mirelam Publicat Martie 31, 2006 Raport Distribuie Publicat Martie 31, 2006 Nepotica mea are 8 luni. De o saptamana i-a aparut o iritatie rosie la fundulet si pasarica. Initial cumnata mea a zis ca o fi de la scutece. A fost cu ea la medicul pediatru si i-a spus ca e posibil sa aiba infectie urinara? Nu-i cam ciudat? Ma rog...i-a dat sa-i faca urocultura, iar rezultatul va fi gata abea luni. Dar intre timp roseala, desi a uns-o cu nu stiu ce crema data de doctor, s-a transformat aproape in rana. Saracuta de ea, e carne vie la fundulet, plange de cate ori face pipi, desi ii schimba pampersul imediat. In fata, la pasa nu mai are dar funduletul e......... A mai patit careva asa ceva cu bebeii? Mirela, mamica lui Andrei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cary Postat Martie 31, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2006 Este posibil sa fie o reactie la citrice,a mancat portocale? daca DA atunci sa nu-i mai dea. Noi am avut infectie urinara inca din a-II-a zi de la nastere si NU am fost carne vie! Multa sanatate! Omul propune si Dumnezeu dispune! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisi-si-boscu Postat Martie 31, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2006 O idee ar fi sa incerce sa o tina mai multa vreme fara pampersel. Pielea se vindeca cel mai bine dupa ce e bine dezinfectata prin spalare cu sapun ( eventual si tamponata cu putin rivanol ) daca e lasata la aer sa "respire". Acum cateva veri eram la mare, pe plaja, si am vazut un bb mic cu pampersul pe el, se juca la soare. Mi s-a parut o chestie deosebit de aiurea si i-am atras mamicii atentia ca se va incinge la fundulet cu "perna" dupa el si sa i-l dea jos. S-a cam otarat la mine, mi-a aratat ca puiul e rana vie la fund si ca ii intra nisip si il ustura. Cu calm ( desi m-a deranjat iesirea dansei ( ca doar nu faceam pe desteapa ci doar incercam sa ajut un copil ) i-am explicat ca in pampersul ala gros, la caldura si umiditate nu o sa ii treaca in veci, am rugat-o sa il spele si i-am oferit o crema dela BioDerma ( Daliange ) sa ii dea pe fund la culcare. Cred ca de jena i-a dat pampersul jos, l-a spalat si l-a lasat la joaca in nisip ( bineinteles ca imediat i s-a umplut fundul de nisip dar n-a zis nici pis ) si doua zile mai tarziu era vindecat... Adevarul e ca ma pomeneste si acuma [mariaj] ... pe mine sau crema, ca numai pe plaja mi-a multumit vreo 3 zile la rand ! Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
babirusa Postat Martie 31, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2006 si Alex a avut infectie urinara cand era f. mica, dar nu avea probleme cu pielea, nu are legatura, o fi avut kk mai acid... sa o lase cat de mult fara scutec si dat cu rivanol pt dezinfectat, spalat cu ceai de musetel multa sanatate! babirusa si [copil] Alexandra(14 oct.2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kiss Postat Martie 31, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2006 asa am patit-o si noi pina acum o luna, cind n-apucam nici sa ne vindecam, ca ne inroseam si "raneam" din nou...intrebind si eu aici pe forum, tot fetele au fost cu ideea ca ar putea fi de la potocale...mie nu-mi trecuse prin cap ca ar putea fi de la ele, pt ca mincase aproape zilnic, luni de-a rindul...cind le-am scos din alimentatie, totul s-a rezolvat ca prin minune...numai bine mami de pui (23 sept 2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
teodraghici Postat Martie 31, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2006 Mirela, in cayul infectiei urinare mai sunt si alte semne ca de exemplu BB urineaya cu greutate(se stramba cand face Pipi)....urina isi schimba mirosul, culoarea. Cat despre curut rosu poate fi de la alimentatie asa cum au spus fetele. Atentie mare cand face BB kk...imediat tre schimbat pampersul, nu descoperit intamplator kk in pampers.Cat mai mult timp cu funduletul la aer(BBlina mea are tot 8 luni iar seara inainte de baita cam o ora sta cu funduletul la aer, numai in body ...asta fara exceptie de cand s-a nasut.). cat despre tratament la noi a mers asa:seara dupa baita am dat funduletul cu un strat subtire de Reviken (fostul cutaden de pe vremea nostra) peste care am pus pudra de la nivea.Pana dimineata s-a reyolvat totul. Plus ca la fiecare schimbat de pampers, lasi cate putin funduletul sa se aerisesca...10minute...ar fi suficient. In permanenta dau funduletul cu crema cu galbenele. Sa va faceti bine si mai tine-ne la curent TEo si BB Fulvia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Anuska Postat Martie 31, 2006 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2006 Au dreptate fetele si cu alimentatia si cu aeru' la fundulet. Eu am 2 fetite si pot spune ca alternarea unguentelor e cel mai bine; o data alifie galbenele, alta data flucinolon, sau nidoflor, sau bepanten(daca se scrie asa![xx(]).... Poti incerca at cand o schimbi sa o stergi cu putin ceai de pelin (e cicatrizant!) si apoi uns si pampersutz. [flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
clau2toma Postat Aprilie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 1, 2006 Mirelam ,daca i s-a administrat nepotelei tale vre-un medicament ,sau antibiotic ar fi putut sa fi facut vreo alergie la unul din compusii din medicamente .Daca nu ,atunci sigur este de la pemparsi si ar trebui sa-i schimbe firma .Subscriu si eu la ce au zis fetele dinaintea mea cu bai de aer la fundulet si ar trebui sa incerce sa o dea cu albastru de metil pe roseata de la fundulet si pasarica .Sigur ii va trece si rau nu are ce sa-i faca . Ar trebui sa se duca si la un dermatolog daca aceasta problema tine de o saptamana . Claudia[vampa]si puiul ei Tomita[poc] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nicoled Postat Aprilie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 1, 2006 Cred ca pampers-ul este cauza si aciditatea urinei.Cred ca atunci cand face pip o ustura rana din cauza urinei acide.iti recomand sa o speli cu un sapun usor acid(cele de la Refan sunt super bune,naturale) si apoi cu crema Baby de la HEMELid="red">,tot din plante sau crema de galbenele de la Plafar.trebuie lasat si pampers-ul mai lejer,asa incat sa intre aer,sa se vindece.Curaj,ca se va face bine fetita! nicoled Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oanab125 Postat Aprilie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 1, 2006 Si eu am aceeasi problema chiar acum. Alternez bepanten cu albastru de metil si da roade. Mititelul meu ajunsese sa aiba rana. Dar se usuca de acum.Am mai incercat si crema de galbenele. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.