Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Tort de ciocolata???


iri_sori

Recommended Posts

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Tort de ciocolata Iid="red">

 

Ingrediente: 25 g cacao, 2 galbenusuri, 200 g margarina, 3 lg. rom, 4 oua, 210 g zahar, 3 plicuri zahar vanilinat, 100 g faina, 1 lingurita praf de copt, 50 g amidon, 3 lg. crema de alune, 3 lg. gem de pere, 3 lg. fulgi de migdale prajiti, 150 ml frisca, 12 bomboane de ciocolata

 

Se dau in fiert 3 lg. zahar cu 1 ½ lg. apa. Se fierb pana se obtine un sirop gros. Se toarna cacao si se amesteca. Separat, se amesteca galbenusurile cu putina margarina. Se adauga siropul de ciocolata fierbinte si se amesteca. Se lasa sa se racoreasca, apoi se inglobeaza margarina, batuta putin in prealabil. Treptat se inglobeaza si romul.

Se preincalzeste cuptorul (180°). Se bat ouale cu 4 lg. apa fierbinte si se inglobeaza zaharul tos si cel vanilinat, urmate de faina, amestecata in prealabil cu praf de copt si amidon. Se aseaza intr-o forma cu hartie de copt si se coace cca 35 de minute. Blatul se scoate din forma si se lasa sa se racoreasca.

Se taie blatul pe 3 niveluri. Se incalzeste crema de alune si se unge blatul inferior; se acopera cu al doilea blat, care se unge cu gem. Se aseaza apoi blatul superior.

Se acopera tortul cu crema de ciocolata. Pe margine se presara fulgi de migdale. Frisca se bate cu zahar vanilinat si se spriteaza rozete pe tort. Se orneaza cu bomboane de ciocolata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de ciocolata IIid="red">

 

Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 4 oua, 190 g zahar, 1 praf sare, 80 ml lichior de migdale, 150 g faina, 2 lingurite praf de copt, 150 g migdale nedecojite tocate si prajite, 850 ml frisca, 1 plic intaritor de frisca, 2 plicuri zahar vanilinat, 2 lingurite scortisoara macinata, 75 g fulgi de migdale prajiti

 

Se preincalzeste cuptorul (175 grade). Se topeste ciocolata. Se bat ouale cu 140 g zahar, sare si 4 lg. lichior 8 minute. Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, urmata de ciocolata topita. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie cca 30 de minute si se rastoarna.

Se taie blatul pe 2 niveluri. 600 ml de frisca se bat cu intaritor, zahar vanilinat si scortisoara. Se adauga 4 lg. lichior si migdalele macinate. Se unge blatul inferior cu o treime din crema. Se aseaza al doilea blat si se acopera tortul cu crema. Se spriteaza rozete din 250 ml frisca batuta si se da la rece.

Se caramelizeaza 50 g zahar si se aseaza fire pe fulgii de migdale. Se decoreaza marginea tortului.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de ciocolata IIIid="red">

 

Ingrediente: 4 oua, scortisoara, 225 g zahar, 100 g faina, 75 g amidon, 2 lingurite rase praf de copt, 1 lg. nuci macinate, 3 lg. cacao, 150 g ciocolata rasa, 50 g unt topit, 15 g gelatina, 200 ml lapte, 150 g iaurt, 50 g ciocolata cu lapte, 800 ml frisca, 1 plic intaritor de frisca

 

Se bat ouale cu scortisoara, 4 lg. apa si 175 g zahar. Se inglobeaza faina cernuta cu amidon si praf de copt, nuci, 1 lg. cacao si 1 lg. ciocolata rasa. Se coace intr-o tava cu hartie 30 de minute (180°). Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi pe 3 niveluri.

Se incalzeste laptele cu scortisoara si 50 g zahar; nu se lasa sa fiarba. Se dizolva ciocolata in lapte, urmata de gelatina; se lasa sa se racoreasca si se inglobeaza iaurtul si 600 ml frisca batuta. Se umplu blaturile si tortul se da la rece 4 ore.

