Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

sa divortez sau....sa -l accept asa

Recommended Posts

As avea nevoie de voi,acum cand trec printr-un moment dificil din viatza mea.trebuie sa iau o hotarare,si logic ca nu stiu daca am dreptate sau nu.povestea mea:eu si sotul meu am avut o relatie superba pina la nunta.acolo au inceput certurile chiar inainte de nunta cu ai lui care nu ma inghitzeau ,care au promis marea cu sarea ,ca-i dau ,ca-i fac si ...nimic.nu m-a interesat asta ,am crezut ca el e de partea mea,aveam casa cumparata de mama,stateam deja impreuna,el a promis ca va fi totul ok.apoi a inceput neincrederea,el a luat bani din casa ,i-a imprumutat alor lui fara sa stiu,apoi a pierdut banii de nunta ,am trecut cu vederea.anul trecut a plecat din tzara cu gandul ca vrea sa-si ia o masina,si m-a lasat singura insarcinata in luna a 6-a.mi-a explicat ca e o chestie fara voia lui,asa s-a intamplat cu data (era o misiune nu alegea el data ),ba chiar el era cel care-si dorea mai mult ca mine copilul,era fericit .cele 8 luni de despartire nu ne-au apropiat deloc,ba chiar mama lui a intervenit iar intre noi ,ne-am certat prin net ,netinand cont ca eu abia nascusem,ca vezi nu incapea ea in "casa mea",desi a fost primita tot timpul respectuos.a venit ,a luat o masina ,dar n-a fost sa fie , a vandut-o , ramas cu bani mai putini,a achitat banca ca facuse si o rata,el cheltuind banii inainte de a ajunge acasa pe nimicuri,iar acum si-a dat seama ca lui i-a placut acolo,vea sa plece iar ,dar eu sa-l trec pe actele casei,ca altfel nu mai merge.si a bagat motiv ca e casa de la mama si eu sunt influentzabila ,daca ei nu-i place de el(asa a concluzionat)il dau eu afara.am incercat sa-i explic ca relatia noastra n-o priveste pe mama mea,nu-i permit sa se bage (dar sta in bloc cu noi si are mai multe luni de canda sta acasa-se simte amenintzat ,inainte mai plecau ai mei mai des,acum are impresia ca eu ma sfatuiesc cu ea!) ideea e ca el oricum e schimbat dupa experientza cu plecarea si daca mai vrea o data sa plece ....nu stiu cum vine,ca nu vrea sa vada un psiholog zice ca el e ok.el considera ca daca mi-a cumparat mie ceva a bagat bani in apartament si ca eu nu iau in considerare munca lui.nu vrea nici o varianta de mijloc sa trec pe numele fetei sa incepem noi de la zero material,sau sa -i dea o suma de bani mamei,mie asa mi se pare corect.cica el avea salariul mai mare ca al meu.si ca eu aleg ,el nu vrea sa divorteze dar nu mai investeste nimic in aceasta casa ,renuntza la masina si se muta intr-o garsoniera,iar eu daca am sa vreau divortul el e de acord dar el nu-si doreste asta![bang]bamai mult ca daca vreau el revine la noi ,dar sa aiba ceva in caz ca il dau afara.o saptamina ne-am impacat ca ajunsesem la concluzia ca trec si copilul in acte si merge in misiune peste "n" luni,luam masina.dar el vrea masina de zeci de mii de euro,fara sa ma intrebe daca sunt de acord ca aia-s banii lui.cand i-am propus sa dea o suma mai mica de bani mamei ,s-a suparat iar ,si brusc s-a risipit vraja.nu ma mai iubea ca acum 5 minute in urma.si singurul motiv pt care nu pleaca e ca nu vrea sa se duca la ai lui.asa zice el.desi s-ar putea sa incerce prin asta sa-mi fortzeze mana,n-ar fi prima data cand incearca sa-mi propuna sa-l trec in acte pe ascuns fara sa stie mama.

