Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Sangerare usoara la 6 luni

Recommended Posts

Spuneti-mi, va rog, daca s-a mai confruntat vreuna dintre voi cu sangarari usoare (foarte usoare), adica numai pe hartie in timpul lunii a 6-a (sapt.23), sau daca ati auzit pe cineva sa fi patit asa ceva.

Am sa merg la doctor, daca nu dispare pana maine, poate ma lamuriti insa care ar putea fi cauzele, de la ce se poate intampla?

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;104/st/20060801/dt/7/k/8de1/preg.png

Medeea

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

In primul rand vreau sa-ti spun ca TREBUIE sa ajungi la doctor indiferent ca dispare sau nu sangerarea. Faptul ca ai avut o sangerare usoara, este un semnal de alarma.

Eu am avut o sangerare usoara in sapt 13 si am urmat tratament pentru amenintare de avort. Apoi in sapt 30, am avut din nou sangerare usoara inceputa vinerea. Mi-am sunat doctorul care imi supravegheaza sarcina si a zis sa iau No-Spa, sa stau linistita si sa ma prezint luni dimineata sa ma consulte. Pana luni cand trebuia sa ajung la control, aveam toate sansele sa pierd sarcina sau sa nasc prematur (in cel mai bun caz). Noroc ca mi-am luat inima in dinti si am ajuns la urgenta sambata noaptea spre duminica. Aveam contractii dureroase si copilul dadea semne ca vrea sa ne cunoastem. La consultatie, s-a constatat ca aveam colul scurtat si deschis, asa ca am fost internata pentru amenintare de nastere prematura.

Am cautat sa aflu cat mai multe despre sangerari in timpul sarcinii. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa stai la orizontala si sa nu faci nici un fel de efort, unde efort poate insemna si sa ridici o sticla de apa. Nu trebuie sa te sperii, dar pana nu stii exact ce ai, e mai bine sa stai linistita si sa previi in acest fel un necaz.

Mai multe poti afla citind aici si aici. Sunt informatii referitoare la cauze, simptome, ingrijire medicala, tratament. Sper sa-ti fie de folos. Daca te mai pot ajuta cu ceva, o voi face cu cea mai mare placere.

Iti doresc multa sanatate si sa ai grija de tine si de bebe din burtica.[pup]

Simona [gravi]34+ sapt si Sorina [copil] 12 Noiembrie 2004

Simonaid="red">, m-ai cam speriat[mariaj]...

Sangerarea la mine e foarte, foarte mica, roz, se vede doar pe hartie putin, deci pe chilot nu am avut absolut nimic. Crezi ca e foarte grav? Pentru ca nu am cum sa merg decat la urgenta, nu am cum sa-l gasesc pe doctorul meu maine...

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;104/st/20060801/dt/7/k/8de1/preg.png

Medeea

Sangerarile in timpul sarcinii si mai ales in luna a 6 pot fi semnul unei Placenta Preevia.Adica placenta joasa care acopera colul.Trebuie sa te duci la medic unde sa ti se faca un control de rutina.Mult succes si sa ne aduci vesti bune!

Tina [gravi] and Tina and Mark's baby[copil]

Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza

[foto]Eu si Mark

Semnatura mea

Burtica trebuie sa tragi o fuga la urgentza.Nu e de glumit cu sangerarea chiar daca este foarteeee mica(nu trebuie sa fie delok in sarcina).Asta arata ca ceva nu este in regula.

Fa un control la camera de garda ca sa stai linistita.

Sarcina usoara.

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)id="Comic Sans MS">id="purple">

Teledon pentru Denis-5 euro

Medeea,

Incepe prin a controla daca nu cumva ai vreo rana locala, vreo leziune externa ceva.

Daca nu, inseamna ca e o alta problema - colul, o dezlipire de placenta sau o placenta jos inserata. Tu nu poti lua legatura cu doctorul tau? Macar sa te trimita la urgente sa ti se faca un control la un doctor recomandat de el?

