Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Asigurare masina in RO

Recommended Posts

nu stiu daca s-a mai discutat subiectul, dar m-ar interesa sa stiu ce optiuni ar fi pt a asigura in Ro o masina de 4-5 ani vechime si care are o valoare de 8000 Euro. Ma refer la Full-Casco sau ceva echivalent.

Preturile sunt standard? sau fiecare firma are oferte (si atunci difera mult preturile?!)

In caz de furt/pierdere etc se dau banii rapid sau platesti intai tu si dupa ii recuperezi (in cat timp?!).

Merci!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu e chiar asa. De exemplu Alliantz Tiriac este recunoscuta pentru seriozitate si promptitudinea cu care despagubeste proprietarul.In caz de avarie proprietarul se duce la un service agreat de Alliantz (si sunt multe in Bucuresti care au contract cu ei), lasa masina acolo, se face reparatie si Alliantz plateste.La furt nu stiu.Preturile sunt variabile, e o grila de preturi si se calculeaza in functie de fiecare caz.Oricum , e in jur de 5% valoarea de nou a masinii, apoi cu fiecare an care trece se scade cam cu 10% .Nu ma pricep sa-ti explic, cel mai bine ar fi sa te duci pe la mai multe firme si sa intrebi direct.Se mai aplica niste discounturi daca masina nu a avut avarii sau daca platesti integral si nu in rate. Eu zic sa faci la Alliantz sau Omiasig sau Asiban.

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

Intr-adevar, sunt firme si firme. Si noi tot la Allianz avem masinile asigurate si n-am avut niciodata probleme cu birocratia. Tot asa, reparatia se face la unul din service-urile cu care au ei contract. Asta nu ma deranjeaza, pentru ca e unul f bun. La fel si BCR Asigurari. Si ei livreaza imediat banii catre service.

Ioana

quote:

Preturile sunt variabile, e o grila de preturi si se calculeaza in functie de fiecare caz.Oricum , e in jur de 5% valoarea de nou a masinii, apoi cu fiecare an care trece se scade cam cu 10%

id="quote">id="quote">

daca masina e in jur de 8000EURO, 5% inseamna 400EUR nu 1000.

Deci pana la urma cum e?

Aproximativ normal, ca pretul poate varia.

Suma depinde la ce firma faci asigurarea, si pentru ce: avarie, furt, pe teritoriul RO, in afara.... etc.

Depinde si de valoarea asigurata (cat recuperezi in caz de avarie, totala sau partiala).

Unele firme aplica franchiza, altele nu.

In ce priveste seriozitatea, mi emi s-au parut seriosi Allianz si Asiban.

Mai ales ca nu e sistemul clasic: iti repari masina, apoi primesti banii, ci repara ei masina direct la concesionar - tu nu iei si nu dai nici un ban in plus.

Elise

Daca masina nu e noua, ei aplica procentul la pretul de catalog. Asa ca potrivit acestuia masina ta poate fi usor mai scumpa sau usor mai ieftina decat spui tu. Depinde de procentul aplicat, dar la valoarea asta, clar nu sari de 500 de EURO.

Delsim a explicat bine.

Cred ca toate aplica franchiza la furt total, 10%.In rest ar fi bine sa n-aiba franchiza.

Pozele noastre

Poze noi

poze nou-noute

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...