Se bate restul de frisca impreuna cu intaritorul amestecat cu scortisoara si 1 lg. cacao. Se acopera marginea tortului cu frisca batuta si se presara ciocolata rasa. Se aplica pe tort o stea pudrand cacao printr-un sablon decupat dintr-un carton. Se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Imi cer scuze ca-ti raspun cu intarziere, dar retetele le aveam acasa.

 

Tort ciocolata Iid="red"> (usor, este ceva relativ clasic, ceea ce americanii numesc "double ciocolate")

Blat: 6 oua, 8 lg. zahar tos, 100 ml ulei, 5 lg faina, 2 lg cacao, 1 praf de copt. Albusurile se bat, cand sunt batute bine se adauga zaharul si se mai bate putin, pana la topirea zaharului. Galbenusurile se freaca cu uleiul, cacaoa si praful de copt, apoi se incorporeaza albusurile si faina si se coace. Dupa racire se taie in doua.

Crema: 200ml smantana grasa (eu folosesc de Napolact, dar poti folosi orice crezi tu,doar sa fie grosutza), 200 gr. ciocolata menaj(amaruie) taiata bucati, 5 lg zahar, 1 praf frisca. Ciocolata si zaharul se amesteca la bain-marie (abur), cand ciocolata e topita se adauga smantana si se mai tine pe abur pana se ingroasa (cam ca o budinca). Daca folosesti plita la aragaz, poti sa pui crema direct pe foc, intr-o cratitza cu fund dublu, dar in acest caz trebuie amestecat continuu. Crema se raceste foarte bine (racita trebuie sa aiba consistenta unei creme Finetti) apoi se amesteca cu frisca preparata din praf.

Se pune o parte din crema intre cele doua blaturi, iar cu restul se unge tortul. Se presara cu nuca de cocos si ciocolata rasa, sau il poti imbraca in frisca, dupa dorintza.

 

 

 

 

Miresica [zana] de 15 iulieid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de ciocolata II id="red">(asta e regele torturilor de cioco[:D])

Blat: 225 gr. ciocolata amaruie (menaj), 4 oua mijlocii, 2 lg. zahar, 100 gr unt, 100 gr faina, 1 linguritza praf de copt. Ciocolata se topeste la abur. Albusurile se bat spuma si la sfarsit se adauga o lg de zahar. Untul se freaca cu celalta lingura de zahar si galbenusurile, se adauga ciocolata topita, faina, praful de copt si la sfarsit albusurile batute, amestecand usor. Se coace intr-o forma cu diamentrul de 23 cm. La racire se taie in 3 foi (vor iesi destul de subtiri).

Crema neagra: 350 gr. ciocolata amaruie, 300 ml frisca, 2 lg coniac. Se topeste ciocolata la abur. Frisca se bate si se adauga un intaritor de frisca. In ciocolata topita se adauga 1/3 din frisca, apoi restul pe rand si se aromeaza cu coniacul. Se pune o foaie de tort in forma (in prealabil tapetata cu folie), apoi crema neagra, apoi se acopera cu urmatoarea foaie.

Crema alba: 350 gr. ciocolata alba, 300 ml frisca. Se prepara la fel ca si crema neagra. Se pune peste a doua foaie de blat si se acopera cu ultima foaie de blat. Se da la rece cel putin 3 ore ca sa se intareasca crema.

 

Pentru carliontii de ciocolata: se topestsc 100 gr ciocolata (iti recomand o ciocolata moale, cu lapte, eu folosesc Primola) si se pune pe un fund de lemn in strat grosutz. Se raceste apoi se trage cu cutitul in pozitie oblica pe suprafata ciocolatei pentru a obtine carlionti. Tortul se rastoarna din forma, deasupra se pun carliontii si se pudreaza cu cacao.

 

 

Miresica [zana] de 15 iulieid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...