Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Intrebare-lege din domeniul sanitar

ninutza13

Recommended Posts

Eu am absolvit Scoala sanitara postliceala "Fundeni" in august 2003( in octombrie am nascut).Am beneficiat de concediul de crestere al fetitei timp de 2 ani si din octombrie 2005 mi-am reluat fostul loc de munca( care nu este in domeniul sanitar).

Intrebarea mea este: cat timp mai am la dispozitie(ani?) pana imi expira dreptul de a practica ca asistenta- am inteles ca exista o lege care prevede ceva de genul" daca nu profeseaza in timp de 3-5 ani de la absolvire, diploma isi pierde 'valoarea''.

Ma lamureste si pe mine cineva, va rog? Multumesc[flo]

Ninutza si Erica(13oct.2003)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Exercitarea profesiei de asistent medical se face conform prevederilor Legii nr. 307 din 28 iunie 2004, publicata in M. Of. 578 din 30 iunie 2004. Autorizatia de libera practica nu se dobandeste in mod automat la absolvirea studiilor de specialitate, ci se obtine in urma cererii, pe baza dosarului catre trebuie sa contina, printre altele:

a) titlurile oficiale de calificare in profesia de asistent medical si, respectiv, titlurile oficiale de calificare in profesia de moasa, prevazute de prezenta lege;

b) certificatul de cazier judiciar;

c) certificatul de sanatate fizica si psihica;

d) avizul Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania.

Daca nu ti-ai practicat pana acum meseria, dupa cum inteleg, inseamna ca nu ai drept de libera practica, pentru ca nu ai avut de ce sa-l ceri. Il vei obtine de indata ce-ti va fi necesar, pe baza conditiilor de mai sus.

Daca ai nevoie de textul legii, da-mi un PM si ti-l trimit.

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...