Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Diferenta mica intre frati (2-3 ani). Experiente..

Recommended Posts

Am aflat de o zi ca sunt insarcinata. Baietelul meu are acum un an si 8 luni, va avea 2 ani jumate cand se va naste surioara sau fratele lui. Stiu ca sunt avantaje in faptul ca sunt apropiati ca varsta, dar ma si ingrijoreaza acest lucru. Cred ca Tudor va fi foarte gelos pe cel mic, pentru ca e foarte mamos si ma gandesc ca ii va fi greu sa ma imparta cu altcineva. Ma gandesc la faptul ca la 2 ani jumate inca nu pot sa ma inteleg cu el ca lumea, ca este inca la varsta negativismului, ca va face galagie cand eu as vrea sa faca liniste, ca va vrea in brate si eu nu pot sa-l iau, ca,...(multe alte ganduri).....

M-ar ajuta daca mi-ati spune din experientele voastre, voi cei cu copii apropiati ca varsta...Eventual sfaturi, desi fiecare situatie e particulara.

Multumesc

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si mie mi-a fost teama la inceput.

Dar acum Ina are 4 luni jumate, Emi are 2 ani jumate si totul e ok. Inca nu se joaca impreuna, cred ca va fi si mai frumos atunci.

E un pic mai greu la inceput, dar sa stii ca, in scurt timp, isi armonizeaza "programul".

Noi nu prea o bagam in seama pe Ina la inceput, ne-am ocupat f mult de Emi. Ina - hranit, schimbat, spalat, pus in patut. Avea un carusel deasupra cu care se mai distra si ne giuguleam cu ea cand Emi dormea sau era ocupata cu altceva, desi tare drag imi era de ea.

Emi a fost un pic geloasa, dar i-am zis ca Ina e a ei si ca o sa se joace cu ea toata ziua. Acum e ok, s-a obisnuit cu Ina. Iar Ina e cu gurita cascata dupa sora-sa, ceva de speriat.

Sunt asa haioase !

Va fi bine si la tine, o sa vezi. Te va surprinde cata disponibilitate vei avea pentru amandoi. Si cel mare o sa vrea sa-l iei in brate. Ce daca ? O sa-l iei, nu prea o sa existe situatii cand nu vei putea fizic.

Felicitari pentru bb si sanatate tie si familiei tale! [il]

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Nu-ti fa probleme!!! Timpul este cel ce-ti v-a indica ce trebuie sa faci si cum sa procedezi in functie de temperamentul copiilor, de nevoile lor functie de varsta> Noi avem 2 copii minunati: Alexandru de 2 ani si 6 luni un copil foarte activ, solicitant jucaus; si o fetita Ioana de 9luni o scumpete; e minunat. La inceput pana la 4-5 luni ale fetitei Alex a primit toata atentia noastra dupa care am inceput sa oferim la fiecare dintre copilasi atentie si timp ,moment in care Alex a inceput sa devina gelos pe surioara lui: ii ia toate jucariile, se cere des in brate, mimeaza suptul la san etc. Sunt si momente frumoase: Alex o iubeste mult o pupa o gadila sa rada,se ascunde si o striga, se maimutareste in fata fetitei s-o faca sa rada... iar daca baitelul nu este in raza de vedere a Ioanei aceasta se plictiseste si incepe sa planga. Noi credem ca Dumnezeu ne-a dat cel mai frumos dar al vietii 2 copii minunati ofetita si un baiat sanatosi si activi(chiar daca este greu este frumos). Felicitari si crestere usoara.

misa

Suntem si noi în aceeasi situatie. Baietelul are 2 ani si fetita o asteptam pe 12 iulie. La inceputul sarcinii Morcoveata era vizibil nelinistit, simtind ca se întimpla ceva si el nu stie ce. La sugestia educatoarelor, am stat de vorba cu el si am încercat sa-i explic - nu stiu cit si ce a înteles, ca s-a speriat cumplit si a izbucnit in lacrimi. Între timp s-au nascut 4 fratiori la el la cresa, subiectul e mereu la ordinea zilei si s-a împacat cu ideea. Ieri imi spunea ca daca iese bebe, vrea sa-l ia în brate[:D], la fel cum face Maia cu fratiorul ei. Cum la noi cel mare are deja programul lui, sper sa nu fie mari probleme.

Ah, si înca ceva: de Paste ne-am gîndit sa-i facem cadou o papusa-bebelus. Credeti ca e o idee buna?

Buna! Eu pot sa-ti spun ca sigur nu iti va parea rau ca vei mai face un bb. Nu stiu daca exista diferenta optima intre frati, am auzit ca diferenta ideala ar fi 5 ani - afirmatie facuta de psihologi. Dar nu cred ca este o regula, doar ca, cu cat este diferenta mai mare cu atat accepta mai usor un frate sau sora, dar depinde foarte mult de copil. Intre copii mei diferenta este de aproape 3 ani, Bogdan a asteptat tare mult sa vina bb, dar dupa 6 luni cand a inceput Vlad sa se joace si el cu jucariile a inceput gelozia, gelozie care exista si astazi, cu toate ca noi am incercat sa fim mai mult cu el decat cu Vlad cand era bb, dar se pare ca degeaba. Am fost si la psiholog si ne-a explicat ca gelozia este normala si ca va dura pana in adolescenta. Au momente in care asa de frumos se joaca, se pupa, de dragalesc, sunt asa de dulci. Bineanteles ca mai multe momente sunt in care se bat, sau se cearta, dar niciodata nu mi-a parut rau ca l-am facut si pe al doilea copil si uite ca il voi face si pe al treilea la sf. lui septembrie si sunt tare fericita. Sper ca bb 3 ii va calma pe amandoi si nu se vor mai bate atat de mult.