Voi ce credetzi?cum ar trebui sa procedez?sa-l las sa vad ce face?sau sa iau o hotarare radicala?ma gandesc si al copil,ca acum l-a apucat dragostea ,dar nu s-a uitat la nici o caseta din primele luni ,sa vada cum era copilul.si are un an de cand e acasa!acum imi reproseaza ca eu am ales ca o sa raman cu casa si cu mama sa am loc!ca el prefera sa nu ne dea nimic,sa stam in gazda,dar lui nu-i ajungeau niciodata banii nici asa ,nu e un om strangator ,de aia nu ma pot baza pe el.in afara banilor relatia noastra parea ok,dar acum nu mai stiu ce sa cred.

Cum vedetzi voi lucrurile din exterior?

Carmen[mamica]& Anda[bb]

http://www.babiesonline.com/babies/a/andaioana

http://pg.photos.yahoo.com/ph/carmensilva75/my_photos

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 103
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Carmensilva, am citit postarea ta si mi s-a parut ca seamana cu problema unei alte fete (zanazanelor)care a postat cam acum o luna. Uite, citeste aici:http://desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68459&whichpage=2

Nu toate datele problemei coincid, dar chestia cu casa si trecutul lui in acte este la fel. Poate daca citesti postarile de acolo vei putea gasi raspunsuri la unele intrebari pe care le-ai pus.

Situatia in care te gasesti este intr-adevar neplacuta...sper sa gasesti modalitatea cea mai buna sa o rezolvi!...Parerile vor fi impartite...

Citind mesajul tau am observat ca toate nemultumirile si certurile voastre pleaca, cel putin in aparenta, de la bani si casa.

De ce doi oameni care se iubesc ajung sa puna mai presus interesele financiare?

Cumva am senzatia ca aceste discutii nu pleaca de la acest aspect ci ajung in acest punct, ca o concluzie.

Probabil va reprosati diverse si va alimentati unul altuia frustrarile iar certurile o iau pe fagasul cunoscut: tu nu ai incredere in el si el nu are incredere in tine.

Nu stiu sa-ti dau un sfat pentru ca nu cunosc miezul problemelor voastre, dincolo de aparente.

Daca, intr-adevar e doar o chestiune ce tine de fonduri banesti si proprietati, fara alte implicatii si ramificatii emotionale, atunci ea trebuie tratata ca atare.

Daca unul dintre voi sau chiar amindoi ajungeti sa discutati despre casnicie ca despre o afacere, rezolvati-o ca pe o afacere.

Sinteti tineri, sanatosi, aveti un copil, aveti unde sa stati.

Ce va lipseste pentru a fi fericiti?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

vedeti voi ,eu consider ca avem o casa ,el considera ca "EU" am o casa.daca pica drobul de sare?el zice ca pt copil si-a calcat mandria etc.eu nu cred asa.ar fi acceptat o solutie de compromis,dar orgoliul e prea mare si el nu pierde niciodata ,el trebuie sa demonstreze catoate ies cum vrea el.daca n-ar fi fost sa se bage ai lui si el sa nu-i asculte as fi facut-o bucuroasa pt linistea noastra dar increderea...

Carmen[mamica]& Anda[bb]

Uite ce poti sa faci:

- Iti pui intrebarea ce se poate intampla cel mai rau?

Sa pui casa pe numele lui, dupa cateva luni/ani sa divoratati si sa trebuiasca sa-i dai jumatate din casa ta, tu sa trebuiasca sa te muti cu ai tai sau intr-o garsoniera cu copilul.

Asta e cea mai neagra varianta.

Ai incredere in el, ca in caz de doamne-fereste renunta la partea lui de casa in favoarea copilui si a ta?

Noi am trecut prin ceva similar, dar inveres: am cumparat ap pe numele amandouora desi eu aveam cam 1/5 din pretul ap.

