ciocolata cu piper Publicat Martie 28, 2006 Raport Distribuie Publicat Martie 28, 2006 Am o cunostinta,de fapt o mamica cu doi copii cu care imi petrec orele in parc atunci cand ies la plimbare cu fetita mea, care vrea cu disperare un post de educatoare.A divortat de curand este singura si nu se poate descurca sa mearga la lucru niciunde.In vara cel mic implineste 2 ani si ea ar urma sa mearga a lucru.Fetita cea mare a facut 4 ani in febroarie si ea vrea sa-i duca pe amandoi la aceeasi gradinita si daca ar putea sa-si gaseasca si ea un post de educatoare. Eu nu stiu nimic despre acest subiect,unde trebuie sa mearga? Ce dosar ii trebuie?Pana cand se depun dosarele pentru a putea incepe in toamna?Ea nu are liceu pedagogic,dar a terminat o facultate de 5 ani,cred ca la calculatoare. Nu stiu daca are sanse. Daca stie cineva mai multe va rog sa-mi spuneti,as vrea s-o ajut. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MaryP Postat Martie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 28, 2006 Buna. Dintre toate nivelele de invatamant si l-a ales pe cel mai greu. Ce o face pe prietena ta sa creada ca , in urma facultatii de calculatoare si fara nici un pic de pregatire in domeniu, se poate descurca cu un asemenea post? Imi pare rau sa dezamagesc, dar este o meserie foarte grea, care implica cunostinte de psihologie (mai ales a copilului prescolar), didactica de specialitate si pedagogie. Eu cred ca ar trebui sa se orinteze spre alt domeniu; daca chiar vrea in invatamant, sa faca un curs de pedagogie la o universitate (ca sa poata preda) si apoi sa incerce sa isi depuna dosarul ca profesor de informatica, de exemplu. Toate informatiile legate de angajarea in invatamant le gaseste aici! Bafta! NUNTA NOASTRA POZICI Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
irina.c. Postat Martie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 28, 2006 Nu are cum sa predea ca educatoare,eventual ca profesor de informatica.Trebuie sa se prezinte in vara la concursul de titularizarte(pentru calificati) sau in toamna ,la concursul pentru necalificati.Dosarele pentru concurs se depun la sfarsitul lui mai.Metodologia si calendarul miscarii personalului didactic:www.titularizare.edu.ro .Poate preda si fara cursul de metodica(de care spunea mary),dar va trebui oricum sa-l faca in primii trei ani de invatamant. Irina si bb Ilinca(26 apr '04) Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape. todayid="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancamironiuc Postat Martie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 28, 2006 Originally posted by MaryPBuna. Dintre toate nivelele de invatamant si l-a ales pe cel mai greu. Ce o face pe prietena ta sa creada ca , in urma facultatii de calculatoare si fara nici un pic de pregatire in domeniu, se poate descurca cu un asemenea post? Imi pare rau sa dezamagesc, dar este o meserie foarte grea, care implica cunostinte de psihologie (mai ales a copilului prescolar), didactica de specialitate si pedagogie. MaryP, ar fi tare bine daca aceasta pregatire ar fi ceruta si in realitate! Eu am o prietena educatoare de la 19 ani,la o gradinita de stat, bineinteles fara sa fi facut facultati sau cursuri de pedagogie! M-as bucura sa stiu ca prin gradinite sunt educatoare "calificate" insa de multe ori sunt femei in varsta, cu nervii la pamant, care nu au pic de tact cu un copil. La crese este si mai rau, acolo poate sta oricine cu un copil desi tocmai la aceasta varsta copii au nevoie de atentie si ingrijiri cat mai calificate! Cat despre prietena ta, Ciocolata cu piper, daca vrea neaparat sa lucreze si sa aiba copii langa ea, poate incerca sa aiba grija de unul doi copii si cred ca ar castiga chiar mai bine decat o educatoare! Eu dau femeii care sta cu baietelul cat ia o educatoare si stiu persoane care ar da si mai mult daca ar sta cu copilul sau copii si in weekend sau seara din cand in cand. Anca si Ema[bonjovi] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
moko Postat Martie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 28, 2006 quote:Originally posted by ancamironiuc MaryP, ar fi tare bine daca aceasta pregatire ar fi ceruta si in realitate! Eu am o prietena educatoare de la 19 ani,la o gradinita de stat, bineinteles fara sa fi facut facultati sau cursuri de pedagogie! M-as bucura sa stiu ca prin gradinite sunt educatoare "calificate" insa de multe ori sunt femei in varsta, cu nervii la pamant, care nu au pic de tact cu un copil. La crese este si mai rau, acolo poate sta oricine cu un copil desi tocmai la aceasta varsta copii au nevoie de atentie si ingrijiri cat mai calificate!Anca si Ema[bonjovi]id="quote">id="quote">cu riscul de a fi off-topic, trebuie sa spun ca afirmatia ta imi suna a discriminare...e ca si cum, din cauza unui avocat, doctor, inginer incompetent, ai ajunge la concluzia ca toata tagma lor "sucks"....s-ar putea sa fi uimita sa vezi cate educatoare tinere si pasionate de munca lor exista in gradinitele de stat, educatoare care au trecut prin licee si colegii pedagogice, examene de titularizare si examene de definitivat, examene