Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Lista lucruri bebe

Recommended Posts

Tetine, suzete, sterilizator sau solutie de sterilizat, landou sau carut sport bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Deja nu mai stiu in ce directie sa o iau mi se invirte capul, eu

sunt pierduta si daca imi trebuie mie ceva dar mai unui bebe care nu stie sa-mi spuna ce vrea.Asa ca, mamici care stiti, hai sa facem o lista cu lucruri pentru bebe.Sau, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp me!!!!!!!!

http://www.snugglepie.com/ezb/336024.png[/img][/link]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sa incepem cu un loc cald de somn, un scaun sigur de masina, imbracaminte, scutece, tetine ...

Imbracaminteid="red">: cateva body-uri sau onesies. E simplu de imbracat copilul, se inchid intre picioare cu capse. Evitati fermoarele si materialele dure. Eu personal prefer bumbacul 100% si sa fie albe ca sa le pot spala usor.

Pijamale, bluzite de bumbac, pulovarase care se inchid in fata, nu se trag pe gat, ciorapei, pantofiori sau ghetute, o caciulita sau palariuta.

Scutece, incearca si cumpara in cantitati mai mari. Pentru inceput vei consuma intre 7-8 pe zi. Servetele umede.

Cumpara un unguent pentru iritatii la fundulet.

Nu cumpara foarte multe haine ca micutii cresc rapid. Au episoade de crestere vizibile.

Nu am folosit detergent special pentru bebelusi, dar am folosit clatirea dubla la masina.

Sapun pentru bebelusi (aici nu prea se recomanda sapunul in primele sapt. ca se considera ca nu sunt murdari micutii, ci numai sa folosesti apa calduta), sampon, o carpita cu care sa ii speli.

Unghiera sau forfecuta, o pompita de nas, un termometru. Cel mai bun mi s-a parut cel de ureche, de la Braun Thermascan (sper sa se scrie asa).

Caruciorid="red">: depinde de zona unde locuiesti, de trafic. Poti opta pentru un carucior usor, tip umbrela, dar nu recomandat pentru primele luni de viata ale bblusului.

Eu am un carut cu trei roti, de jogging, care il pot folosi din prima zi de viata a micutului. Are spatarul reglabil in trei pozitii, rotile mari din cauciuc (datorita lor copilul nu este prea zdruncinat ca la caruturrile cu roti de plastic si mici), urci usor bordurile, bun pentru un teren cu pietre, de munte, etc. Se considera reclama???

Ca greutate pot spune ca este greu, chiar si impachetat ocupa mult loc (iti trebuie un portbagaj al masinii mare), greu de manevrat in locuri stramte, lifturi.

Poti lua un carut in care sa atasezi car seat-ul (gen scoica pentru primul an). Am avut din asta pentru primele 6 luni, dupa care ni l-am cumparat pe cel cu trei roti.

Un carut trebuie sa aiba o canopie sau umbrela destul de maricica pentru a feri copilul de soare, ploaie, vant, etc., frane bune, centuri rezistente si comode pentru bb, sa se manevreze usor, sa fie usor ca greutate (mai ales pentru Ro), spatarul sa fie ajustabil, sa aiba un cos mare in care sa-ti pui diverse lucruri necesare unei plimbari, iar materialul carutului sa fie usor de spalat.

Ref. la scaunul de masinaid="red">, cumpara unul gen scoica pentru primul an al vietii. Nu stiu cum e in Ro, dar aici se monteaza cu spatele catre sofer, pe bancheta din spate. Nu ai voie sa pui scaunul pe locurile din fata, numai daca airbag-ul este dezactivat.

Dupa un an, e necesar sa cumperi un alt scaun, pentru ca bb nu va mai avea loc, si acel scaun se va monta apoi cu fata catre sofer.

Cel mai bun loc de plasat scaunul in primul an de viata este pe locul din mijloc al banchetei din spate.

Cand il vei monta pe cel de un an, sa ai grija sa nu ramana spatiu intre el si spatarul banchetei. Trebuie sa fie lipit scaunul de spatar.

Centurile sa se inchida peste piept, nu peste burta (asta mi s-a spus la cursul facut de Politie pentru cum sa instalezi un car seat).

Tetineid="red">: eu am fost multumita de cele din silicon pentru ca au forme diferite. Am optat pentru cea care imita sanul mamei.

Poti cumpara de latex, dar care nu tin mult, sunt moi si se strica repede, apoi cele de silicon care sunt un pic mai tari si isi pastreaza forma mai mult timp si cele din cauciuc. Mi s-au parut foarte bune cele cu trei nivele de curgere a lichidului.

Cumpara tetina corespunzatoare varstei copilului. Nu pentru varsta mai mare.

Pentru biberoane le prefer pe cele de plastic. Nu pastra laptele in biberoane de plastic. Nu supraincalzi laptele in biberoanele de plastic (asta in cazul in care foloseste microundele).

Pentru spalarea lor poti folosi apa calda sau le sterilizezi. Ori cumperi un sterilizator, ori o solutie de sterilizat, ori o punga in care bagi tetinele si sticla la microunde.

Sa ai si o suzeta ca poate copilasul tau o va agreea. Ah, si niste barbetele.