Sigur ca exista riscul ca sa ne despartim si sa vreu 1/2 din casa, dar ce s-a intamplat de fapt a fost ca am capatat incredere in relatie, ca ma simt foarte "acasa" in ap nostru si ca daca se intampla ceva rau nu o sa imi trag in piept sotul.

Dar din ce povestesti tu:

- relatia ta nu merge bine

- sotul tau nu "baga" banii in casa ci in masina

- voi inca nu aveti o relatie de incredere reciproca in privinta cheltuirii banilor

Asa ca singura concluzie pe care o pot trage e : NU PUNE CASA si pe numele lui.

E un risc pe care o femeie cu copil nu are de ce sa-l ia!

cristiama

ca posesoare de casa, te sfatuiesc sa nu-l treci in acte

desi daca doamne fereste el mosteneste 50%, copilul 50%, iar minor fiind acest 50% va fi gestionat de tata

daca se simte lezat, cumparati-va impreuna o casa, cea pe care o ai o inchiriezi si banii respectivi platesti ratele la noua casa sau ii depui pe numele copilului, in functie de posibilitati

stefanyid="red">,nu pot pleca in Irak,crede-ma.

da Cristiamaid="red"> ,pai asta e problema.poate ca-l inteleg pe de o parte si cand am zis ca punem pe toti 3 pe acte a zis da cu jumate de gura,si a fost totul ok intre noi ,dar vezi ca el isi doreste si masina f mult si vad ca baga toti banii in ea.poate ca ar trebui sa-l las sa -si ia garsoniera,sa vad ce face.el zicea ca vai ,facem ,dregem investim si in casa ,asa nu e dispus sa riste sa-l dau afara dupa aia.dar eu nu am lasat niciodata sa se inteleaga lucrul asta.

Carmen[mamica]& Anda[bb]

Nicoleta ,nu vrea ca i-am propus solutia asta.de ce oare nu vrea?ca cica munca lui de pina acum?dar asa zice ca pleaca si nu-i trebuie nimic,lasa la fata.e sucit!ca din orgoliu nu vrea ,bla,bla,bla!

Carmen[mamica]& Anda[bb]

problema asta cu cine e trecut in actele casei e o mare problema a zilelor noastre, bag seama. nu mai demult de anul trecut o verisoara de-a mea era sa divorteze din cauza asta. o alta prietena are grave probleme cu prietenul ei tot din aceasta cauza.

eu sunt o persoana mai radicala si recunosc ca privesc lucrurile si putin partial, prin prisma experientei personale. eu am un apartament cu 3 camere mostenit de la parintii mei (D-zeu sa-i odihneasca!). in momentul in care prietenul meu s-a mutat cu mine a facut un credit si am pus geamuri termopan, usi noi, si multe altele. dar nu a comentat niciodata ca el ar avea pretentii la o particica de casa numai ptr ca din banii lui personali pana la urma a investit in ea. mai mult, toate economiile lui s-au mutat in contul meu bancar, intrucat "o sa ne fie mai usor daca avem un singur cont" (citat el).

deci, prin prisma tuturor celor spuse, eu cred ca unde exista astfel de discutii nu e ceva chiar curat. mi se pare inutil, daca il iubesti pe omul de langa tine si iti propui o viata alaturi de el, sa te framante astfel de probleme materiale. cu toate astea nu inseamna ca toti cei care vor lucrul asta sunt niste nemernici si odata trecuti in acte vor disparea revendicandu-si partea. sunt oameni si oameni, cazuri si cazuri.

eu cerd ca tu, carmen, ar trebui sa analizezi problema in ansamblul ei si sa iei o decizie tinand cont de toate elementele problemei. in astfel de cazuri trebuie sa gandesti si cu sufletul si cu mintea, sa te increzi in sentimentele tale dar sa te si protejezi cumva in cazul in care ai dubii.

asta e parerea mea.

nunta mea

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...