serveste separat.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Retetele nu-mi apartin, le-am copiat si eu de pe alte forumuri pe care nu le pot cita acum din motive de publicitate ...

 

AMANDINE

 

1.blat cu zahar ars:7 oua,190gr.zahar,300gr faina

2.crema cacao:250gr zahar,350gr margarina 50 g cacao,esenta de rom+vanilie

3.ciocolata pt glazura 300-400 grame

4.sirop:250ml apa,100gr zahar,lamaie rasa+rom

1-2 praf de copt

Se separa albusurile de galbenusuri,sa bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adaoga galbenusurile si faina

Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 minla 175grade celsius .

Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi marimi egale.Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat.

Se unge prima foaie cu crema se pune cea de-a doua foaie deasupra,se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie,pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate,insa nu prea marunt.

Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.

si alt BLAT DE ZAHAR ARS

iNGREDIENTE

-150g faina

-15 ml ulei

-5 oua

-10ml zahar ars

Preparare

-se separa ouale(galbenus si albus)

-albusurile se bat spuma cu zaharul

-galbenusurile se amesteca cu ulei si 25ml de apa,la care se adauga zaharul ars (nu cald)

-se adauga faina

-se pune amestecul rezultat intr-o tava

-se baga la cuptor la temperatura moderata

-usa cuptorului nu se deschide decit dupa 20min

Amandinele se orneaza cu un mot de crema si un romb de ciocolata.

 

Choix a la creme

Gogosi

1 pahar apa, 100g margarina(unt), 1 lingura zahar, un praf de sare, zahar vanilat, 200g faina, 4 oua.

Intr-o cratita se amesteca apa,margarina,zaharul,sarea si zaharul vanilat si se pun la fiert.Dupa ce s-a topit margarina se adauga toata faina si se amesteca pe foc pana se omogenizeaza.Apoi se adauga cate un ou,amestecand pe rand,dupa fiecare.

Se unge o tava cu putina margarina si se tapeaza cu faina,dupa care se formeaza cu lingurita gogosele din pasta obtinuta mai inainte.Se baga la cuptor(foarte incins),pe raftul cel mai de sus si se lasa cca. 10 min. pana se umfla si prind culoare aurie.Se lasa la racit.

Crema:

500g lapte(apa), 200g zahar,3 linguri faina, 2 oua, 200g. margarina, 3 linguri cacao(vanilie),stafide(dupa gust).

Se amesteca toate pe foc pana se ingroasa.

Glazura:

5 linguri lapte(apa),200g zahar, 3 linguri cacao, 100g margarina.

Se fierb toate pe foc aprox. 10 minute.

Gogosile umplute cu crema se aseaza pe un platou peste care se va turna glazura fierbinte.

 

 

Ma gindesc ca mai era Oana sau Boema ca eu le incurcam mereu, facute din blat ( cred ca cel de zahar ars merge bine), taiat in patrate , glasat cu ciocolata si apoi pusa cu "spritzul" frisca ( in care ai putea amesteca ceva gelatina ca sa stea intepenita).

 

 

 

 

Cristina

 

una.. alta...id="blue">

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Acum citesc si ma minunez cum am pututr salva ( in caietelul cu retete) fara sa citesc cu atentie. Deci reteta de mai sus "choaix la creme " e mai mult ca un profiterol. Daca pui gogosile astea umplute cu crema intr.un vas cu ceva inghetata iese perfect. Choix-ul ala pe care mi-l amintesc eu era o gogoasa mai mare ( un ecler rotund sa ii zicem asa [bang]) taiat in doua, umplut cu crema si peste crema pusa frisca iar deasupra asa "ca o palarie pe o ureche" venea si capacelul gogosicii. Toata minunea era pudrata cu zahar pudra.

 

Sunteti de acord cu mine ?? [:D]

 

ce mai era prajitura cartof asta mereu m.am gindit ca e facuta cu resturile prajiturilor [bang][bang].

 

 

Cristina

 

una.. alta...id="blue">

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by crista-s

 

ce mai era prajitura cartof asta mereu m.am gindit ca e facuta cu resturile prajiturilorid="red"> [bang][bang].


id="quote">id="quote">

 

Chiar asa era! Intrebarea este: cu resturile ramase in farfuriile clientilor??? [:p]

 

Adrianaid="red"> si [copil] Mihnea Stefanid="blue"> (11.11.03)

 

Creatii culinare

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna!

Am o prietena care are o cofetarie si pot sa va spun ca acasa nu o sa va iasa niciodata prajiturile ca in cofetarie pt, ca pur si simplu, in cofetarie sunt facute cu prafuri speciale pt cofetarii: de ex, crema de cremsnit se face cu un praf si niste apa, iar blaturile cu praf, apa si oua.

Deci nu se poate sa va iasa chiar asa..daca vreti eu ii cer niste retete sa vedeti cam ce contin..

 

Leah

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...