Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

dureri cumplite la menstra

Recommended Posts

Fetelor,

am deschis acest subiect pentru ca eu am aceasta problema dintotdeauna [bang] si cred ca nu sunt singura

In fiecare luna, Z1 si Z2 sunt cumplite pentru mine: am niste dureri infioratoare, cateodata imi pierd cunostinta, vederea mi se incetoseaza, auzul se bruiaza, tremur toata, nu pot sta nici macar pe scaun, am stari de greata... e ingrozitor. Problema o rezolv dupa cateva ore de chin cu un sac de nurofene...

Vroiam sa va intreb daca stiti care sunt cauzele unei asemenea probleme; la mine dureaza de la varsta de 11 ani cand am avut prima menstra iar doctorii mi-au zis ca asa se intampla la unele fete [bang][bang][bang]

dar m-am saturat!!! vreau sa descopar cauzele si sa le combat!!!

astazi, fiind Z1, am zis ca mor de durere [q][q][q][q][q]

aveti idee care ar putea fi cauzele unor asemenea dureri???

bubuleana

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

bubulico, exact asa ma simteam si eu, si tot cu pumnu' de pastile incercam sa ma dreg, pana cand a descoperit sotul meu leacul: ceai de coada soricelului si de cretisoara, cate 500 ml/zi cu vreo 5-7 zile inainte de Z.1...vreau sa iti spun ca inca din prima luna nu m-a mai durut DELOC burta, spatele si tot ce ma durea de obicei..si am si ramas gravi in PRIMA luna in care nu ne-am protejat!![pup]

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

bubuleana, nu vreau sa te speriu, dar eu zic sa mai mergi la un medic. chestia cu "asa se intampla la unele fete" am auzit'o si eu ani de'a randul... pana anul trecut cand am facut laparoscopie pentru cu totul altceva (infertilitate), si s'a descoperit adevarata cauza a tuturor problemelor mele (dureri ingrozitoare, cu frisoane si ameteli, ciclu f. abundent, etc etc, plus infertilitate): endometrioza, si inca destul de nasoala...

in mod normal, fiziologic vorbind, la un organism sanatos, nu sunt normale asemenea dureri, chiar daca sangerarea e mai abundenta.

eu zic sa mai consulti inca un doctor.

poti sa incerci si cu ceaiuri, dar mi'e teama ca nu cumva acestea sa combata numai efectele, nu si cauza... cred ca ar fi bine sa mai faci niste investigatii...

multa sanatate iti doresc.

megbeng: id="red">[pup][pup] draguta, dar cum ai putut sa bei ceaiul ala amar de coada soricelului??? si stii cum avea daca acest tratament are ceva reactii adverse sau contraindicatii?

io fac ce spui tu ca sunt disperata: deci 500 ml/zi ceai combinat de cretisoara si coada soric cu 7 zile inainte de ciclu... atata tot??

mersi mult de tot!!! [dual]

bubuleana

bubu, din tot sufletul iti doresc sa nu fie asa, si intr'adevar sa nu fie problema. dar n'am cuvinte sa'ti spun prin ce cosmaruri am trecut eu din cauza nenorocitei asteia de endometrioza (inclusiv faptul ca nu pot avea copii din cauza asta)... mai bine sa elimini posibilitatea asta. si totusi, sa'ti dea o solutie, pt ca nu e normal sa treci prin chinurile asta in fiecare luna.

alexa ioana:id="red"> of doamne, imi pare atat de rau ca esti nevoita sa treci prin asa ceva... am citit si eu mai multe despre endometrioza si am inteles ca sanse sa ramai gravii sunt ... mici (approx 5%), dar sunt! iti tin pumnii sa rasara cat mai repede soarele in viata ta!!![dual]

PS la mine ciclu nu e prea abundent si scapasem de aceste dureri o perioada de vreo 5-6 ani cand luam ACO, dar acum cand am renuntat la ACO au revenit durerile [bang]

bubuleana

alexia are dreptate, doar ca daca ai fost deja la dr si urmeaza sa mai mergi, nu am insistat pe aspectul asta, dar cred ca stii ca nu as incuraja tratamente naturiste fara un consult medical prealabil, nu?[pup]

ceaiul ala e oribil la gust..sa nu il indulcesti, ca o sa fie mai rau...eu il lasam sa se raceasca si il imparteam in 2 cani a cate 250 ml pe care le dadeam "dushca", fara sa respir in timpu asta, ca sa nu simt gustul[;)]

numai bine iti doresc!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

pusichet, am facut tratament cu diphereline, cateva luni a fost mai bine (fara dureri la ciclu, nu mai eram balonata, etc) dar de o vreme au reaparut toate simptomele. dar o perioada nu vreau sa mai aud de doctori. bag si io nurofene, si visez la vremuri mai bune... (dar sa nu faceti ca mine !!! [alcool])

poate o sa reiau iara tratamentele... oricum, e super pacatoasa boala. inainte de operatie, stiam ca exista o boala cu numele asta, dar nici nu mi'a trecut prin cap ca asta ar fi problema...

iar la idea de sarcina ... nu pot sa zic ca am renuntat total, dar nu ma mai gandesc.

bubu, scuze ca ti'am "deturnat" topicul [flo][pup]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...