Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

am vorbit in Bangladesh

Recommended Posts

Acum citeva zile am sunat la banca sa intreb unele chestii. Ca masura de securitate mi s-a cerut data nasterii. I-am spus 14 Noiembrie care nu este o data de remarcat la care tipa mi-a spus vesela : "esti nascuta de ziua copilului". Atunci am intrebat-o de unde imi vorbeste ea. Mi-a spus oarecum fisticita ca ea este in Bangladesh si ca acolo pe data de 14 Noiembrie este ziua copilului.

Am continuat ce am avut de facut si ea a mi-a fost de ajutor, profesionala si draguta. Chiar mi-a dat indicatii despre locul unde trebuia sa merg, referindu-se la adresa folosind intersectiile principale, lucru pe care il face un localnic de aici cu atita usurinta.

Lucrul acesta m-a facut sa ma gindesc la mai multe chestii.

1. Cit de mica a devenit lumea.

2. Cum dispar locurile de munca de aici.

3. Cum habar nu ai unde suni cind formezi 1-800 - #.... sau cind dai comanda la Pick-up window la vreun restaurant.

4. Cit de secure sint informatiile noastre?

E de ris sau de plins?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Aici nu mai e nici o noutate. Call-centerurile sunt preferate pt ca in India, Bangladesh, Pakistan (cam pe acolo sunt toate) angajatii sunt platiti foarte putin in comparatie cu salariile din Uk de ex.

E de plans zic eu pt ca de multe ori mi s-a intamplat sa nimeresc peste indivizi care habar nu aveau de limba engleza si carora le explicam eu unele chestii. Nu stiu cum ii selecteaza pt angajare, presupun ca fac un training de cateva zile dar cum salariul este mic probabil si cerintele la angajare sunt pe masura.

--------------------

Andra

Alyssa iti recomand cartea “The World is Flat” a lui Thomas Friedman. Eu una am ramas afis sa constat cite joburi sint transferate in Asia si cit de profesionali sint. Motank cf. autorului acestei carti tipii din Bangalore sint selectati pe ochi si pe srpinceana si au cursuri speciale de pronuntie… si eu am sunat la banci si stiu precis cind mi se raspunde din India pt. ca vorbesc engleza britanica. Salariul lor de inceput este de $200/luna urmind sa creasca pina la 6-7-800/luna. Asta am incercat sa explic la topicul ala despre un salar decent in Ro… Si sint buni si ambitiosi. Ziua merg la cursuri si noaptea la job. Stiam ca taxele noastre merg in India, call centers tot acolo… Ce m-a uimit pe mine este existenta acelor “night hawks”, medicii din India care stau la dispozitia celor din US. Cu alte cuvinte daca vine un caz grav, un accident la ER in toiul noptii si I se fac rapid toate analizele, medicul de garda poate trimite rezultatele analizelor in timp real in India si vorbi cu un medic de acolo despre diagnostic…

Nu stiu cum e cu ER dar eu frecventez un forum medical jumate american si jumate asiatic[:D] si pot sa-ti spun ca de cite ori pun o intrebare imi dau niste raspunsuri tare pertinente, sint brici. Dezbatem cazuri, fiecare vine cu cite o idee, este un mare avantaj sa poti beneficia urgent de expertiza unuia de pe jumatea cealalta a globului.

Ca sa nu spun ca barbatul meu face uneori ture de noapte pentru o firma din Dubai.[:D] Asa ca se poate si invers.

Adrienne, exact asta m-a uimit si pe mine. Nu avea accent aproape deloc. Numai faptul ca a exclamat cu bucurie ca m-am nascut de ziua copilului m-a facut sa cred ca este din alta parte.

Si vorbea cu atita usurinta despre directiile spre banca... Coltul de la sud vest, a doua cladire de la intersectia Yonge cu Bloor...

Poate ca asta m-a uimit mai mult.

O sa citesc acea carte de care ai spus, am mai facut ceva research pe internet in legatura cu asta. Mi se pare interesant, ca o privire noua in jurul meu vazind lucruri care nu erau acolo inainte.

Nu vreau sa par gisca si nici naiva. Stiam de fabrici si free trade si toate astea dar conceptul asta de transfer mut al locurilor de munca de servicii de informatii mi se pare curios.

Alyssa, cu mapquest si googlemap care iti da si poze din satelit ale locatiei de interes si eu poti sa-ti spun pe unde sa o iei sa te duci la banca :-)

Citeste cartea: eu una am ramas afis. Nu numai doctorii dar si programatorii lor sint brici... la mine la servici indienii muncesc cu rivna si isi iau certification peste certification, degree peste degree.

mie mi s-a intimplat sa ramin in pana cu masina inchiriata in hawaii pe o insulita (kuai) care are o singura autostrada. am sunat la ei la nr de unde inchiriasem masina (pe insula)si un timpit imi tot cerea sa-i spun numarul autostrazii (SINGURA de pe insula) iar eu eram plina de draci ca pierdeam avionul. l-am facut pe om cu ou si cu otet, neintelegind cum naiba nu pricepe pe care sosea sint. ca sa-mi spuna saracul ca el era in india si incurcase insulele [alcool]

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Si la noi (o institutie financiara americana) baza este in Canada si callcenter-ul este tot in India. [:D]

Asa ca iata si Canada este prima destinatie de outsourcing a americanilor, destinatia "de lux", de "head office" [:D]

Ce imi place, este ca au inceput sa faca prospectiuni in Romania [:)], pentru ca sunt multe reclamatii de la clienti privind accentul indian.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...