care, cel putin in bucuresti si in ultimii ani, chiar s-au dat pe bune....asa ca daca tu ai o prietena necalificata in domeniu, nu cred ca iti da dreptul sa calatoghezi femeile "in varsta, cu nervii la pamant, care nu au pic de tact cu un copil."nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ciocolata cu piper Postat Martie 28, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Martie 28, 2006 Eu voiam sa stiu de ce are nevoie pentru depunerea dosarului si vor stabilii acolo daca este calificta sau nu. Ea a facut in timpul facultatii si cursul de psiholofie si pedagogie. Vrea sa incerce,n-o costa nimic.Eu cred ca este mult mai calificata decat multe alte educatoare care profeseaza. Este o fire blanda si ii plac foarte mult copii. Conduce si o fundatie de ajutorarea copiilor handicapati si se implica foarte mult.Iubeste mult copii si este si foarte desteapta. Vorbeste cursiv engleza si la calculatoare este OK. Mie una mi-ar place sa stiu ca exista astfel de cadre in gradinite. Sunt educatoare din pacate,in varsta, care au 30 de ani de experienta si nu mai au rabdare tipa la copii,stau toata ziua la cafele si tigari,iar de copii se ocupa ingrijitoarele. Eu spun ca este nevoie si in gradinite de personal calificat care stie cel putin o limba straina,calculatoare si sa aibe daruire pentru copii. Eu cred ca are sanse prietena mea daca nu cumva se intra si aici pe pile. Sper din suflet sa reuseasca pentru ca are nevoie. Ea vrea sa-i mearga si cartea de munca de aceea vrea sa se angajeze. Asa cu banii se descurca caci preda ore de engleza,este la o scoala unde preda cursuri de calculatoare,dar vrea sa-i mearga si cartea de munca sa-si creasca si copii. Eu sincera sa fiu ma mir cum mai rezista. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MaryP Postat Martie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 28, 2006 Draga Ciocolata cu piperid="orange">, nu vad care este legatura intre cunostintele necesare pentru a preda la o gradinita si cunostintele de engleza sau calculatoare. Cat ai impresia ca din 4-5 ore ocupa lectiile de engleza si calculatoare? Maxim o ora! Si restul orelor? Hai sa fim seriosi...Eu ti-am dat site-ul unde sa intri sa te informezi si nu inseamna ca, daca ti-am zis parerea mea, trebuie neaparat sa sustii cauza acestei prietene care, in ciuda blandetii si cunostintelor CARE NU SUNT DIN DOMENIU, doreste neaparat sa predea acolo. Si, intre noi fie vorba, oricat de mult ar iubi copiii, va ajunge pana la urma sa faca niste greseli de care si o educatoare cu pregatire ar fi trasa la raspundere, dar mai ales una fara nici un strop de pregatire... NUNTA NOASTRA POZICI Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
craciunitza Postat Martie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 28, 2006 In clasa a III-a, copilul meu a avut ca invatatoare o d-soara absolventa de informatica. Nu numai ca am fost foarte multumiti de ea dar, invatatoarele bune din scoala, i-au dat calificative maxime. Din pacate, anul urmator a avut o oferta de lucru la o firma si a plecat. Pe de alta parte, si mie mi-a placut sa lucrez cu copiii dar, datorita faptului ca nu am studii de specialitate, nu ma pot incadra intr-o schema pedagogica, sunt cateva restrictii peste care nu poti sa treci. Mai ales dupa greva de asta-toamna! Nu certati copiii cand viseaza! Noi_doi Copiii Mitele Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancamironiuc Postat Martie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 28, 2006 Draga Moko, ori m-ai inteles gresit ori nu m-a facut inteleasa. Ceea ce incercam sa spun este ca din pacate, cel putin in gradinitele de stat sunt foarte multe femei care, desi au experienta de ani de zile cu copii, nu mai fac fata si ar trebui sa recunoasca acest lucru sau sa isi pondereze comportamentul. Nu vorbesc despre situatii ipotetice, am avut prietene care si-au retras copii de la gradinite din motive de genul asta. In acelasi timp sunt si persoane care, cu sau fara calificare stiu sa se comporte cu copii si o fac in mod responsabil iar la grupele lor este "o lupta" sa gasesti un loc. Ce ma deranjeaza mai tare este ca eu chiar admir aceste persoane insa nu pot sa neg ca sunt si exceptii rusinoase care au lovit copii, care nu ii supravegheaza etc. Si prietena mea a dat toate aceste examene ba mai nou isi lua "de lucru acasa" ca sa ajute unele mame, fara nici un fel de obligatie, din pasiune. De aceea sustin ca totusi calificarea nu este intodeauna esentiala insa personal as fi linistita stiind ca puiul este ingrijit de o persoana "mai pregatita". Nu este un atac si nu retrag ceea ce am spus...doar am explicat ceea ce am vrut sa exprim. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Natasa Postat Martie 29, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2006 Poate sa incerce si la gradinite particulare sa-si puna cv-ul. MUlte dintre ele platesc prost si din aceasta cauca isi schimba foarte des personalul. Eu am avut o colega care avea copilul la gradinita in care lucra si nu mai platea nimic pentru el, iar bani lua f putini. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.