Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Feriti-va de CITY BANK!

Recommended Posts

In caz ca aveti nevoie de un credit - de orice tip - feriti-va de City Bank!

N-am vazut banca mai abuziva!!

1- au o dobinda care te da pe spate: cu asta m-am impacat, cind am facut creditul, deci aici nu comment.

Pentru cca. 100.000.000 platesc lunar, 5 ani, cam 3.5 - adica 210.000.000.

Dar cu asta am fost de acord, deci no comment.

2 - am intrebat consultantul si am "lins" contractul de citeva ori, inainte sa-l semnez, sa vad daca pot modifica data de plata a ratei. Stiam ca ma mut la alta firma, deci o sa iau salariul in alta zi.

A spus ca da.

Am sunat la banca si mi-au confirmat: nici o problema.

3. Am anuntat noua data de plata.

Au zis ca nu e bine verbal. Desi au convorbirea inregistrata.

Trebuie n scris.

Am trimis mail.

Au spus ca nu.

Nu e valabil.

Am trimis scrisoare de instiintare, semnata, etc.

Nici asta nu e valabila.

Trebuie sa ma duc la sediul firmei, sa "purtam discutii", iar sotului (ca doar si el a semnat contractul) ii trebuie un anume tip de imputernicire notariala.

Programul bancii e de luni pina vineri - orele 9.00 -16.00

Deci, pentru respectivele discutii trebuie sa imi folosesc (tot?) concediu, sa alerg dupa imputerniciri notariale, sa ma duc la ei personal de n ori si sa vad daca in final imi aproba sau nu.

Asa am ajuns ca, pentru cca 100.000.000 sa platesc lunar, timp de 5 ani, aproape 5.000.000 - desi achit la exact 30 de zile, prin transfer bancar automat.

Ca, de, am alta data de salarizare, la 10 zile dupa data de plata, se considera intirziere si se introduc penalizari.

Nu pot sa schimb data de plata fara "discutii la sediul bancii" si "imputernicire notariala", ceea ce nu mi s-a spus initial.

Deci pina fac toate demersurile, adica citeva luni bune, achit aprox. 1.5 milioane in plus lunar.

Cea mai misto kestie a fost insa alta: de citeva luni, nu apare o penalizare, apar 2 (sau 3?).

Adica avem vreo 6 milioane.

Nimeni nu se oboseste sa spuna de ce.

Doar ne instiinteaza: "cf. politicii noastre, aveti atit de plata."

Desi platim tot la interval de 10 zile de la data de plata a ratei.

Tot la 30 de zile fata de plata de luna trecuta.

M-am straduit sa obtin o explicatie.

Singura a fost asta: "Banca isi permite sa aplice penalizari de pina la 15% din 2 in 2 zile"

Am intrebat in ce conditii "isi permite"

Raspuns: "Cind se considera de cuviinta".

Cica e "o informatie car enu poate fi furnizata clientului".

Adica "isi permite" sa aplice penalizari de 15% de 15 ori pe luna - din 3 milioane devin mai mult de 10.000.000 pe luna = peste 600.000.000 pentru un credit de 100.000.000.

Deci, in 5 ani poti sa platesti teoretic creditul in proportie de peste 600%, daca ei n-au bunavointa sa iti accepte modificarea termenului de plata - clauza stipulata in contract.

Si normal ca n-au nici un interes sa ti-l accepte!

Nu ma enerveaza neaparat suma.

Ma enerveaza faptul ca:

- au "politici" despre care nu te informeaza de la inceput,

- call-centerul raspunde o zi una, o zi alta,

- dau informatii contradictorii si

-nimeni nu pare capabil sa justifice ce si pentru ce platesti,

- nimeni nu iti spune la concret, tu, ca muritor datornic, cum ai putea sa reajungi la rata normala.

In afara de discutii interminabile, pe timpul carora platesti sume de citeva ori mai mari, nu se ia nici o masura.

Un timp am crezut ce e vb. de proasta organizare.

Acum incep sa cred ca "politicile" alea ascunse asta prevad.

Jumulirea prin invaluire.

Elise

PS: in final, singura solutie ar fi un cont separat, in care sa tin blocati cca. 5-6 milioane si sa fac transfer automat in data initiala, catre City. Numai ca ma deranjeza solutia asta - nu mai am incredere, nici nu mai am control, si nici nu-mi convine sa ma complic cu 'nspe mii de conturi si carduri.

Vreau sa imi achit toate datoriile din prima zi in care intra banii si din contul de salariu.

Se pare ce e imposibil.

Cind zic ca am reusit, apare o alta bizara "politica" si trebe sa mai scot citeva milioane....

