Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

ulei palmier


Recommended Posts

  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Eu folosesc ulei de palmier de 6 luni. se gaseste la metro in bidoane de 3l. Indicatiile sunt scrise pe sticla. Are colesterol 0, se poate refolosi de mai multe ori si nu imprumuta miros de la alimentele pe care le prajesti. E un pic mai greu de utilizat deoarece este solid, ca o untura si se ia cam greu din sticla.In rest e OK, eu sunt foarte multumita.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Eu folosesc de un an de zile si sunt super multumita! Este mult mai sanatos decat cel de floarea soarelui, nu intra in mancare, nu miroase, nu face fum...etc etc.

 

Cititi...

 

2. Balanta echilibrata de acizi grasi

 

Uleiul de palmier contine un amestec de acizi grasi in urmatoarele proportii : 44% acid oleic, 10% acid linoleic, 40% acid palmitic, 5% acid stearic. Aceasta compozitie ester similara cu cea a tesutului adipos al persoanelor ce au o dieta obisnuita.

Uleiul de palmier are un nivel natural de saturare moderat si nu necesita hidrogenare pentru folosirea in industria alimentara. Hidrogenarea reprezinta procesul prin care se adauga hidrogen la acizii nesaturati pentru a-i face mai stabili, proces din care rezulta insa trans acizii grasi, considerati a avea efecte negative asupra sanatatii. Deasemenea, hidrogenarea creste substantial costurile de productie.

 

3. Nu contine colesterol

 

Uleiul de palmier nu contine colesterol. Colesterolul este un element esential al metabolismului dar nu unul nutritiv vital, deoarece este sintetizat de ficat. Functiile colesterolului sunt : precursor al hormonilor steroizi, formarea sarurilor biliare si absorbtia grasimilor. Deasemenea reprezinta o componenta a membranei celulare.

 

Studii si cercetari realizate in ultimii ani au dus la concluzia ca felul si cantitatea de grasimi folosite in alimentatie determina cantitatea de colesterol in sange, al carui excedent poate influenta aparitia bolilor cardiovasculare. S-a stabilit ca o dieta bazata pe uleiul de palmier a dus la cresterea nivelului colesterolului HDL (colesterolul bun), la cresterea productiei de receptori care asigura distrugerea colesterolului LDL (colesterol rau) precum si la anumite efecte antitrombotice. Rezultatele studiilor privind hrana umana au aratat ca o dieta bazata pe uleiul de palmier nu duce la cresterea colesterolului ba chiar conduce la scaderea nivelului de colesterol.

 

4. Sursa bogata in vitaminele A si E

 

Vitamina A are doua forme : retinol si beta-caroten. Uleiul de palmier contine din belsug beta-caroten, care are rol important in adaptarea ochiului la intuneric, sanatatea mucoaselor, membranelor si a pielii, cresterea oaselor etc.

 

Rolul principal al vitaminei E este acela de antioxidant. Ea previne oxidarea acizilor grasi nesaturati si a fosfolipidelor si a vitaminei A. Deasemenea ajuta la mentinerea stabilitatii membranei celulare si este esentiala pentru mentinerea in limite normale a functiilor neurologice. Vitamina E este prezenta in toate tesuturile. Datorita rolului sau antioxidant cercetatorii au investigat posibilele legaturi cu prevenirea cancerului.

 

 

 

Docturul i-a recomandat tatalui meu acest ulei dupa ce a afacut accident cardio vascular de la consumul excesiv (mai mult de atat!) de grasimi!

 

EDIT: luat de pe Google[:D]

 

 

 

 

 

 

 

 

ANCA si EMA [bonjovi]EMANUELid="limegreen">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...