Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Vara, la soare - creme, sandale, slipi...

Recommended Posts

Pentru noi, asta e prima vara in care vom sta cate putin la soare, protejati, bineinteles. Asa ca vreau s aintreb mamicile cu experienta in ale "soarelui" ce creme au folosit si recomanda. Cu ce SPF sa incep, avand in vedere ca avem pielea alba, delicata?

De asemenea, vreau sa va intreb ce tip de incaltaminte folositi vara? Sandalele din piele sunt bune sau trebuie ceva cu glezna? (Eric are acum 1 an si 2 luni, in vara va avea un an si jumatate).

La mare ati folosit slip sau i-ati lasat dezbracati complet? Cu sau fara pampers? Am vazut ca exista (cel putin in strainatate) slipi, tricouri si palarioare/sepcute cu protectie UV, ati folosit?

Candy si Eric

Candy si Eric

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Hm hm... cat de multa protectie - adica umbrela , tricouri fff largi , pampers..Creme de proctectie solara exista speciale pentru pitici de la diverse firme recunoscute ( problema e ca trebuie sa astepti inceputul sezonului ca sa dai de ele...).

Incaltaminte? Numai in caz de forta majora ;) avea niste sandalute de panza asta vara, cand nu mergea.. la mare sandalute de plastic, speciale, de plaja, sau picioare goale ( nisip). In piscina am avut slip (care nu se gasea la ora resp in Ro.. acum am vazut ca au adus si la mothercare slipi speciali), palariuta e nelipsita (mai ales cu siret sub barbie daca vrei sa o si pastreze in cap).

am uitat ceva?

[pis] mamica de [copil] ( 13oct04 )

"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.

S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."

Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!

id="right">id="size1">id="green">

asta nu e valabil numai pentru sua... Sunt si alte tari "civilizate" in care se gaseste genul acesta de produs.. Din pacate nu l poti recomanda ca alegere sigura si comoda pentru Romania din simplul motiv ca aici inca NU EXISTA!!!![bang] ca atatea alte lucruri utile pe care nu le poti regasi (sau, mai rau, le gasesti la preturi inpracticabile)..

S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."

Buna,

se gasesc si la noi scutece pt. apa; la un moment dat, chiar era un subiect despre ele (exista o firma care importa asa ceva-la care se gasesc la un pret mai bun, se gasesc si la Miniblu, Mothercare,...)

In privinta cremelor, au fost subiecte despre ele si anul trecut, destul de controversate [:D] in privinta factorului de protectie SPF.

Probabil ca ar fi bine sa incepi cu una cu factor mai mare ( dar nu total-parca 40 este cel total, ca are nevoie de vit. D), iar pe masura ce se bronzeaza sa folosesti creme cu factor de protectie mai mic. Eu am ales una cu factor de protectie mediu.I-am cumparat de la Nivea, sunt destul de scumpicele (recomandabil sa le cumperi de la un hipermarket, ca daca le cumpari de pe litoral ai sanse sa le iei la pret aproape dublu...).

Palarioara a fost nelipisita, nu l-am lasat chiar la pielea goala- ci i-am dat tricou sau maiou cat mai subtiri...

A purtat si sandalute (si din piele si din material textil) pentru ca era mai "sclifosit" si nu suporta sa calce pe nisip [8D]...

Pentru apa marii am avut un slip simplu, fara scutec special; cel putin pentru piscina este recomandat scutecul special...

Camelia si Sebastian [bonjovi](26 mai 2004)

Candy,

din experienta mea (am fost cu Mara la mare cand avea 1 an si 2 luni si a doua oara 1 an si 4 luni), iti pot recomanda urmatoarele:

- am dat-o cu crema Avene pentru copii; a fost foarte buna, ti-o recomand;

- palarioara pe cap e obligatorie - am luat de la mare o bandana facuta special pentru copii foarte buna;

- in prima "expeditie" la mare, nu a vrut sub nici o forma sa mearga pe nisip desculta; asa ca a stat in sandale; a doua oara s-a obisnuit si a mers in picoarele goale; sandale ea a avut de piele, mai inalte pe glezna; am incercat cu cele de "plaja" dar nu le-a suportat;

- eu am tinut-o fara pampers; primele zile, cand simtea ca face pipi (cum nu se vazuse pana atunci facand pipi, din cauza pampersului) se urca pe mine si incepea sa planga - si facea pipi pe mine [:D]; dupa cateva zile s-a obisnuit.

