Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Salata de ton!


Recommended Posts

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

eu fac salata de ton astfel:salata verde,spanac ceapa verde ,rosii taiate rondele toate amestecate cu o conserva de ton si cu multa lamaie pe deasupra

am mai mancat la un restaurant o salata tot asa cum o fac si eu si avea maioneza pe deasupra tonului si mi s-a parut gretoasa si cam grea

 

Nushulica si finutza [copil] Ingrid(11.12.2005)[hop]id="orange">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata frageda cu ton

 

Ingrediente: 50 g unt, 6 felii subtiri de paine, 1 salata verde, 1 leg. ceapa verde, 250 g ciuperci, 1 leg patrunjel, 1 cons. ton in ulei (bucati), 4 lg. ulei, 1 catel usturoi, 4 lg. otet, 4 lg. suc de mere, zahar, ¼ lingurita curry, sare, piper

 

Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc feliile de paine.

Salata se taie fasii, ceapa verde se taie inele, patrunjelul se toaca, iar ciupercile se taie felii.

Intr-un castron mai mare se amesteca salata, ceapa, patrunjelul si usturoiul zdrobit.

Se face un sos din otet, suc de mere, zahar, curry, sare si piper. Se adauga peste salatã, impreuna cu tonul bine scurs si feliile de paine rupte in bucatele.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu la o conserva de ton adaug porumb si mazare din conserva, patrunjel, zeama de lamaie si eventual orez fiert. Cantitatile le poti adapta in functie de preferinte

 

VoichiV[gravi]30+

 

poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos

 

 

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

uite inca o reteta gustoasa:

Salata de ton cu cartofi id="red">

 

2 conserve de ton, 4-5 cartofi mijlocii, 2-3 morcovi, 2 linguri de maioneza, 2 oua, 8-10 masline, patrunjel

 

Cartofii se taie cubulete si morcovii rondele nu foarte subtiri si se pun la fiert impreuna in apa cu sare. Ouale se fierb si se taie felii. Tonul se scurge bine de uleiul care este in conserva sau se poate lasa uleiul in locul maionezei. Se amesteca toate ingredientele si se pune deasupra patrunjelul tocat.

Se serveste rece

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...