Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

concediu de maternitate

viorica avram

Recommended Posts

va rog sa ma ajutati si pe mine,tocmai am o problema destul de importanta pt mine.

am fost angajata a unei soc vreme de 3 luni iar in feb 2006 am fost disponibilizata pt ca nu mai mergea firma.

in martie am aflat ca sunt insarcinata dar as vrea sa platesc contributiile la stat ca persoana fizica sa pot beneficia de concediu de maternitate platit.exista posibilitatea sa pot plati contributiile si pe luna febr si pe luna martie ca sa ajung la zi sa nu am intrerupere pe cartea de munca?

va rog sa-mi raspundeti daca ati fost intr-o situatie asemanatoare sau macar daca stiti cum e legislatia?

multumesc!

viorica

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Daca s-a facut concediere, te poti inscrie le somaj, da' repede! Trebuie sa ai macar cateva zile in fiecare luna prinse undeva. Perioada de somaj platit este perioada asimilata celei contributive. Grabeste-te, daca nu ai facut-o deja! Atfel, trebuie angajare cu contract de munca.

Care e data exacta a concedierii? Cu ce art din Codul Muncii s-a desfacut contractul?

Din pacate, vei primi ajutor de somaj (daca ai dreptul!) de la data depunerii cererii. Daca depuneai pana pe 7 martie primeai incepand cu 7 febr. Ar fi fost ok sa o depui chiar si pe 31 martie!! Dar acum deja e tarziu, ai pierdut luna martie...

Trebuie sa ceri (trebuia sa ti se fi dat!!) o hartie ("decizie de incetare a contractului de munca") in care scrie si art din Codul Muncii. Cu aia, cu cartea de munca si sincer nu mai stiu cu ce, te duci la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca de care apartii cu domiciliul.

Trebuie sa ai cel putin 12 luni lucrate cu timp integral in ultimele 24 anterioare depunerii cererii.

Perioada de somaj difera in functie de stagiul de cotizare total:

"a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;

b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani."

Imi pare rau ca nu ai intrebat mai demult. Poate reusesti totusi sa te angajeze cineva macar cateva zile pe luna martie, inca se mai pot inregistra contracte de munca pe martie! Februarie este acoperita, la fel aprilie daca intri in somaj, dar martie...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...