E foarte important sa ai, in permananta, biberonul cu apa cu tine si sa-i dai chiar si daca nu cere; se deshidrateaza foarte repede.

Vacanta frumoasa!

Gabi

Am vazut si eu la Mothercare inca de anu' trecut (sfarsit de sezon, ce i drept) water nappies.. Da' nu scutece (la pachet, gen pampers) de care am inteles ca se vorbea aci.. Ci nise slipi speciali asemanatori chiloteilor intermediari, de antrenament.. Care arata ca niste slipi de baie normali numai ca au functie de scutec, nepermitand scurgeri...

Eu l-am lasat si fara slipu' asta (care poarta numele floaties) si n-a facut nimic in piscina. era prea preocupat sa se joace cu apa...

Oricum, in cazul in care duc lipsa de informatie , imi cer scuze si ma bucur de-au aparut si la noi pachetele de scutece impermeabile pentru scaldatori ;)

Sa-ti zic cum a fost la noi (avea un an si o luna).

Am folosit crema Vichy cu factor 60 (asa ne-a recomandat pediatra, ca pana la un an jumate se da cu factor mare). Eu am tinut-o cu pampers, pentru ca atunci cand ii dadeam jos ii intra nisipul peste tot[:D] si mi-a fost teama.

Palarioara nu lipsea nici ea (una normala, nu cu protectie). Cand era soare mai puternic ii dadeam si un maieut subtire (cel mai bun este unul din ala gen panza topita). Umbrela o foloseam in sensul ca macar spatele sa fie cumva la umbra.

Slip i-am luat de acolo si l-am mai folosit uneori cand intram in apa si ii dadeam pampersul jos. Dar oricum se uda, asa ca dupa aia intra fara.

A avut niste sandalute de plaja din plastic, dar nu le-a folosit, a mers cu piciorul gol (oricum ea mergea numai de manute atunci, asa ca nu a luat-o la picior pe plaja, asa cum va face probabil anul asta).

Piscinuta era nonstop umflata si statea in ea, cu jucarelele ei. Nu am pus-o pe nisip direct. Galetusa plina cu apa era alaturi, baga manutele in ea, era buna si sa curete rapid nisipul de pe maini, ca altfel era cu mainile la ochi permanent.

De bronzat nu prea s-a bronzat, din cauza cremei si a masurilor pe care le-am luat, dar nu asta e ideea in final.

Anul asta o sa fiu mai permisiva, o sa folosesc crema cu SPF 25, o s-o las sa se expuna putin mai mult, sa se tiganeasca si ea putin.

Totul e sa ai grija sa nu se arda, Doamne fereste. Daca iesiti la plimbare si e soare, sa folosesti crema pe zonele expuse. Mai ales pe fata, ca sa nu faca alunite. Soarele te poate arde nu numai pe plaja.

Eu am postat si un topic despre scutecele acelea cu fata bumbac si interior ca un pampers ... si n-a stiut nimeni sa-mi spuna de ce firma sunt produse sau unde se pot gasi la noi. Eu vreau neaparat pentru anul asta la mare, o sa aiba aproape 1 an jumate si nu vreau ca stans la plaja pe nisip sa scape pipi sau altceva si sa se uite cineva urat la mine...sau in apa la fel, am eu obsesia asta pentru ca am vazut diferite scene anul trecut cu bebei care normal nu se pot controla si fac pe ei si lumea din jur devine oripilata de "lipsa de educatie" ...[zz]

Anul trecut am mers la mare la sase luni, am folosit creme dar nu mai stiu exact factorul de protectie, palarioara pe cap, sub umbrela, in apa nu am intrat ca ii era frica, ne-am bagat un pic cu picioarele doar. Il tineam cu pampers ... doar la insistentele sotului il mai lasam fara si era super incantat!

Anul asta vom vedea, sper sa nu avem parte de incindente neplacute!

Cristina si [aerob] Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...