Pentru patid="red">, am avut pentru primele 5 luni un cosulet. A dormit foarte bine in el, era usor de mutat dintr-o camera intr-alta, il luam dupa mine peste tot. De la 5 luni am trecut in patut mare, crib. Trebuie sa aiba grilaj ajustabil (spatiu dintre gratii sa nu fie foarte mare, aici chiar se impune o limita), de jur imprejur sa aiba o margine de buretel ca sa nu ii scape copilului o manuta sau un piciorus printre gratii (eh, asta dupa vreo 5 luni, cand copilul incepe sa devina mai activ), il fereste si de lovituri la cap, salteaua sa fie reglabila pe cateva trepte de inaltime (poti alege din burete, dar sa ai grija sa nu fie atat de groasa, cat sa fie densa, densitatea conteaza, sa fie ferma, sau din arcuri - multi o prefera pe cea cu arcuri ca cica isi pastreaza forma mai bine. Dar cea din burete e mai usoara ca greutate atunci cand trebuie sa schimbi asternuturile).

Cateva studii au aratat ca exista un oarecare risc de sindrom al mortii subite la copiii care dorm pe o suprafata moale.

Patul sa fie solid, sa nu se balangane.

Ai grija la ce jucarioara atasezi de patut, ce carusele, care sa nu ajunga la mana copilului sa se poata ineca cu ele.

Patutul textil, eu, personal, il recomand numai pentru deplasari. Nu ca sa doarma copilul noapte de noapte in el. Am avut unul care nu avea saltea reglabila, si ma cam durea spatele de fiecare data cand puneam copilul in el sau il luam. Apoi tragea curentul rau de tot pe jos si al meu odor mi-a racit. Pana la urma am reusit sa pun o plapuma in patru ca sa ridic nivelul saltelei si am mai aruncat si niste paturi pe lateralele patului ca sa nu se mai simta asa frig. Asta e experienta mea petrecuta intr-o iarna in Ro.

Cumpara doua seturi de cearsafuri ca sa ai de schimb. Paturica de acoperit si paturele pentru scuipat, vomat.

La caditaid="red">, nu stiu ce sa zic, pentru ca nu am idee ce se gaseste in Ro. Dar e clar ca in primele sase luni va avea nevoie de o cadita. Dupa ce va sta usor in fundulet, il vei putea muta in cada mare.

Pentru colici m-au ajutat tare mult bouncerid="red">-ul si swingid="red">-ul. Le recomand cu caldura pe amandoua. In bouncer a stat de la inceput.

Cam atat pot scrie acum.

Oricum astept sa completeze si fetele ca sunt convinsa ca mi-au scapat multe.

Ciuf (34+) si Luca (11.11.2003)

http://community.webshots.com/user/ciufuletz

Ciuf, esti fantastica. Ai facut un rezumat grozav.[pup]

Angelli, eu am luat carucior de la Babyexpo chiar azi. Vezi ca la postat Carmina la mamici de mai iunie. Este grozav, doar ca e greu, 10 kilos. Uffff! n-am gasit nimic usor si cu de toate. pretul e 480 ron, mai dai 60 pentru invelitoare (eu n-am luat inca, nu stiu daca e utila) si 33 ron aparatoare de ploaie (d-asta am luat). Materialul este f. frumos. Cum stai cu kilele?[:D] Eu am inceput gimnastica gravidei azi cu fizioterapeut la un spital.

Lacri 28+id="brown">id="teal">

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png

Samburica

Album echo si burtik

Eu postez doar ca sa o felicit pe Ciufid="red">![asia][floare3] Mi se pare atat de completa descrierea ei incat nu-mi mai vine nimic in cap![:D]id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana [gravi]31 saptamani cu Serghei[copil] si [zana] Katja (30 martie 2004) id="Comic Sans MS">id="green">

pozici id="Comic Sans MS">

Ciuf multumesc pentru sfaturi.Chiar stiu de unde sa incep!

Lyly nu ma intreba de kiiiiiilllllooooooooooooooooooooooos.Intreaba-ma de culoarea parului, vremea de afara etc. Ma agit toata ziua fac si gimnastica dar nu mai sunt iubitel tras prin inel.11 KG LA 21 SAPT! Vine si la noi baby expo in aprilie!! yuppiiiiiiii

Inaioana sa stii ca eu am citit ce ai postat tu la subiectul ce nu ne trebuie, mi-a fost de folos.

http://www.snugglepie.com/ezb/336024.png[/img][/link]

Angelliid="red">, las' ca-ti revii dupa nastere. Da' nu mi-ai mai spus daca ai gasit sau nu piscina. Si daca ai mai facut aerobic cu Leisa Hart! Si stii ce, nici ca mine, cu colecistu' in pioneze, si tratament de 50 ron pe zi, ca sa nu vomiti tot ce mananci. Scuze, sunt off topic...

Babyexpo merita sa fie vazut pentru a compara produsele diferitelor firme.

Eu nu m-m lamurit cu pompa pentru san, cineva spunea ca cea manuala nu este prea grozava. Sa ne zica mamicile, ca eu sunt afona, si daca cea electrica este ok.

Lacri 28+id="teal">

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png

Samburica

Album echo si burtik

Lylyid="teal">, eu am avut si am manuala de la Chicco si am fost foarte multumita de ea. Si-a facut treaba si dintr-o persoana care nu a avut lapte deloc prima saptamana am devenit una care a alaptat 18 luni ajutata mult si de pompa primele 4 luni, apoi numai ocazional.Pe mine ma derajeaza psihic ideea de pompa electrica dar am inteles ca sunt foarte bune. Deci..e chestie de gust! Oricum, ideea este ca si daca iti iei manuala sa nu te zgarcesti pentru ca tot cele "de firma" sunt bune, cum ai da-o![:D]id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana [gravi]31 saptamani cu Serghei[copil] si [zana] Katja (30 martie 2004) id="Comic Sans MS">id="green">

pozici id="Comic Sans MS">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...