Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cat de necesare sunt vitaminele??

Recommended Posts

Voi luati vitamine regulat? Sau calciu? Sau fier???

Am vazut de curand o emisiune in care un nutritionist spunea ca in special femeile nu se hranesc suficient si nici echilibrat si 99% au nevoie de un supliment de vitamine...

Mai ales cele care tin regim de slabire...[:D]

Nu prea stiu sa redau ce tot povestea el acolo, dar era logic, si parea tare interesant...(nu recomanda vitaminele, ci o alimentatie sanatoasa dar partea cu vitaminele am retinut-o eu)...

Si ma gandesc ca ar trebui sa ma apuc de niste vitamine...pt ca, fructe mananc f rar, lapte aproape niciodata [:D] (doar branza...), legume nu cred ca suficient, salate si cruditati nu zilnic, carne deloc, peste macar da, cereale...cred ca niciodata...[:D] (daca gogosile se pun, atunci da)...(acum ma intreb...da' oare ce mananc io toata ziua de arat asa "bine hranita"???)

Iau in fiecare zi viata de la capatid="purple">id="Book Antiqua">id="size3">

Sinzi, Radu[avion]si David[marinar]

David[cool]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sinzi da' cu ce traiesti ??? Ca din ce spui tu nu prea maninci nimik[:D]

Eu pina sa ramin insarcinata luam spirulina si ma simteam super, din cind in cind mai faceam si cite o cura de oua de prepelita si uite asa ma mai reglam si eu...la alimentatia pe care o aveam... cartofi prajiti, mezeluri si multe crantanele (la servici).

dolcebaby http://pg.photos.yahoo.com/ph/lv_panait/album?.dir=e083&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/lv_panait/my_photos

Vitaminele sint foarte necesare organismului. Lipsa lor poate duce la probleme: caderea parului, exfolierea unghiilor, etc. Eu nu iau vitamine pentru ca maninc multe fructe (3-5/zi, uneori si mai multe) si verdeturi (2 salate, la prinz si cina). Citisem undeva ca vitaminele din fructe si legume sint mult mai bine asimilate de organism decit cele sub forma de pastile. N-ar fi rau sa iti imbogatesti meniul...

Cateii meiFotografie

Io mananc prostii[:D] in general...[:D] (ciocolata zilnic...daca asta e vitamina si se pune)

Eu ma intrebam...care este cantitatea de legume, fructe, lapte, carne, salate pe care trebuie sa o consumi zilnic (ca adult) astfel incat organismul sa nu aiba carente?

Iau in fiecare zi viata de la capatid="purple">id="Book Antiqua">id="size3">

Sinzi, Radu[avion]si David[marinar]

David[cool]

quote:Originally posted by sinzi_ana

Io mananc prostii[:D] in general...[:D] (ciocolata zilnic...daca asta e vitamina si se pune)Eu ma intrebam...care este cantitatea de legume, fructe, lapte, carne, salate pe care trebuie sa o consumi zilnic (ca adult) astfel incat organismul sa nu aiba carente?

id="quote">id="quote">Cioco – boco nu se pune la vitamine, nici macar la sfarsit.... la “altele” [pofta]Intrebarea ta este cumplit de grea deoarece depinde de compozitia chimica a produselor cumparate.... si se stie de oricine ca o rosie de la bunica din gradina nu se compara cu una crescuta cu ingrasaminte si fertilizatori. Punct.Eu te sfatuiesc sa cumperi fructe “bio” si, daca nu ai chef sa rontai din ele, fa macar cu blenderul suc din ele. Si bea zilnic macar jumatate de litru.Ce fructe ?Fata frumoasa, cat mai variate. De ex, NU bea 10 ani doar suc de banane cu struguri, chiar daca e comod de facut......Iar ca legume, o salata de cruditati merge oricand..... varza, salata, sparanghelul sunt sfinte pentru necesarul de fibre utile unui tranzit intestinal normal – iar un tranzit normal (cu scaun zilnic) se stie ca reduce considerabil orice afectiune colonica inclusiv frecventa cancerului de colon.Cand esti la cumparaturi - Asculta cu Sufletul ce iti cere Trupul..... Cum sa explic ? Uite.... de exemplu, asa numitele pofte de gravide vin din anumite carente si atunci, burtica in cauza incearca sa corecteze deficitul, de multe ori fara sa constientizeze cauza.......Sanatate multa iti doresc !Adrianhttp://www.geocities.com/dara2el/6 tehnici in asteptarea lui BB mic“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

eu iau o pastila de multivitamine in fiecare zi. aveti grija cu calciul - daca nu e la recomandarea medicului - si doar luat pe perioada scurta- puteti face pietre la rinichi.

necasarul zilnic de calciu e de 1000 mg

si-l luam asa

1 pahar de iaurt - 468 mg

1 pahar de lapte - 300 mg

30 g mozzarela -207 mg

migdale 3/4 pahar -300 mg

sardine conserva 100g- 324 mg

portocala 1 buc -58 mg

quote:Originally posted by michelle7

eu iau o pastila de multivitamine in fiecare zi. aveti grija cu calciul - daca nu e la recomandarea medicului - si doar luat pe perioada scurta- puteti face pietre la rinichi.necasarul zilnic de calciu e de 1000 mgsi-l luam asa1 pahar de iaurt - 468 mg1 pahar de lapte - 300 mg30 g mozzarela -207 mgmigdale 3/4 pahar -300 mgsardine conserva 100g- 324 mgportocala 1 buc -58 mg

id="quote">id="quote">Si astea trebuie sa le mananci zilnic ca sa iti iei necesarul de calciu???Deci ce vitamine trebuie sa iau???[:D] Tu ce vitamine iei??Oana, hihi...stiam...dar...fiecare cu dependenta lui [:D]Iau in fiecare zi viata de la capatid="purple">id="Book Antiqua">id="size3">Sinzi, Radu[avion]si David[marinar]David[cool]

zilnic trebuie 1000 mg .pe care le iei din cele enumerate mai sus dar nu numai.

eu iau multivitamine . poti sa iei centrum, eurovita etc etc. complexul de vitamine e cel mai bun si are si calciu cam 20% din necesarul zilnic.

majoritatea oamenilor au suficient calciu ca toti gatim cu smantana, cu lapte etc

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...