denisa73 Publicat Martie 23, 2006 Raport Distribuie Publicat Martie 23, 2006 Cutremurele in ce zone ale tarii se simt si in care nu? [bibe] Cristian - 31 mai 2005 http://photos.yahoo.com/ddenisa73 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
olguttza Postat Martie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 24, 2006 Depinde de epicentrul fiecarui cutremur. Cea mai importanta zona seismica a tarii, e zona Vrancea; de aici, cutremurul se resimte in Moldova, Muntenia, Dobrogea; undele nu ajung, insa, decat foarte rar si foarte slab percepute (uneori, chiar deloc) in Banat si Transilvania. O alta zona seismica, dar mai putin dadatoare de "palpitatii" este zona Timisoara. Aici, nu stiu cat e de la placile tectonice si cat e de la Institutul de Apa Grea. Sunt cutremure rare, a caror magnitudine nu e foarte mare si care sunt resimtite in Banat si Transilvania (partea de vest), rar in Muntenia si Transilvania centrala si aproape deloc in celelalte zone. Cred ca ai sa afli mai multe daca intri aici. Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.