Eu sunt patita cu sangerarile, normal ar fi sa se afle CAUZA. Deci, fa cumva si da de docotrul tau, daca nu, eu m-as duce la urgenta pt o ecografie. In cazul meu ultima sangerareera din cauza placentei jos inserate, e f important sa afli, pt ca la mine s-a impus tratament antispastic (cea mai mica contractie putea sa dezlipeasca placenta de la locul ei) si multa odihna (am renuntat la job).

pup,

Magg [gravi]cu Nichita 31 de s+

Medeea76 eu am avut aceeasi problema ca si tine si in aceeasi perioada (luna trecuta). Noroc ca am sunat-o pe dr care impacientata mi-a zis sa ma urnesc la spital de urgenta!! Dupa ce m-a consultat mi-a spus ca am un polip pe col care sangereaza (ma rog sangerarea mea era o...secretie sanghinolenta). Polipul cu pricina s-a format din cauza unui exces de hormoni de sarcina; se poate retrage pana la nastere sau se "rezolva" atunci!

Insa era usurata....mi-a spus ca din ce se astepta asta era cel mai putin grav posibil!!

Nu te pune pe tine si pe bb in pericol!!id="Trebuchet MS">

Roxana Claudia

http://community.webshots.com/user/Roxaniciu

Draga Medeea,

Voi incepe prin a-ti spune ca si eu am patit asta in saptamana 12. Si am procedat la fel... adica am intrat pe forum si am reusit sa ma sperii ingrozitor. Am ajuns a doua zi la medic plangand. S-a infuriat rau auzind de ce tampenii debitam (ex de diagnostic citite pe forum, etc) Mi-a explicat f clar ca exista foarte multe motive (bai calde, fum tigara, la 24-48 ore dupa contact sexual, dupa control ginecologic etc) si se intampla la destul de multe viitoare mamici.Eu fac de atunci cate o injectie saptamanal(preventiv) si ma simt excelent. Asta nu inseamna sa ne panicam, eventual sa ne creasca si tensiunea si sa chinuim pe bebe.Prin urmare, cu tratament se rezolva. Mergi la medic cat de repede poti (este singurul care stie ce spune:) ) si fara efort. Te rog nu te speria! Se supara bebe!:)Sanatate multa si asteptam vesti (sunt sigura ca bune!)

Iuliana

Dragele mele, va multumesc mult pentru grija, sigur ca solutia e sa merg la doctor, dar la Ploiesti Maternitatea e sub orice critica si pus si simplu mi-e greata numai cand vad masa de consultatii din sala de garda. La doctorul meu (la cabinet) am fost acum doua zile, cand totul era foarte bine, iar el nu face garzi decat in Bucuresti...

Vreau sa va linistesc totusi, si sa va spun ca de cateva ore nu se mai vede nimic, burtica oricum nu m-a durut azi (eu am dureri aproape zilnic, de diverse tipuri), iar sambata la Iosup, totul era ok (placenta e situata latero-fundic). Eu stau acasa de la inceputul sarcinii, deci nu e de la efort sau stress, ci cred ca din cauza ca ieri nu am stat deloc in pat, sau pentru ca m-a prins furtuna intr-un loc deschis, in afara orasului, m-am speriat putin si mi-a fost si frig...

Sper ca totul e bine acum, am doar usoare dureri de ligamente intinse, care nu ma ingrijoreaza. Va anunt maine cum stau lucrurile, daca se mai intampla ceva, dau fuga la urgenta, chiar daca sunt la rand dupa vreo burtica mare cu fuste multe si colorate...[bang]

Medeea

Iuliana, intentia mea nu a fost sa o sperii pe Medeea, ci doar sa o fac sa constientizeze necesitatea unui control de specialitate in urma caruia probabil ca ii va fi prescris un tratament.

"Am sa merg la doctor, daca nu dispare pana maine....." a fost fraza care m-a determinat sa-i raspund la intrebari. Nu mi-am permis sa-i dau un diagnostic, i-am povestit pe scurt patania mea si i-am indicat 2 surse din care si eu la randul meu m-am informat.

Oricum grijile inutile, temerile si spaimele in timpul sarcinii sunt comune tuturor gravidelor. E de ajuns sa citesti necazul unei burtici, ca deja incepi sa devii ipohondra. Aceste griji sunt normale si fac parte din "odiseea sarcinii" si poate ca si datorita lor momentul nasterii este atat de magic....dupa atata asteptare.

Multa sanatate tuturor.

Simona [gravi]34+ sapt si Sorina [copil] 12 Noiembrie 2004

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...