Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ceva bun....pe baza de pui


ungureaa

Recommended Posts

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am pus un pui taiat bucati in tava si aproape o cutie de bere peste el. La cuptor la foc mediu spre mare pina cind berea a scazut aproape de tot iar puiul s-a rumenit frumos. Nu a avut nevoie nici de sare si alte condimente ... Se simte gustul de bere in carne insa e tare delicat...

 

 

Cristina

 

una.. alta...id="blue">

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adina,o colega de servici a descoperit in alimentara un condiment,de la Kamis sau de la alta firma....un condiment care se amesteca cu o lingura de ulei si cu care se unge carnea de pui.Se lasa carnea asta de pui,unsa asa,la rece o noapte sau macar 5-6 ore in frigider(nu la congelator) si apoi pui carnea de aripata in tava sau pe gratar sau la gril la microunde....Cica iese o nebunie de gust...Colega mea pune carnea intr-o tava si pe langa ea pune cartofi si/sau legume...

Eu una nu am incercat,dar am sa fac si eu,insa la grill la microunde.

Eu am mai incercat din piept de pui,taiat fasiute...un fel de McChiken,adica date prin ou,faina si pesmet,prajite....sti ce spun...

Si,incercat si de mine,dar iti trebuie carnita multa.....am scos carnea de pe pulpe,cruda....am batut-o putinel,ca la snitel,am pus umplutura de ciuperci taiate mic,putinica ceapa tocata mic,un picut de ficatel de pui fiert si tocat,un picut de marar tocat fin,totul asezonat cu veget de pui....si rulezi carnea batuta de pe copan si o legi cu o ata sau o "intepenesti"(sa nu curga umplutura) cu niste scobitori...Le asezi una langa alta pe o tava unsa,stropesti cu un picut de apa si dai la cuptor.Verifici din cand in cand si mai stropesti cu zeama lasata.Cand poti sa strapungi cu furculita carnea si s-a rumenit....e gata!Garnitura poti pune orice vrei tu:cartofi,orez,mazare....etc.

Sper ca am scris corect si ca ai inteles ce am vrut sa scriu[:D](eu mai degraba arat cum se face,decat sa scriu[:D])....Spor la lucru!

 

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciocanele in crusta de cascavalid="red">

 

Ingrediente: 8-10 ciocanele de pui, 250 g pesmet, 6 lg. cascaval ras, 3 lg. susan, 3 lg. faina, sare, piper, 2 oua

 

Ciocanelele se spala si se sterg cu un servet de bucatarie. Intr-o farfurie adanca, se amesteca bine pesmetul, cascavalul si susanul. Faina se condimenteaza bine cu sare si piper. Ouale se bat intr-o farfurie.

Ciocanelele se dau mai intai prin faina, apoi prin ou si, la final, prin amestecul de pesmet si cascaval. Se preseaza usor, pentru ca pesmetul sa nu cada la prajire. Se lasa pulpele astfel pregatite, pe un platou, 30 de minute la frigider.

Se unge gratarul bine incins cu putin ulei si se prajesc pulpele cca 30-40 de minute, intorcandu-le de pe o parte pe alta.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciocanele cu orezid="red">

 

Ingrediente: 4 ciocanele de pui, 1 lingurita boia dulce, cate 1 lingurita sare cu usturoi si telina, 2 cepe, cate 1 ardei gras rosu si verde, ½ leg. patrunjel verde, 1 cons. rosii (425 ml), 250 g orez, 500 ml supa (instant), sare, boia iute

 

Se preincalzeste cuptorul (200°). Se freaca bine ciocanelele cu sare de usturoi si telina. Se pun intr-o forma unsa si se lasa la cuptor 20 de minute. Ceapa, ardeii si patrunjelul se toaca fin.

Se scot ciocanelele, se pun in locul lor orezul amestecat cu ceapa, ardei, roþii, patrunjel si supa. Se lasa sa dea un clocot, se condimenteaza cu sare si boia iute, se pun ciocanelele deasupra si se lasa totul la cuptor inca 30 de minute. Se orneaza cu patrunjel verde.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciocanele a la Romaineid="red">

 

Ingrediente: 400 g cartofi, 400 g pastarnac, 3 catei usturoi, 200 g smantana, sare, piper, nucsoara, 8 ciocanele pui, 6 lingurite ierburi de Provence, 50 g cascaval ras, boia dulce, 2 cepe, 2 morcovi, 2 lg. ulei, 250 ml vin rosu, 150 ml supa (instant)

 

Se preincalzeste cuptorul (200°). Cartofii si pãstârnacul se taie felii si se aseaza intr-o forma de gratin unsa.

Se amesteca 2 catei de usturoi pisati cu sare, piper, nucsoara si 2 lingurite ierburi de Provence. Se toarna peste legume si se coace gratin-ul la cuptor cca 40-50 de minute. Dupa primele 30 de minute se presara cascavalul ras.

Se spala ciocanelele, se sterg si se condimenteaza cu sare, piper, boia si 2 lingurite ierburi de Provence. Se introduc la cuptor si se lasa sa se rumeneasca cca 40 de minute.

Se toaca ceapa si se piseaza restul de usturoi. Morcovii se taie fasii. Se calesc in ulei incins impreuna cu ceapa si usturoiul. Se toarna vinul si supa si se mai fierbe totul cca 10 minute. Se potriveste de gust cu sare, piper si ierburi de Provence.

Ciocanelele se aseaza pe farfurii impreuna cu gratin-ul de cartofi si pastarnac si se toarna alaturi sosul. Se orneaza cu verdeata proaspata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am sa prepar azi niste copanele.Eu le fierb bine cu delikat si un pic de sare,apoi le bag in pesmet.Copanele trebuie sa fie ude,sa se lipeasca pesmetul de ele.

Intr_un ceaunel sau oala,pun ulei si le prajesc.Sa fie scufundate in baie de ulei.Te lingi pe degete.Moi inauntru si crocante pe dinafara.

Sa nu manac cartofi,am ales paste.Melcisori.Le fierb bine cu delikat,le clatesc dupa fierbere si mai pun un pic de delikat supa clatrire.Iese o minunanatie.

 

[cool]

 

 

 

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...