indu Publicat Martie 9, 2006 Raport Distribuie Publicat Martie 9, 2006 Salutare, parintii mei au divortat si acum urmeaza partajul. Incerc sa fie cat se poate de obiectiva, dar traind cu ei in casa atatia ani (am 25 acuma) e normal sa-mi dau seama care a facut mai multe pentru noi si cine a muncit mai mult in casa. Asa se face ca eu sunt de partea mamei. A facut tot ce i-a stat in puteri sa ne fie bine. A muncit, a adus absolut toti banutii acasa, i-a chibzuit in asa fel incat sa plateasca totul in casa si sa ne multumeasca si pe noi: mancare, scoala... etc. Deci din partea mea, nota 20 pentru mama mea, cea mai buna de pe Pamant! Cat despre tata, n-as putea spune ca s-a straduit atata. Din 92 a ramas fara serviciu. Nici cartea de munca n-a fost in stare sa si-o ia de la ultimul loc de munca. Tot mamica s-a dus sa i-o recupereze. Oricum nu a mai folosit-o de-atunci. Cum nu si-a gasit serviciu de sef (ca cine angajeaza pe post de sef pe unu' care toata ziua bea), a incercat sa se mai descurce cu alte "afaceri". Intr-un timp era un fel de distribuitor de bauturi, da' cum el era prieten cu toata lumea, le dadea pe datorie, n-avea nici un soi de evidenta a marfii, si bea cot la cot cu aia care-l il fraiereau. Ne iubea el pe noi (mai am un frate de 22 de ani), da' numa sa nu munceasca prea mult pentru noi. Eu chiar cred ca lenea e o boala. Tin minte cand eram mai mica si venea beat acasa si o batea pe mamica. O data a dat cu picioarele in ea desi saracuta era proaspat operata. Mama nu a vrut sa faca scandal.. sa nu afle lumea (locuiam intr-un oras mic). Ea are un loc de munca respectabil si o cunoaste multa lume in oras; noi eram inca la scoala atunci, mici si prostuti si ne-ar fi fost rusine de colegi sa se afle cum e la noi acasa. Si uite asa a indurat biata mamica, de dragul nostru si nu a dat divort mai devreme. Intre timp noi am crescut, eu lucrez am banii mei si ma descurc f. bine, fratele meu e inca student. De un an mama s-a hotarat sa dea divort si a si facut-o. Eu nu eram in tara atunci dar le-am spus alor mei sa imi dea beep pe mobilul meu cand e ceva important si eu ii sunam de-acolo de la lucru. Cand a aflat taica-miu ca mama da divort s-a panicat si toata ziua ma suna sa-mi spuna ca se simte rau.. etc. mamica nu s-a dus acasa in perioada aceea. Taica-miu incerca sa ma santajeze pe mine sa afle unda sta mama.. ca sa se duca dupa ea sa-i mai faca o tura de scandal, evident. El nu e in stare sa se descurce singur. Are nevoie de o femeie. Nu i-am spus unde e. A stat la serviciu. Acolo a dormit pe un patut, vai de ea, saracuta, vreo doua luni. Ii era frica sa mearga acasa ca taica-miu mai e si violent pe de-asupra. Din anturajul lui taica-miu de cand era mai tanar (si il asteptam eu mica acasa si plangeam dupa el) s-au risipit toti golanii: unii au divortat si tot asa n-au fost in stare sa se intretina si au ajuns vai de capu' lor pe strazi, unii au murit de la prea multa bautura. Poate am m-am lungit cu povestea desi cu siguranta n-am spus destul. Ce ma intereseaza este daca o pot ajuta eu pe mama la partaj cumva. Sunt convinsa ca merita macar 80% din tot ce au(nu prea multe). Apartamentul, de exemplu, a fost cumparat dupa revolutie cu rata pe 15 ani. Totul a platit mamica! Taica-miu nu are nici o hartiuta cu care sa dovedeasca vreun ban pe care l-a castigat el de cand nu mai are serviciu (de 14 ani). In schimb neamurile lu' taica-miu vin si-l sustin.. ca frate.. ce-o mai muncit el la tara si ce de-a bani ne-a adus acasa. Nu-i adevarat nimic din astea. Si-a cumparat la tara doua tractoare care nu-s pe numele lui. Doua rable, ca nu le-a luat de noi, in care mereu trebuia sa bage bani. Noua ne-a dat bani la scoala, dar mereu tinea sa precizeze ca nu mai are si sa nu-i mai cerem atata.. etc. Cat de mult valoreaza minciunile neamurilor lui la proces? El nu a adus bani acasa. Dormea cate 3 luni la bloc iarna.. ca cica nu se poate ara, semana,.. etc si astepta primavara. Si vara tot asa erau vreo doua luni in care nu facea nimic.. completa rebus si astepta sa vina mamica de la serviciu sa-i puna de mancare! A avut in arenda si o bucatica de vie si in loc sa se duca sa o lucreze ca tot omu gospodar, ne astepta pe noi de la scoala sa mergem la legat la vie (eram in cl. a 10-a atunci). O gramada de exemple de astea va pot da. Ba chiar am discutat si cu fratii lui, cei care-l sustin, si sunt de acord ca toata viata a baut si nu a fost in stare de nimic. Dar cica e fratele lor si trebuie sa-l ajute, nu-l pot lasa pe drumuri. Bine, bine da' poti sa minti cu atata nerusinare si sa ranesti o fiinta care a suferit atata din cauza lui? Vreau sa am si eu un cuvant de spus la partaj si sa nu se mai ia in