ellinia Publicat Martie 14, 2006 Raport Distribuie Publicat Martie 14, 2006 Mai exact, ce fel de condiment este? Il gasesc in retetele de mancare chinezeasca, am vazut si mai devreme la "Gusta si savureaza" pe Euforia niste retete de ghimbir. La noi se gaseste in forma lui naturala, sau la pliculetze? Nu tin minte sa fi vazut ceva in genul asta- ca un hrean. E asa de tare incat nu poate fi folosit singur, trebuie ceva care sa-i mai atenueze aroma? Il folositi? Cristina si [aerob] Stefan Costin (25.02.2005) http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Natasa Postat Martie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 14, 2006 Este o radacina care la noi se gaseste si in pliculete-pulbere si in stare naturala (arata ca hreanul, dar e mai strimb :)) E condimentul meu preferat, e foarte aromat si parfumat. Il folosesc in general la mincarurile cu pui. O reteta foarte buna e chiar cea de pe pliculetele cu ghimbir care se gasesc in magazine! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
akella Postat Martie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 14, 2006 Da, da, exact cum spune Natasa, este o radacina pe care o poti gasi si la noi, fie macinata, la pliculet, fie in forma sa naturala; il poti gasi la mai toate magazinele mari, la hipermarket-uri (nu cred ca am voie sa fac reclama vreunuia, dar incearca si tu la acel lant de hipermarket-uri care are un magazin la Orhideea, altul prin Colentina, altul prin Militari etc.). Despre retete, ce pot spune, merge foarte bine cu carnea de pasare, dar si cu cea de porc - am o reteta de purcel a la Frankfurt cu sos de ghimbir si portocala, de te lingi pe degete! Ana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
denizel Postat Martie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 14, 2006 Pentru iubitoarele ghimbirului: mi-a dat cineva o reteta de suc proaspat in care se pune si putin ghimbir. Este o bunatate!!!! La 2 kg de mere, 4-5 morcovi si o sfecla mica, se da la storcatorul de fructe si o bucatica de vreo 5 cm de ghimbir. Incercati! [pofta] Cristina, ghimbirul arata ca un hrean cu mai multe "picioruse". " Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Natasa Postat Martie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 14, 2006 Ana, scrie si tu retea aia cind ai timp, te rog! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alyssa Postat Martie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 14, 2006 Ghimbirul este acelasi lucru cu "ginger" in engleza, nu? Eu il folosesc si ca ceai. Fierb apa si adaog ginger taiat feliute subtiri sau il dau prin raziutoare. Las ca sa fiarba un pic de tot, acopar si dupa citeva minute il amestec cu miere si un pic de lamiie. Este nemaipomenit de bun atunci cind simti ca te ia raceala. Te incalzeste instantaneu si raceala se duce. Sub forma de ceai este bun si la durerile de incheieturi fiind un bun antiinflamator. La gatit, il adaog la pui la cuptor cu orez si stafide, ii da un gust exotic. Am auzit ca este si un bun afrodisiac. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alyssa Postat Martie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 14, 2006 Gingerul pudra eu il folosesc in compozitia de aluat de "gingerbread cookies", ceva ce aduce a turta dulce sau fursecuri cu mirodenii. Gingerbread cookies sint favoritele copiilor aici, se fac in forma de oameni si de decoreaza frumos. Mie imi place sa le fac in diferite forme si sa le migalesc la decorat. Va pun citeva linkuri cu modelele care imi plac mie http://www.isobelandco.com/catalog/index.php?cPath=21_65&osCsid=15825158a301db5db2631a9d20388d19 http://www.isobelandco.com/catalog/index.php?cPath=21_35&osCsid=15825158a301db5db2631a9d20388d19 haideti sa va dau si reteta de aluat: 125 gr unt 1/3 pahar de zahar brun (puteti folosi si alb) 1/4 pahar de gulcoza lichida (corn syrup) 1 ou 1 pahar de faina alba 1 pahar de faina graham (sau in lipsa de asa ceva, folositi 2 pahare de faina alba) 1 lingurita rasa de bicarbonat 1 lingurita de ghimbir pudra Se incalzeste cuptorul la 180c. Se bate untul cu zaharul si siropul pina devine cremos si usor Se bate apoi oul. Se pune faina si se amesteca cu mina formindu-se un aluat usor de lucrat, cam 2 minute. Se intinde cam la grosinea de 5mm sau mai gros, dupa preferinta. Se taie cu formele. Se pun in cuptor pentru 10 minute. glazura: 1 albus de ou batut 1/2 lingurita de zeama de lamiie 1 1/4 pahar de zahar pudra Coloranti Albusul se bate spuma, se incorporeaza treptat zeama de lamiie si zaharul pudra. Se imparte aceasta pasta in functie de cite culori vreti sa folositi. Eu pun pasta de decorat in pungulite de sandwich si tai un pic coltul. Ca sa umplu pungulita, pun coltul intr-un pahar gol, e mai simplu. Se lasa fursecurile sa se zvinte bine si se pun intr-o cutie ermetica. Edit : ca am uitat sa pun la ingrediente o lingurita rasa de bicarbonat! Sper sa nu fi stricat cuiva produsele cu reteta incomplecta!!! Mii de scuze!... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alyssa Postat Martie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 14, 2006 La amestecul pentru glazura eu mai pun si un pic de unt sau margarina moale, pentru ca ii da un luciu frumos si se lucreaza mai bine. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Postat Martie 15, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Martie 15, 2006 [pofta] ... de abia astept sa merg la cumparaturi! Multumesc! Cristina si [aerob] Stefan Costin (25.02.2005) http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
akella Postat Martie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 15, 2006 Purcel a la Frankfurtid="red"> Ingrediente: 1,5 kg cotlet (sau pulpa) de porc, sucul de la 2 portocale, 3 lg. zahar brun, 100 g bacon afumat, 1 pahar vin alb, 1 varza mica murata, 1 kg cartofi mici, 1 lg. mustar, 1 lg. ghimbir, sare, piper Carnea se freaca bine cu sare si piper si se asaza intr-o tava captusita cu folie de aluminiu. Se amesteca mustarul cu sucul de portocale, vinul si ghimbirul si se toarna sosul peste carne. Varza bine scursa se asaza, foaie cu foaie, in jurul fripturii. La fel se procedeaza si cu cartofii curatati si baconul feliat. Se toarna putin ulei si se acopera cu folie de aluminiu. Se da 50 de minute la cuptor. Daca se doreste friptura mai rumenita (mai colorata), atunci se scoate folia si se lasa tava la cuptor inca 15-20 de minute. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.