Ideea este ca nu am auzit pe nimeni care sa spuna ca ii pare rau ca a mai facut un copil, este atat de frumos, ceva de nedescris in cuvinte.

Iti doresc sarcina usoara si multa, multa sanatate.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga

http://community.webshots.com/user/mcrmiki

Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Va multumesc mult pentru raspunsuri...mi-a mai venit inima la loc. De momentele astea imi e frica si mie, gelozie, certuri, dar se pare ca astea vor fi inevitabile.

mihaela, uau, esti curajoasa! Iti doresc sarcina si nastere usoara!

Mai astept si alte raspunsuri.

Intre ai mei flacai e diferenta de 1 an si 4 luni. La inceput a fost greu, caci Stefan a fost ffff gelos (nu puteam sa-l las singur cu Simon ca-l batea sau il musca) si nici nu am prea avut cu cine sa ma inteleg fiind asa mic. Dar cu timpul s-a obisnuit, iar acum il iubeste la nebunie! Sunt adorabili; deja comunica; Stefan vorbeste cu Simon pe limba lui...doamne cat se mai distreaza!

O sa vezi ca va fi bine, mai ales ca la voi diferenta e mai rezonabila.

Sa ai o sarcina usoara si sa nasti un bebe sanatos!

[pup] pe burtica!

[8**] Marianaid="size2">, [hot] Stefanid="size2"> (20.04.2004) si [copil] Simonid="size2"> (30.08.2005)

Pozicile noastre: album 1id="size2">id="blue"> si album 2id="blue">

Nasterea lui Stefanid="size2">id="purple">

Nasterea lui Simonid="size2">id="purple">

Sanatate Maxima!!!

Felicitari!!!!!!![bis]id="red">id="size2"> Stai calma, TE VEI DESCURCA DE MINUNE!

Intre copiii mei sunt 2 ani si 1 luna, ii cresc singura, nu ma ajuta nimeni, inafara de sotul meu...in we. E ff greu cu doi copii, de ce sa nu recunosc, dar MERITA, zau asa! Cand ii vad ca deja se joaca si se chitaie si chiuie cat e ziua de lunga...simt ca plutesc, nu alta...si parca-mi piere toata oboseala!![cool]

Sfaturi? Pai ar fi multe....ma gandesc si-ti scriu![:D]

[pis]_Ella, [copil]Emma & [bibe] Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

quote:Originally posted by pisi_ella

Felicitari!!!!!!![bis]id="red">id="size2"> Stai calma, TE VEI DESCURCA DE MINUNE!Intre copiii mei sunt 2 ani si 1 luna, ii cresc singura, nu ma ajuta nimeni, inafara de sotul meu...in we. E ff greu cu doi copii, de ce sa nu recunosc, dar MERITA, zau asa! Cand ii vad ca deja se joaca si se chitaie si chiuie cat e ziua de lunga...simt ca plutesc, nu alta...si parca-mi piere toata oboseala!![cool]Sfaturi? Pai ar fi multe....ma gandesc si-ti scriu![:D][pis]_Ella, [copil]Emma & [bibe] MateiPovestea nasterii lui Matei ;)http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237http://community.webshots.com/user/emmaandreeaDeschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

id="quote">id="quote">Exact la fel e shi la noi, doi ani shi-o luna intre Bogdanel shi Julia, shi nici io n-am ajutor decit in w-end, pe sotz [:D] La inceput era mai greu, pentru ca aveau nevoi diferite- papa diferita in locuri diferite, baie in locuri diferite, etc. Citeva luni a fost foarte greu, pina cind Juli a inceput sa intzeleaga shi sa participe la diferite activitatzi, iar acu Bogdanelu are 3 ani juma, iar Juli 1 an juma, fac totul impreuna- masa, joaca, baie, se intzeleg binishor cu exceptzia momentelor cind Juli ii fura lui jucariile shi se catzara ca maimutza la mine-n bratze [:D] Sint momente totushi cin imi vine sa-i dau cap in cap, ca se cearta shi tzipa de ma iau migrenele, dar trece [:D]Incerc sa-mi fac timp numai pentru Bogdanel, sa-i citesc, sa merg cu el la plimbare, in timp ce tati e terorizat acasa de Juli [:D] Nu fac diferentze intre ei, este greu citeodata caci se mai intimpla ca unul sa aiba nevoie de toata atentzia mea, iar celalalt este gelos shi face crize, dar, per total, e o incintare sa-i vad pe amindoi cum se joaca impreuna, Bogdanel ii arata din cartzi shi-i spune ei ce-i acolo, iar ea shtie o gramada de lucruri shi vorbeshte foarte bine datorita lui. Bine, am parte de cele mai mari prostii facute de ei in ekipa, da macar ma bucur ca se intzeleg [:D] Cam asta e, io una nu ma vad fara unul dintre ei, nu-mi pare rau nici o clipa ca e diferentza mica intre ei shi mi-e greu ca naiba uneori, pentru ca satisfactzia de a-i vedea impreuna pushi pe shotii este imensa.Io shi plozii turbulentziid="Comic Sans MS">id="blue">In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

Fetelor, o sa va urmaresc atent din umbra![:D]

Intre copiii mei vor fi tot fix 2 ani si o luna si eu cred ca e o diferenta ideala. Chiar daca atunci cand sunt mici e poate putin mai greu, sunt convnsa ca pe termen lung o diferenta de varsta mica e cea mai buna pentru relatia lor.

[flo]id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana [gravi]31 saptamani cu Serghei[copil] si [zana] Katja (30 martie 2004) id="Comic Sans MS">id="green">

pozici id="Comic Sans MS">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...