aniast72 Publicat Martie 20, 2006 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2006 Ma vad in situatia sa deschid un nou subiect. Toata lumea stie ca ne dorim un copil (urgent) [iartama] Sa intru putin in detalii. In decembrie mi-am luat TM si am observat in a 17-a zi de CM o crestere vizibila a temperaturii. Atunci m-am bucurat. Mi-am zis ca functionez bine. In ianuarie si februarie nu am mai tinut TM. La sfarsitul lui februarie ne-am hotarat amandoi sa facem un copilas. Pana atunci era doar dorinta mea. Activitatea nu era foarte deasa, drept urmare nu puteam ramane insarcinata intamplator. Luand decizia, in prima zi de CM (1 martie) m-am inarmat cu un termometru digital Samsung, cu un pix si graficul maternal si am inceput sa notez. In asteptarea ovulatiei, ne-am apucat de treaba pe 15, 16, 17, 18 martie (scuze de detalii dar mi se pare important). Termometrul isi cam facea de cap, imi indica la aceeasi ora din zi, luand de 3-4 ori temperatura, diferit. Notam temperatura care se repeta de mai multe ori. Din pacate, azi fiind in 20 martie, cresterea de temperatura mult asteptata nu a venit, mai mult, ovarul drept era usor inflamat. Problema cu ovarul am inceput sa o rezolv, facand azi o prima sedinta de laser (deja nu il mai simt asa inflamat) si maine un bioptron. Acum vin intrebarile: 1. Posibil ca inflamatia sa vina din cauza excesului de avand in vedere ca inainte era destul de rar? 2. Posibil sa fi racit si de aici inflamatia? 3. Ovulatia poate veni o luna da, o luna ba? (ma rog, impropriu spus, e posibil ca in anumite luni sa nu am ovulatie) daca da, am ceva probleme de sanatate sau ... se mai intampla? 4. Cunoasteti alta metoda de masurare a temperaturii, implicit de observatie a ovulatiei? Am citit pe alt forum ca ar exista niste testere care iti spun ziua ovulatiei. Daca exista, Avalonid="red"> tu mi-ai spus la un moment dat ca ar trebui sa inainte de ovulatie. Eu de unde stiu? 5. Ovulatia este atat de vizibila pe termometru? Ar exista vreo sansa sa fi ramas insarcinata? Teoretic da, practic greu... avand in vedere retroversia de uter. Va intreb toate aceste lucruri pt ca pe 24 martie am programare la dr Niculescu la Giulesti. Sigur, o sa-i spun toate aceste aspecte dar as vrea sa fiu putin mai in tema. Exista pastile care sa stimuleze ovulatia (avand in vedere ca in decembrie am avut)? Sper sa ma fi facut inteleasa, astept cu sufletul la gura raspunsurile voastre. [8)][8)] Andreea Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Avalon Postat Martie 21, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 21, 2006 Imi place ca esti succinta, o sa-ti raspund tot pe puncte: 1.Acea inflamatie o simt si eu dupa ovulatie, e absolut normal ca dupa ce foliculul s-a rupt sa simti asta. Inainte de a ma monitoriza nu simteam, dar de cand imi 'ascult' corpul, am descoperit tot felul de 'semnale' pe care le emite si care semnifica ceva. Inutil sa-ti spun ca nu am anexita si nici alta boala inflamatorie pelvina, nu am avut niciodata chisturi, sunt perfect sanatoasa. Eu nu stiu daca e tocmai indicat sa faci laser... 2.Vezi cele de mai sus. 3.Este posibil sa existe si cicluri anovulatorii, mai ales de la o anumita varsta 'in sus'. Dar, desi panicata de aceasta 'sperietoare de ciori', totusi eu nu am experimentat ciclu fara ovulatie pana acum. Eu ma monitorizez lunar la ecograf. 4.Exista o metoda, asa numita simpto-termala, care combina tehnica masurarii temperaturii bazale cu tehnica analizarii mucusului cervical. Ti-o recomand cu toata caldura, este o metoda absolut naturala: http://www.woomb.org/bom/science/fertility_ro.html#BBT. Sau ar mai fi testele de ovulatie (ma abtin sa-mi spun parerea despre ele pt ca nu le-am folosit, dar sunt fete care folosesc teste de ovulatie si iti pot fi de folos). In legatura cu metoda temperaturii, eu am facut grafice cateva luni la rand, dupa prima luna am identificat ziua ovulatiei. In general, acea zi din cm este aceeasi, cu mici variatiuni. Deci din a 2-a luna abia m-am putut folosi de grafic. Totusi, raman la ideea ca metoda minitorizarii foliculare este cea mai sigura. 5. Ovulatia, da. Sarcina da, daca temperatura se mentine ridicata 18 zile. Exista pastile pt stimularea ovulatiei, desigur. Clostylbegyt, Ova-mit au aceeasi sustanta activa, clomifenul. Dar trebuie sa iei la recomandarea medicului si sa faci monitorizare, pt ca exista riscul de aparitie a chisturilor. Bafta si tine-ne la curent![flo] PS: Poti sa intri putin pe site-ul asta, mi se pare interesant: http://www.woomb.org/index_ro.html ******************************* Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aniast72 Postat Martie 21, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Martie 21, 2006 Avalonid="red"> multumesc pentru sfaturi. Oricum abia astept ziua de vineri cand voi face cunostinta cu vestitul Niculescu. Raspunsul tau a fost complet, probabil asa au considerat si fetele de nu a mai scris nimeni. oricum am studiat site-ul trimis de tine si l-am gasit extrem de interesant. [pup] Andreea Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victoria Postat Martie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 22, 2006 Exista teste ( asemanatoare cu cele de sarcina) de detectare a ovulatiei(gasesti la farmacie), si tester( Maybe baby) pe care il comanzi prin posta.Din cate stiu eu, determinarea temperaturii bazale cica e mai bine s-o faci cu termometrul acela clasic, cu mercur, nu cu cel electronic( nu stiu sa explic de ce).Eu nu am folosit niciodata termometrul, urasc sa ma scol la ora fixa si sa stau cu termometrul in... asa ca am preferat Maybe baby. V veni, vidi, Victorie! PS De unde stii ca ovarul era inflamat, si cine ti-a recomandat laserul?Uneori pot exista mici dureri de ovare si la ovulatie... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aniast72 Postat Martie 22, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Martie 22, 2006 Victoriaid="red"> ovarul era inflamat pt ca l-am simtit si eu la mana. Din pacate nu am consultat un medic ginecolog, medicul care mi-a recomandat si a si facut era fizioterapeut, f. priceput in tratamentele cu laser. M-am gandit eu ca n-ar fi de la ovulatie pentru ca, prin masurarea temperaturii, luna asta nu am avut. Poate am gresit eu la calcule, mai ales ca temperatura mi-o luam pe la ora 10 (atunci ma trezesc) dar niciodata la ora fixa. Oricum rau cred ca nu mi-a facut. Andreea Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.