Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PRE SI POSTNATAL

ana_d

Recommended Posts

Am si eu o rugaminte.As vrea sa stiu cat ar trebui sa primesc pe perioada concediului prenatal si postnatal(sunt 2 contabile si fiecare a calculat diferit,iar statul de plata il semneaza patronul).Am semnat contractul de munca pentru salariul minim,cu toate ca altul era salariul pe care il luam.Acum ei nu mai recunosc(asta e alta problema).Am intrat in prenatal din 16 ianuarie si pana acum nu am primit decat 1 mil.As mai vrea sa stiu pana cand primesc acesti bani de la angajator.Va multumesc anticipat.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sunt 126 de zile de concediu postnatal + prenatal care ti se platesc cu 85% din media salariilor pe ultimele 10 luni (sau 6?...). Se platesc contributii si toate acelea. Nu stiu sa iti spun daca se ia 85% din brut si se scad contributiile, sau se da 85% din net-ul pe care il ai acum, oricum nu cred ca e mare diferenta.

Aceste 126 de zile sunt platite de angajator. Dupa aceea intri in CIC unde iti da statul indemnizatia unica.

Nu cred ca ai cum sa iei 85% din salariul tau real daca nu a fost trecut integral pe cartea de munca. Sefii tai nu par prea intelegatori.

Chiar azi mi-am depus hartia de concediu prenatal la financiarul nostru si am aflat urmatoarele:

Pe perioada concediului prenatal si postnatal voi fi platita cu 85% din media pe ultimele 6 luni a venitului brut impozabil. Adica salariul brut, sporuri de toate felurile, prime etc, tot ce a constituit baza de impozitare si de calcul a primelor catre CAS (ca de fapt astea conteaza) in utlimele 6 luni.

Acuma, ca e corect sau nu, nu stiu, dar asa mi s-a explicat.

Nu cred ca ai nici o sansa sa primesti mai mult decit ce ti se cuvine conforma salariului din cartea de munca; esti la bunul plac al angajatorilor, si inteleg ca nu sunt prea binevoitori ... Este modul lor de a te forta sa vii sa lucrezi pina -n ultimul moment ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Buna la toata lumea....

deci sa inteleg ca banii pe care ii vom lua pe concediu de maternitate (pres is post natal) sunt 85% din salariul brut cu taxe sau fara taxe?

Adica intr-un final inseamna 85% din netul pe care il luam cand eram la serviciu, asa-i? Eu intelesesem ca sunt 85% din brut neimpozabili si in felul acesta reiesea mai mult decat netul luat intr-o luna normala la serv.

Poate sa ma lamureasca cineva??? Merci frumos!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png

Dilaural [gravi] 27+ cu [fetita] Andreea Eliza

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...