considerare minciunile. Plus ca mai are el un prieten, vecin care mi-a fost profesor, fustangiu si divortat si ala. Si asta fiind profesor intr-un orasel mic are o gramada de cunostinte, inclusiv avocati care il sustin. Si taica-miu se da sus si tare ca el a muncit si a facut. Nu-i adevarat. Maica-mea a platit toate cheltuielile la bloc; imi trimitea bani si pachete in fiecare saptamana la facultate. Il intretinea si pe frate-miu inca la liceu atunci. El imi mai dadea mie niste banuti cu taraita si mi-a cumparat calculator dupa un an de zile de rugaminti. Aveam nevoie pentru ca eram la informatica si voiam sa invat! Evident dupa calculator doi ani de zile de scos oki.. ca ce-a mai muncit pentru mine. Calculatorul l-a luat din niste cupoane agricole ce se dadeau la vremea aceea (in 2000). Nu pot neglija totusi si munca lu' taica-miu, dar el vrea 50% si nu merita nici pe departe! Cum sa fac sa o ajut pe mama mea? Cum se poate muta procesul in alt judet unde sa nu mai aiba influenta profesorasu'? De ce fel de dovezi avem nevoie? Poate mai sunt intrebari la care ar trebui sa va raspund ca sa ma puteti ajuta, asa ca o sa fiu atenta sa va raspund la toate! Va multumesc! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lona Postat Martie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 9, 2006 Pe scurt: Nu ai nici un cuvant de spus la partaj. Aici se impart bunurile comune pe care cei doi soti le-au dobandit in timpul casatoriei. Copiii nu intra in discutie. A muta procesul de acolo inseamna sa faci cerere de stramutare la instanta superioara. Pentru a ti se si aproba, trebuie sa ai dovezi solide ca instanta de acolo ar fi partinitoare. Asta inseamna sa aratati cu acte ca judecatorul ar fi ruda cu una dintre parti, ca a avut relatii - de afaceri sau de orice alta natura - cu una dintre parti, deci n-ar putea judeca obiectiv cauza. Povestea cu profesorul pe care il susutin avocatii nu este sub nici o forma relevanta - in proces intra un singur avocat, angajat, iar ceilalti nu fac decat sa se uite! Aici trebuie sa demonstrezi ca cel care judeca ar fi patinitor. In legatura cu apartamentul. Dupa lege, este jumi-juma. Pentru a capata mai mult, mama ta va trebui sa arate instantei ca a platitt apartamentul din surse proprii (vreo mostenire in nume personal, de exemplu). Altfel, chiar daca tatal tau a castigat mai putin in perioada asta, sunt slabe sperante sa primeasca 80 la suta. Marturia familiei cum ca l-au sustinut cu bani sau produse ar putea cantari destul de mult, daca n-o poate contracara sau n-o poate demonstra ca marturie mincinoasa. Un avocat bun i-ar putea scoate mamei tale 10-15 procente in plus, dar nu cred ca mai mult de atat. Ca si in cazul femeilor casnice, de exemplu, tatal tau va arata probabil ca a contribuit altfel la intretinerea casei. Cine a trimis pachete, nu este relevant. De asemenea, nu conteaza relatia dintre ei, si nici cea cu copii. aceste aspecte fac obiectul divortului sau al incredinarii minorilor (ceea ce nu este cazul, inteleg), si nu la partaj, unde se discuta strict despre bunuri si atat. Solutia ar fi un partaj voluntar, adica poate accepta o suma de bani, care sa nu fie chiar jumatate din valoarea evaluata a casei. Atentie si la restul bunurilor din casa, totul se partajeaza. Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mi-Ka Postat Martie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 9, 2006 induid="red">,imi pare nespus de rau pentru situatia prin care esti nevoita sa treci . In legatura cu partajul, vorbeste neaparat cu un avocat care va stii ce sa faca; ca sa muti judecarea dosarului in alt judet, va trebui sa faceti cerere de stramutare. Dar ai incredere in justitie, nu-ti fie teama. Trebuie sa aratati in instanta ca tatal tau nu a lucrat, nu a obtinut venituri si numai mama ta a lucrat. Inca o data imi pare rau pt. tine fratele tau si mama ta. Mi-ka Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AllyMcBeal Postat Martie 10, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 10, 2006 La partaj nu se admite ca martorii sa fie rude de-ale partilor,asa ca neamurile tatalui tau nu prea vor avea nimic de spus. Spun si eu ca e necesar un avocat,pentru ca din experienta,stie cum sa puna intrebari martorilor (mai ales martorilor lui). Chestia cu cine a platit ratele nu e relevanta,se considera ca e tot bun comun si platit impreuna. Dar eu zic ca e importanta ca tatal tau nu a fost angajat atata vreme (copie de pe cartea de munca),pentru ca celelalte venituri banuiesc ca au fost ocazionale. Poate fi important si a se dovedi ca si-a cheltuit o parte din venituri pe bautura (daca-i asa)... Sanatate ! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.