Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

sa intrerup tratamentul Liviei?

Recommended Posts

Sunt nou incrisa pe acest site, insa citesc subiectele si discutiile de aproape un an.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat:

Am 37 ani si prietenul meu face un master in strainatate care se va finaliza in luna august.

De cand a plecat (8 luni) am avut un ciclu regulat la 30-32 de zile insa f putin si maro. Am inceput tratamentul Liviei de 2 luni si menstruatia a devenit normala. In a doua luna de tratament (intr-o vacanta de citeva zile) am incercat sa raman insarcinta, insa nu am reusit – (poate pt ca am prestat in fiecare zi?)

Prietenul meu se intoarce tocmai peste 5 luni. Ce sa fac: sa intrerup tratamentul Liviei 4 luni si sa-l reincep in luna iulie? Daca il continui acum inseamna ca-l voi face 7 luni sau mai mult…Sa renunt la o parte din tratament?

Mi s-a depistat si o hipotiroidie pt care iau o jumatate pastila de Euthyrox 25 mg.

Am uter retrovers si ma chinui si cu niste infectii urinare (Colli) de mai mult de 2 ani pt care diversi doctori nu au gasit cauza si nici tratamentul care sa ma ajute (o posibila cauza ar fi – intestinul f usor iritabil pe fond de stres).

Am facut tot felul de investigatii, ecografii pentru aceste infectii urinare, precum si analizele premergatoare sarcinii; care au iesit ok. De 2 luni de cand fac tratamentul Liviei problema cu intestinul s-a diminuat si nici infectie urinara nu am mai avut (inainte aveam crize aproape in fiecare luna).

Am ramas o singura data insarcinta, acum 6 ani, nu se stie cum, in timpul unui tratament de la Parhon pt diagnosticul “Displazie mamara prin insuficienta luteinica; hiposurenalis cu raspuns pozitiv la stimulare” (luam Orgametril in ziua 15-24 deci nu aveam cum sa raman insarcinata) si am facut intrerupere de sarcina.

Mai am o conizatie pe col facuta in anul 1993 in urma disgonsticului “displazie severa” care s-a rezolvat.

Va rog, daca ma puteti ajuta, cu sugestii si alte informatii ref. cele de mai sus.

Imi doresc f mult un copil, as vrea sa fac chiar si insamantare artificiala, pt ca timul trece si am ajuns deja la 37 ani. Daca stiti o clinica si care este procedura, va multumesc din suflet.

ruxica

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

In privinta IA: am inteles ca se fac la Giulesti (2 milioane lei), CMU (5 milioane lei), Medsana (500 euro), CFR2, Sabyc, cabinet Moisa (2,5 milioane lei). Fetelor, care mai sunt??? In general se face o eco in ziua 10-11, se vede cum stai cu foliculii si se decide in ce zi se face IA. Daca ovulatia nu este corespunzatoare, se poate da tratament de stimulare (in general se incepe cu clomifen) si / sau de crestere a endometrului iar inainte cu cirac 36 de ore de IA se face o injectie cu pregnil pentru spargerea foliculilor.

Tabitha

Si maine e o zi

Ruxi, stiu ca tratamentul Liviei este bine sa fie tinut intre 3-6 luni, asa ca dupa 6 luni de tratament, va fi numai bine, cand se va intoarce prietenul tau. Eu l-am tinut 2 luni, timp in care nu am ramas, dupa care l-am intrerupt. In luna urmatoare am ramas insarcinata (din pacate am pierdut sarcina), DECI NU IN TIMP CE FACEAM TRATAMENTUL. Eventual poti face acum o pauza de 1 luna, dupa care reiei timp de 3-4 luni, pana se intoarce sotul. Cred ca va fi la fix!

Cu insamantarea, te gadesti la IA sau la FIV? Daca te referi la IA, ti-a raspuns ff bine Tabitha, in plus am o prietena care a facut IA cu Marinescu (Giulesti) si a ramas de 2 ori din 3 incercari. Din pacate a pierdut ambele sarcini, asa ca pana la urma a apelat la FIV, tot cu Marinescu. FIV i-a reusit din prima si acum are 2 gemeni in burtica.

PS In urma conizatiei ai scapat de problema cu displazia severa de col? ai mai repetat PAP-ul? cat ti-a iesit? si eu am pierdut o sarcina acum 1 an si ceva, iar acum am fost diagnosticata cu displazie de col (nu severa) de la o cervicita, si mi-e foarte frica, pentru ca nu stiu ce va urma...

Pupici si multa sanatate[pup].

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Multumesc mult pt sfaturi!

Nedumerirea mea era daca pot face tratamentul Liviei o perioada mai mare de 6 luni, dar fiind totul natural sper sa nu afecteze intr-un sens negativ…

Poate sa renunt la vitamina E…

Amely, displazia a fost severa; pe vremea aceea nu realizam ce inseamna (ca este stadiul premergator cancerului), nici doctorii nu stiau mare lucru, nici din ce cauza se face (banuiau ca este o infectare cu virusul papiloma sau este din nastere!!)… cert este ca mi-au taiat o bucatica din uter (dar nu l-au sectionat, ci din partea superioara) – Dr. Sandu Florea (sp Caritas) - un chirurg extraordinar pe ginecologie (chiar mai multi doctori au vazut operatia dupa mai multi ani si au remarcat ca arata f frumos). Am facut in fiecare an paps si a iesit Ok. Anul trecut am facut si testul pt virusul papiloma si a iesit negativ (deci nu asta a fost cauza). Sper sa fie bine in continuare!

Va multumesc din suflet!

Nu prea m-am prins cum functioneaza acest forum… oare imi va raspunde si Livia?id="blue">

Mi-am activat si eu PM.

Fetelor,

Mai am o nelamurire:

De cand iau jumatate pastila de Euthyrox 25 mg ma dor sanii, mai ales cel stang unde doctorita a depistat o zona intarita, si parca ma sufoc si am o “ceata pe creier” si uneori parca nu pot respira. Este posibil sa fie din cauza combinatiei tratament naturist – Euthyrox?

M-am hotarit sa continui tratamentul Liviei, fara vitamina E 3 luni.

Sper sa-mi raspunda si Livia….

Multumesc pentru raspunsuri!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...