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Elise, multe banci pun penalizari daca depasesti data scadenta, mai ales cand e vorba de sume creditate mari, inclusiv cele imobiliare. Si nu sunt neaparat stipulate in contract, deci te prinzi de ele cand ti-e lumea mai draga. Pe de alta parte, depasirea termenului scadent cu o saptamana, de regula (asta depinde de fiecare banca, deci perioada de gratie variaza de la 7 la 10 zile), in cazul creditelor mari, implica si luarea in evidenta de catre Biroul de Credite si stii ce presupune asta. Chiar daca scadenta nu coincide cu data de salariu, eu cred ca poti face in asa fel incat sa platesti la termen si, astfel, scapi macar de dobanda aia penalizatoare.

Lucruri de genu' asta se imtampla si la case mai mari. De exemplu:

- BRD (credit de nevoi personale, pe numele meu) nu mi-a luat in calcul absolut deloc ziua de salariu, desi era specificate pe adeverinta-tip: ziua mea de leafa e 14, scadenta e pe 8;

- BCR (credit de nevoi personale, pe venit cumulat, in care titular e sotzu') a modificat rata dobanzii (in contract scrie ca banca-si rezerva dreptu' de a modifica dobanda, cu toate ca optasem pt. dobanda fixa) fara a trimite o notificare, ceva care sa te puna la curent cu asta. Am aflat cand m-am dus sa platesc, luna trecuta, si-am avut un soc. Cand am cerut explicatii, mi s-a spus ca e "obligatia" mea, ca platitor, sa ma interesez de cursul dobanzii practicat de banca din 6 in 6 luni, cu toate ca noi avem creditul de mai bine de un si pana acum nu s-a modificat niciodata;

- Finansbank - la fel, nu a luat in calcul ziua de salariu, desi era specificata.

Asa ca...peste tot exista asa-zise "inadvertentze".

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

olguttza,

stiu asta: dar eu am facut creditul tocmai pentru ca mi s-a spus ca nu e nici o problema, pot sa schimb data imediat, altfel ma duceam la alta banca!!

Mi se pare aberant sa achit intre 200 - 600%, desi achit fix la 30 de zile, sa mai fiu si datornica pe deasupra, si sa nu ma lase sa schimb data, desi e prevazut in contract!

Elise

Da, e strigator la cer ce-si permit sa faca bancile, fara ca nimeni sa ia vreo masura impotriva lor! Am mai scris pe un topic cate ceva din pataniile mele cu o anumita banca.

Eu am avut o experienta similara cu Unicredit, pentru un credit ptr. nevoi personale in valuta. La inceput au fost extrem de amabili, s-au oferit sa-mi faca scoring-ul (evaluarea) telefonic, gratuit, m-au aburit ca si asigurarea e gratuita, mi-au trimis info pe mail (mai putin documentele esentiale) si m-au pus in legatura cu un consultant de credite, o mieroasa unsa cu toate alifiile. Ca sa nu mai lungesc povestea, am depus cererea de credit pentru 5000 EUR ptr 4 ani, a doua zi m-a sunat si mi-a spus ca mi s-a aprobat creditul, insa cand m-am dus la banca cu sotul meu am aflat ca "din greseala" a completat cererea ptr. 5500 ptr 5 ani. Noi aveam nevoie urgenta de bani, ca sa luam masina inainte de Craciun, asa ca n-am avut incotro si am inghitit galusca. Prima dintre ele. Mieroasa a devenit brusc intepata cand a vazut ca stam in dubii si imi tot impingea sa semnam contractul in alb, inainte sa apucam sa-l citim, pe motiv ca e ora inchiderii (ora la care ea, in mod deliberat, ne convocase).

Chipurile imprumuturile ptr. sume mai mari de 2000 EUR trebuie aprobate de un comitet de credite care se reuneste de doua ori pe sapt., parca si ar mai fi durat o vesnicie refacerea dosarului. Dupa ce am intrebat-o si mi-am si notat comisoanele aferente, destul de babane, dealtfel, am constatat ca "uitase" sa-mi spuna de comisionul de risc valutar de 1%, adica alti 55 EUR, precum si de o "rata suplimentara" reprezentand dobanda la zi, pe langa cele 60 de rate curente.

In prima luna am facut o rambursare anticipata pentru care am platit un comision de 2%, dupa care luna urmatoare am vrut sa mai rambursez anticipat alti 500 EUR + 2%, adica 510 EUR, insa am aflat cu stupoare

ca banca percepe comison de 2%, dar minimum 20 EUR, lucru care nu e scris nici in contract, nici afisat nicaieri.

