Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Shaorma....???

Recommended Posts

Am si eu o mare rugaminte la fetele care stiu sa pregateasca shaorma de casa sa-mi spuna si mie reteta.Nu vreau ingredientele pt. shaorma sandwich,le stiu,ci condimentele care se folosesc pt. carne.

Pana acum cumparam din market si o pregateam la cuptor,era un fel de rasfat cand ne saturam de mancaruri romanesti,dar am renuntat pt. ca uneori era prea condimentata sau avea prea mult otet.

alina

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Carne + mod preparare:

piept de pui care se poate prepara in 2 feluri:

1. la cuptor cu mirodenii

2. pe gratar cu condimente

Sos:

O cãpãþânã de usturoi strivitã mujdei cu ulei sare apa si multa smântânã

Compoziþie:

Lipia

Sos

Cartofi prãjiþi

Carnea

Salatã de varzã dulce (varzã + ulei + sare + oþet)

Castraveþi acrii (muraþi + oþet) tãiaþi feliuþe subþiri

Maionezã (1 ou bãtut cu muºtar ºi ulei)

Ketchup

Strângi sul ºi aia e!!!!

Se mai pot adãuga: roºii ºi ceapã! opþional

Cineva spunea sa tii carnea de pui peste noapte in iaurt in frigider. Eu n-am incercat.

Am si eu retzeta de la o amica dar n-am incercat niciodata.

Sosul in care se pune carnea de pui (piept) se face din:la 8 bucati de piept(puteti face juma)1/2 cescuta otet;1/4 cescutza iaurt;1 linguritza praf shaorma(o fi vreun piper special,intreaba la magazinele arabesti ,trebuie sa stie);1/4 hell(cardamom care este negru,verde sau alb,nu stiu la care din ele se refera retzeta[bang],ramane sa intrebi );o lingura mare ulei;sare si piper dupa gust.

Se marineaza minim 4 ore,sau toata noaptea apoi se da la cuptor.

La cea cu carne de vita ;300-400 gr file,se taie fasii subtiri,o ceapa taiata solzisori;1/4 ceasca ulei vegetal;1/2ceasca otet;1/2 lingurita sare;1 lingurita piper shaorma;putin hell(cardamom) si nucsoara rasa(nutmeg).Se amesteca si se lasa carnea la macerat peste noapte acoperita cu felii de rosii(cica asa nu iese carnea uscata) si cu folie de aluminiu.

Sa aveti pofta![:D]

-------------------------------------------

EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.

(Coran 42:13)

Cu placere Alina.Am uitat sa-ti zic,hell-ul sa-l desfaci la virf ca sa iasa aroma,asta in caz ca nu-l iei pudra.Este ingredientul nelipsit din cafeaua arabeasca.

EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.

Hannen,eu am sa incerc reteta ta cat de curand,stai pe faza ca am sa vin cu intrebari.

Eu am incercat sa vad pe google cum arata hell,si n-ai vrea sa stii ce poze mi-au aparut[soc]Stiu ca e condiment si n-are de-a face cu cuvantul din engleza.

Oare la magazinele arabesti il gasesc?Sunt in iasi.Sa intreb de hell,asta e in araba?Eu am mai intrebat in locul respectiv de condimente pentru shaworma si mi-au dat ceva super bun.Erau multe arome,nu mai retin(cuisoare,scortisoara,parca...multe,vreo 7-8)intr-o punguta,erau praf,de culoare maronie.Era super shaworma la gust,avea aroma ca in oras.

Dupa ce scot carnea de la marinat,o tai bucatele si o dau la cuptor sau o tai dupa ce o scot de la cuptor?[help]

Eu pana acum,fierbeam pieptul bine,apoi il undeam intr-o tigaie de teflon cu 2 linguri de unt si puneam condiment de shaworma.Iesea super frageda carnea si gustoasa.

Vreau sa incerc reteta cu otet si iaurt,sper sa-mi iasa[cool]

[flo]

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Alayna,uite aici un link sa vezi cum arata hell^ul ,in link e scis hale (asa o fi corect[:D]),in engleza e cardamom.

Daca ceri asa cu denumirea asta si specifici ca pt. shaorma sigur iti da ce trebuie.Eu am vazut mai multe feluri de acelasi "piper" dar cu arome diferite,de aia nu stiu care e pt. shaorma .

Praful acela din mai multe piperuri se numeste BAHARAT in araba,iar in engleza 7 spices(sau allspices,ca nu mai stiu...atitea piperuri te doare capul[:D])

http://www.arabicslice.com/ingredients.html

Hai ca am tot dat enter si-a ajuns link-ul la coada,intra acolo unde scrie spices (in casuta cu portocaliu,dreapta jos).

Cit despre carne cred ca merge sa o tai dupa ,ma gindesc ca inainte fiind prea subtire sa nu se usuce(aia de pui)dar aia de vita o pregatesti inainte,taiat ,tot.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...