Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ajutati-ma cu cateva raspunsuri va rog


Recommended Posts

am cateva intrebari adresate celor care au trecut printr-un divort

1.care sunt pasii de urmat pentru inceperea unui divort?

2.ce acte sunt necesare?

3.ce trebuie facut ca eu sa mai am drept de decizie asupra copilului in cazul in care mama primeste copilul?as fi cel mai nenorocit tata daca as priva fata mea de mama ei.o iubeste extraordinar de mult desi eu ca tata m-am ingrijit de ea de cand s-a nascut.

4.care sunt diferentele intre a intenta eu divortul sau al intenta sotia?

cam asta imi vine in cap mai important daca mai sunt spuneti voi fiindca nu am crezut vreodata ca voi ajunge sa gandesc asa.

va multumesc

 

espiritu

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Acte:

- cerere de divort

- certificat casatorie original

- copie certif nastere copil

- 2 timbre judiciar de 0.15 lei

- taxa timbru judiciar de 39 lei (pt div)

- taxa timbru judiciar de 19 lei (pt partaj- daca e cazul)

Daca faceti partaj, depuneti actele pt care sa dovedeasca modul de dobandire a bunurilor comune.

 

 

Unul din voi face cererea, si scrieti ce vreti. Adica desfacerea casatoriei din vina celuilalt sau din vina ambilor, incredintarea minorului catre unul din voi, obligarea pa plata contrib de crestere a minorului.

 

La restul de intrebari nu ma ma bag, nu cunosc. Si eu am "meci" luna asta :))

 

http://community.webshots.com/user/rilbuc

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca e un simplu divort...cam toate seamana intre ele pana la un punct. Adica daca nu va luptati pentru copil, daca nu va scoateti ochii pt partaj, daca nu tine vreunul dintre voi sa se desfaca casatoria din vina celuilalt...poate fi un divort relativ simplu si civilizat.

 

1. Se intocmeste o actiune de divort care trebuie sa contina datele referitoare la casatorie si starea actuala, expuse motivele pentru care vreti sa divortati, eventual intelegerea cu privire la copil...

Actiunea de divort trebuie depusa la judecatorie.

Fie o intocmeti tu, fie avocatul daca vrei sa ai unul. Un avocat costa in jur de 7-10 milioane, asta aici la mine, in Galati. Daca e un divort de comun acord si v-ati inteles cat de cat, avocatii nu-si justifica banii. In cazul meu, de banii astia avocata a vorbit vreo 2 minute la prima infatisare si vreo 5 la ultima.

2. Pai actiunea de divort de la punctul 1, certificatul de casatorie, adeverinta de venit si cred ca si copie dupa certificatul de nastere al copilului.

3. In cele mai multe cazuri mama primeste copilul, asta daca nu cumva v-ati inteles altfel. Bineinteles ca ai dreptul de a-ti vizita copilul. Asta nu stabileste instanta decat daca ceri in mod expres stabilirea unui program de vizitare. In caz contrar, se presupune ca te intelegi cu mama si ca nu sunt probleme.

4. Nu e nici o diferenta atata timp cat divortati de comun acord si nici unul dintre voi nu-i pretinde celuilalt cheltuieli de judecata.

 

Cam asta ar fi, si tot ce ti-am spus e din experienta mea, nu ca as lucra in domeniu, asa ca ia informatiile ca atare. Daca divortul vostru e mai complicat si vrei informatii calificate, e mai bine intr-adevar sa intrebi la legislative.

In rest...e dureros, e greu, e traumatizant, dar in ceea ce priveste procedura juridica nu e cine stie ce complicatie. Cu sufletul e mai greu...

 

 

 

Iulia

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

da intr-adevar cu sufletul emai greu.dar si o chinuiala lunga stiti voi "boala lunga ,moarte sigura".cred ca totul se va petrece amiabil cel putin din punctul meu de vedere.eu as vrea fata la mine dar o iubeste pe mami enorm si dupa cum am spus as fi de o cruzime rara sa trec peste dorintele copilului meu.

ce ma interesa pe mine in mod special: daca ii este incredintat copilul mamei poate de exemplu sa ii faca pasaport si sa iasa cu ea din tara fara acordul meu?

 

espiritu

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta.

 

Din pacate, da, ii poate face pasaport si poate iesi cu fetita din tara fara acordul tau daca ii va fi incredintata mamei prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

 

Cati ani are fetita?

 

Iulia

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Kuki, din ce m-am interesat eu:

1. e nevoie de acordul scris al tatalui( mamei dupa caz ) ca sa-i faci pasaport copilului.

2. la fiecare iesire din tara e nevoie de acordul scris al celuilalt.

3. numai daca unul dintre parinti e decazut din drepturi, celalalt poate face pasaport copilului fara acordul celui decazut din drepturi.

 

Ioana & Maria Catalina

 

http://photos.yahoo.com/ioana_sora

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa a fost, dar s-a schimbat legea. A intrat in vigoare la 29 ianuarie 2006.

Eu i-am facut pasaport lui Cris fara acordul tatalui.

Si pentru ca m-a si interesat intr-o perioada, am intebat si avocata, am mai intrebat si aici pe forum si stiu sigur ca pot iesi cu el din tara fara acordul tatalui.

 

 

Iulia

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hai c-am gasit:

 

Extras din Legea 248/2005

 

 

ART. 30

(1) Organele politiei de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:

a) minorului care este inscris in documentele de calatorie ale ambilor parinti sau, dupa caz, este titular al unui document de calatorie individual si calatoreste in strainatate insotit de acestia i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acestia;

b) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia sau, dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte;

c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

d) minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv.

 

 

Iulia

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...