Acum mi-am propus sa le fac antireclama pe toate forumurile si prin toate mijloacele, ba chiar am de gand sa scriu la cateva reviste de profil economic si la sediul lor central din Italia.

Sunt de acord ca bancile nu sunt institutii de caritate, ca trebuie sa castige si ele cate ceva, dar chiar sa te trateze ca niste camatari de cea mai joasa speta? Ar putea fi macar obligate sa afiseze cu litere de-o schioapa in sedii toate dobanzile si comisioanele REALE pe care le practica, nu alea din lozincile publicitare.

Ce credeti ca am aflat, insa? Consilierii de credite au comision din fiecare imprumut pe care-l intermediaza, asa ca nu-s prosti sa ne spuna ceea ce ar fi in defavoarea lor.

Maaaa, chiar n-are nimeni ac de cojocul dumnealor???

Elise, doar n-o sa lasi situatia asa! Ia-ti 2 zile de concediu (io de obicei dau telefon la notar si zic de ce hartie am nevoie, eventual dau informatiile necesare si apoi vin si o ridic direct) si du-te sa faci scandal. Cum adica suma nu e importanta? Oricat ar fi suma aia trebuie sa se lamureasca situatia asta cu penalizari si alte alea.

just me

"PS: in final, singura solutie ar fi un cont separat, in care sa tin blocati cca. 5-6 milioane si sa fac transfer automat in data initiala, catre City."

Ai scris atit. Calcule peste calcule. Timp pierdut.

Uite ce simplu se rezolva. Punct

Asa sa faci. Bravo.

Eu mi-am schimbat data de plata la ei in 5 minute. E adevarat, printr-un drum la banca si semnat acolo o hartie dupa ce am vorbit cu o duduie. Singura chestie legata de asta a fost ca nu mi-a zis ca schimbarea datei scadentei se taxeaza, iar la ultima rata am avut de platit mai mult decit ma asteptam.

Gabitzaid="blue"> si bebe Andrei-Stefanid="blue"> [bibe] (25.05.05)

Andrei 0-5luni

id="right">

quote:Originally posted by Elise

olguttza,stiu asta: dar eu am facut creditul tocmai pentru ca mi s-a spus ca nu e nici o problema, pot sa schimb data imediat, altfel ma duceam la alta banca!!Mi se pare aberant sa achit intre 200 - 600%, desi achit fix la 30 de zile, sa mai fiu si datornica pe deasupra, si sa nu ma lase sa schimb data, desi e prevazut in contract!

id="quote">id="quote">E specificat (cu-atat mai bine) si ei ti-au cerut sa te duci personal sa rezolvi problema asta. Cred ca nici o banca nu modifica datele contractuale initiale prin telefon sau mail. Iar sotzul tau, daca e coplatitor si nu titular de credit, are nevoie, intr-adevar, de imputernicire. Cred ca te poti invoi 1 ora intr-o zi sa poti lamuri treaba cu ei...Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Parearea mea este ca ar trebui sa-ti faci timp 1 ora si cu contractul sa mergi la ei. Tine cont ca orice agent de credite sau cum s-o numi la ei ... are un sef, pe cre-l poti aborda cu privire la conditiile contractuale. Atita timp cit stii exact ca tu ai semnat un contract in care e stipulat termenul de plata si modificarea lui.

Inchizind ochii si lasind de la tine, nu faci altceva decit sa le dai "apa la moara" pentru a proceda asa si cu alti clienti. Mai ales ca pentru banii aia tu muncesti si platesti o dobinda consistenta pt. credit.

Ceea ce spui tu nu este particular pt. Citybank, sint conditii vlabile cam la toate bancile. Mai ales "dobinda la dobinda", care se practica la bancile din Romania, mai putin insa si afara.

Parearea mea este ca ar trebui sa-ti faci timp 1 ora si cu contractul sa mergi la ei. Tine cont ca orice agent de credite sau cum s-o numi la ei ... are un sef, pe cre-l poti aborda cu privire la conditiile contractuale. Atita timp cit stii exact ca tu ai semnat un contract in care e stipulat termenul de plata si modificarea lui.

Inchizind ochii si lasind de la tine, nu faci altceva decit sa le dai "apa la moara" pentru a proceda asa si cu alti clienti. Mai ales ca pentru banii aia tu muncesti si platesti o dobinda consistenta pt. credit.

Ceea ce spui tu nu este particular pt. Citybank, sint conditii valabile cam la toate bancile. Mai ales "dobinda la dobinda", care se practica la bancile din Romania, mai putin insa si afara, duap cite am inteles eu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...