Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reteta croissant -stie cineva??


Recommended Posts

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Daca vrei sa faci cu aluat de foietaj mergi la supermarket si il cumperi proaspat sau congelat.

Tai foaia in triunghiuri mari pe care le umpli cu ce doresti tu si le coci la foc mic pana se rumenesc frumos.

 

Daca vrei sa le faci din aluat de paine/ cozonac poti face asa :

 

Aluat:

350 g faina

20-25 g drojdie

5 linguri ulei

150 ml lapte(aprox.)

1 ou

putin zahar

sare dupa gust

 

1 ou batut,amestecat cu ceva apa,pentru uns cornuletele.

 

Se freaca drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar.Se toarna peste faina,se lasa sa creasca.Se aduga oul,uleiul,sarea si restul de lapte si se framînta i cu mîna sau robotul pana ce nu se mai lipeste de peretii vasului.

- jumatate de ora la crescut la loc cald

 

se împarte aluatul în 3.Fiecare bila se întinde cu sucitorul formand o foaie ce se taie in triunghiuri umplute cu ce doriti voi si rulate.

Se coc in tava pe hartie de copt la foc mic.Am incercat si cu foietaj si cu coca din cozonac,spor la treaba,reteta este testata de mine.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

fetelor,croissantele nu sunt alea la care se unge cu unt foaia si se impatura,apoi iar unge cu unt...intreb si eu ca tot aveam de gand sa fac dar in toate cartile gaseam numai retete de genul asta,si mi se parea mult de lucru.

 

[gravi]15+

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Osna, din cate imi dau seama din ce povestesti tu, cred ca este vorba fix de aluat - intr-adevar frantzujii au inventat aluatul asta cu unt, il framanti, il dai cu unt, iar il framanti, il dai la rece etc. E munca multa... Mai bine mergi frumusel la supermarket, si-ti procuri oarece aluat de foietaj, si-l umpli cu ce-ti pofteste inima... Economisesti si timp si energie...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tare mult imi plac croissantele.Vazusem o reteta pe un site,dar nu pot sa-l pun aici,fac reclama si nici nu pot sa-i iau reteta sa o postez.

Eu n-am incercat reteta,dar tare ma bate un gand[:D]

Ce pofta am[pofta]

 

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am eu o reteta de croissant copiata de pe un site dar n-am incercat-o.Cine a scris-o, zice ca-i luata dintr-o carte de bucate frantuzeasca.

 

Croissant

 

Se prepara une päte feuilletée care se ruleaza in forma de croissant

 

200g faina,150g unt sau margarina,2-3 linguri de zahar,sare

 

1. Se varsa faina intr-un castron mare,se face un put in mijloc.Se pune zaharul(facultativ),10cl de apa si un vf de cutit de sare.Se amesteca cu o lingura de lemn apoi cu mana.Se formeaza o bula pe o care puteti cantari ca sa stiti cantitatea de grasime,jumatate din greutatea bulei de coca.Lasati coca 20 de min acoperita de un prosop.

 

2. Pe un plan,fund, dat cu faina ca sa nu se lipeasaca ,se intinde coca cu un facalet,dandu-i forma de dreptunghi mai gros in mijloc.Puneti margarina(exact dreptunghiulara cum e luata din ambalaj) in mijlocul foii.

 

3. Luati capetele foii si acoperiti margarina ,sudati marginile.

 

4. Cubul format se lucreaza iar cu facaletul,se intinde intr-un dreptunghi gros de 1 cm si de 3 ori mai lung decat mai larg.

 

Mai pe scurt,lucrati foaia,o indoiti si reindoiti si iar intinsa ,de vreo sase ori ca sa faca mai multe foi la coacere.

 

Se coace in 20 de min in cuptorul incalzit 250°.Daca e umplut cu carne,etc dureaza mai mult 30,35min la 240°.

 

Daca vreti sa le faceti cu dulceata ,e ca la cornulete,foaia se taie,se ruleaza,la sfarsit se ung cu oua batute pe deasupra si se baga la cuptor,in tava unsa.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am facut reteta frantuzeasca de 2 ori(mi-a iesit la fel), dar ia o groaza de vreme si nu iese croissantul ca cel din patiserie, sau ca aluatul gata congelat; nu iese la fel de fraged, trebuie mestecat bine. Trebuie sa fie ceva smecherie la mijloc...

numai bine!

 

babirusa si [copil] Alexandra(14 oct.2004)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am facut de cateva ori niste cornuletze care ies la fel de bune si pufoase ca si croissantele (secretul este ca se foloseste si praf de copt si drojdie). Reteta e de pe site-ul concurent (sincer, io nu inteleg de ce ii considerat asa), si se cheama "cornulete in doua culori de la bunica Ilena" (un gand bun pt bunica).

 

Cornulete in doua culori

 

pt.aluat avem nevoie de

1kg.faina, 4 oua, 300 ml lapte, 200 ml ulei, 1 praf de copt , drojdie, 5 linguri de zahar, un strop de sare, 3 linguri cacao si 2 linguri ulei

 

pt.sirop avem nevoie de

225 ml apa si 450 g zahar

 

  • Se pune la dospit drojdia cu putin zahar, lapte caldut si o lingura de faina, se amesteca bine si se lasa 10 min sa dospeasca.

Intre timp amestecam ouale cu sarea, laptele si uleiul, adaugam praful de copt si zaharul, punem drojdia si incepem sa adaugam faina. Avem nevoie de un aluat asemanator celui de cozonac, asa ca daca nu trebuie nu punem toata faina.

Lasam aluatul sa dospeasca dupa ce l-am framantat nitel,dupa care il impartim in doua parti egale, in una punem putina coaja de lamiie iar in cealalta punem cele 3 linguri de cacao amestecate cu cele 2 linguri de ulei, framantam ca sa se amestece totul bine si le lasam din nou la dospit 30 min.

Fiecare parte se imparte din nou in 8 parti egale, avand la sfarsit 8 bucati de aluat negre si 8 albe. Se iau cate o bucata alba si una neagra si se intind fiecare rotunde. Se aseaza una peste alta (alb peste negru sau negru peste alb). Cercul astfel format se taie in 8 sectoare de cerc, din care se fac cornuletele.

Se pot umple cu dulceata ,nuci,ciocolata. Odata facute cornuletele se pun in cuptor. Se coc la 200°C aproximativ 25 min. Atentie ca se umfla destul de mult si in cuptor.

In timp ce dospeste aluatul se fierbe apa cu zaharul se lasa la racit, iar cand scotem cornuletele calde din cuptor le trecem repede prin sirop. Pofta buna !

 

 

Observatie: se pot face cornulete negre cu dungi albe sau albe cu dungi negre. Mie personal imi place umplutura de nutela + o bucata de nuca.

 

 

Monica si [copil] Eduard

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...