Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Imi trebuie cantar?

Recommended Posts

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pe mine toata lumea m-a sfatuit sa nu cumpar cantar... dar am cumparat. Si l-am folosit. Eu il cantaream la inceput la 2 zile, apoi saptamanal.

Daca vei naste prematur, Doamne-fereste, ar fi bine sa ai un cantar ca sa vezi cum creste in greutate. De asemenea, daca copilasul va avea probleme cu alaptatul sau nu va creste suficient in greutate, ar fi bine sa ai unul. De obicei, ti-l cantareste la vizita medicala (adica cel putin la 2,4, 6 luni, cand mergi cu el la vaccin).

Si eu am constatat insa ca la noi sunt foarte scumpe, asa ca am comandat unul cu afisaj digital din Germania, cu 80 EUR (gasesti si mai ieftine). Mie mi s-a parut totusi convenabil, are tavita detasabila si este pana la 20 kg, deci il pot folosi inca multa vreme.

Cred ca cea mai convenabila varianta ar fi sa imprumuti unul temporar.

Daca totusi vrei sa cumperi unul, te-as sfatui sa-ti iei din strainatate si sa optezi pentru unul pana la 15-20 kg si nu pana la 10 kg cum sunt majoritatea.

Distribuie pe alte site-uri

Buna! La inceput nici eu nu am considerat cantarul absolut necesar.Dar mama mea a insistat si l-a cumparat(cantarul clasic).L-am cantarit pe Alex saptamanal, de la nastere si pana pe la 8 luni.Conteaza sa-i vezi progresia saptamanala si sa poti preintampina anumite eventuale probleme, in caz ca nu are o crestere corespunzatoare.Acum nu-l mai folosim.oricum a trecut de 10 kg si cresterea lunara s-a incetinit.Parerea mea este ca trebuie unul, asa macar pentru linistea ta.Si chiar nu trebuie un model sofisticat.

Pupici!

Corina si Mihai Alexandru (12.05.2005)

Poze

Eu spun NUAsa m-a spatuit si pediatrul mandrei mele... dar eu nu si nu... am vrut cantar... cand l-am avut in casa nu mai mi-a trebuiet... il tineam de decor si am cantarit-o de maxim 10 ori intr-un an de zile... Mie mi-a fost suficient (cu tot cu cantar in casa) sa o catareasca pediatrul, o data pe luna.Daca va avea zile in care nu o sa ia in greutate o sa te stresezi... Copilul va avea perioade cand stagneaza sau cand o sa de inapoi... Dar, una peste alta, lunar trebuie sa ia in greutate... de-asta eu nu-i vad rostul, pt. ca e suficient sa fie cantarit o data pe luna, lucru pe care il face pediatrul, pt. ca trebuie mers lunar cu bb la consultatie pana implineste un an.Asta este parerea mea...

id="right">id="size1">id="right">id="size1">

quote:Originally posted by Roxana Claudia

MaryP am inteles ca e f util cantarul...insa nu pentru mult timp. Iar solutia ideala e sa-l imprumuti de la cineva. Iar daca nu ai de la cine....atunci esti in aceeasi situatie ca si mine[:D].id="Trebuchet MS">Roxana Claudia

id="quote">id="quote">Sunt in aceiasi situatie ca si tine![:D]NUNTA NOASTRAPOZICIMaria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani)

eu am cintar in casa, cel clasic,iar pina acum nu l-am cintarit de 5 ori,oricum pina la virsta de 5 luni am mers la vizita de 2 ori pe saptamina...asa ca ....nu am avut nevoie...sta sus pe sifonier degeaba...daca vrei cu tot dinadinsu io recomand sa-l imprumuti de la cineva....nici tie nu-ti face bine, psihic, sa stai tot timpul sa-l cintaresti.. eu imi dadeam seama singura daca lua in greutate sau stagna fara sa-l cintaresc.... oricum fiecare copil are ritmul lui....

Eu cred ca iti trebuie. Daca bebele stagneaza sau scade in greutate e o problema! Si trebuie sa stii pentru ca la pediatra nu te duci saptamanal sau la 2 saptamani ...

Noi avem unul din acela vechi si l-am folosit la ambii copii. Am ales o zi din saptamana si stiam ca in fiecare luni(de ex) cantaresc copilul si vad cat a progresat. Mie mi se pare necesar! Si acum la aproape 7 luni il folosesc pentru Mara desi ne apropiem vertiginos de limita superioara de greutate.

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)

Poze Mara si Matei

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...