Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Help!!!Cine are copilul bolnav de astm?

Recommended Posts

Rog moderatorii sa lase subiectul aici 2 zile, deoarece aici intra majoritatea, apoi sa-l mute unde considera ca este locul lui. Va multumesc.

Postez acest subiect pt o prietena de pe forum, membra destul de veche, care a a aflat de 2 zile ca are baietelul bolnav de astm. Baietelul are 1 an si 8 luni. E disperata ca oricare dintre mame care afla ca are copilul bolnav si as vrea sa o ajut atat cat pot.

Mi-aduc aminte ca am citit nu cu mult timp in urma 2-3 luni ca o alta membra de pe foruma descoperit ca are baietelul bolnav de astm. Te rog mult de tot daca citesti acest subiect, scrie cum au ajuns medicii din Ro la concluzia ca baietelul tau are astm (prietena mea e in State si vrem sa vedem daca sunt aceleasi simptome), ce tratament ii dai si cum a evoluat paan acum. De altfel oricine are experiente cu asa ceva va rog sa postati sa incercam sa-i redam curajul si puterea sa lupte mai departe pt baietelul ei. Multi ar putea spune ca nu-i un capat de tara, se traieste si asa si poate au dreptate, dar pt orice mama orice boala e un capat de tara cand e vorba de copilul tau.

Imi mai aduc aminte ca se vorbea tot la un subiect despre astm despre un aparat gen aerosol cu aer sarat, ca un fel de umidificator cu aer sarat. Era dat un link de unde puteai sa-l comanzi. Daca mai stiti subiectul sau stiti despre ce este vorba, ajutati-ne va rog.

Ea acum ii da tratament baietelului un bronho-dilatator doar de 2 ori pe zi si i se pare ca nu are efect. Tusea e tot acolo si nu se linisteste baietelul deloc.

P.S. O sa vorbesc cu ea si daca este de acord o sa o rog sa posteze ea aici, asa o sa stiti cine e. Oricum va rogam sa ne ajutati cu toate informatiile pe care le aveti.

Va multumesc,

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Povestea nasterii!id="blue">

Ericutzul meu bebelusid="blue">

Am un anisor deja! id="blue">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sper sa fie de folos acest articol in care apar si date importante despre producatorul aparatului pe care il cauti.Am mai citit despre el si intr-adevar e f. eficient.

http://www.formula-as.ro/revista_709__7140__?dupa-doua-saptamani-petrecute-in-romania,-eram-in-drum-spre-casa,-cu-un-copil-sanatos?.html

Multa sanatate!

Mihaela

Carmen, imi pare rau sa aud de baietelul prietenei tale.

Nu stiu informatii despre aceasta boala, stiu numai ca Alin ( al meu fost) a fost bolnav de astm cind era mic, de citeva luni. Era grav, de se facea albastru ca nu putea sa respire si maica-sa fugea cu el in brate la urgenta... Ei bine, ea l-a facut bine cu un sirop din muguri de brad. Nu stiu cantitatile sau cum se face, dar am auzit ca este un tratament foarte bun pentru astm.

Dupa aia Alin nu mai avea nimic, a jucat si fotbal profesionist, nu a mai avut nici un fel de probleme.

Intereseaza-te depre acest sirop si fiind natural nu are ce sa ii faca rau.

Sanatate multa baietelului bolnavior![flo]

Alice

intr-adevar, siropul de brad e recomandat pentru plamini

o reteta fara foc: se pun mugurii tineri de la brad intr-un borcan straturi de 2-3cm si se pune zahar intre ei, iar deasupra se pune un strat gros de zahar; se pune la macerat la rece (eu l-am tinut in frigider), se tine pina lasa un sirop gros - citeva luni.

se poate pune miere in loc de zahar

exista si reteta cu muguri fierti - am incercat-o si pe aceea, il folosim vara cu apa minerala, in loc de bauturile acidulate din comert

am vazut reteta undeva pe forum

aparatul se numea Salin, s-a scris i despre el pe forum de curind

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Si sotu meu a avut astm in copilarie (alyssa, mie dr mi-au spus ca se mostenteste si la copilasi in proportie de 50%) si baiatul meu a fost suspect ba chiar diagnosticat(poveste lunga)...

Sotul meu a avut astm de la 2 ani( pe fond alergic, deci nu se se trata cu sirop de brad) si a facut tratament cu cortizon cand avea crize, si apoi a facut vaccinul (care era la moda) lui Cantacuzino si pe la 8 ani s-au oprit crizele. A inceput sa faca sport (inotul ajuta) si nu a mai avut probleme.

David a inceput cu o bronsiolita in timpul careia a facut o criza (a respirat vreo 24-30 de ore ca si cum ar fi alergat) si un pediatru pneumolog si un dr alergolog (ca si pediatra mea) l-au diagnosticat cu astm pe fond alergic. Mi-au explicat ca racelile lui de pana atunci, tuse, nas infundat, muci, si chiar si febra, au fost de fapt niste manifestari violente ale unor alergii...

Si am inceput tratamentul cu Aerius (un antialergic), Ventolin (pt a usura respiratia) si Singulair. Primele 2 le-a luat 2 saptamani (ventolinul 5 zile de fapt) si Singulair-ul 9 luni...

Cat a luat singulair-ul nu a mai racit (decat f rar si mergea si la gradi) tuse foarte rar (si deloc la efort)...

Si in primavara asta mi-a incoltit mie o idee cum ca al meu copil nu ar avea nimic, si am plecat la bucuresti cu el la dr Cernatescu (care e un om extraordinar si un dr excelent) care i-a facut o gramada de teste (de respiratie sub influenta medicamentelor si pufurilor) si de sange si in urma carora a iesit ca David nu a avut astm (poate doar o sensibilitate) si ca nu s-a justificat tratamentul cu Singulair...

Si asa a ramas...nu mai ia singulair de 4 luni si e ff bine, nu raceli, nu tuse...

Asa ca sfatul meu, daca nu face crize (Radu nu mai putea sa respire, si se tavalea pe jos, si ajungea la urgenta) sa ii faca mai multe investigatii si sa nu ii dea primul tratament recomandat...

Pe mine m-a "convins" dr alergolog ca copilul meu nu are nimic, cand imi povestea ca desi David nu are inca crize de astm, pt ca le prevenim cu singulair-ul, sa ma astept sa faca, pt ca are debut de astm si curand singulair-ul nu va mai face fata si evident se vor instala crizele...si am intrebat-o cat timp trebuie sa prevenim astmul?? Si ea mi-a spus ca toata viata...

Atunci m-am hotarat...decat sa previn o boala la care nici macar nu stiu ca a debutat, mai bine astept sa se instaleze si o tratez...mai ales ca astmul la copii este vindecabil...

De ce sa astept si sa indop cu medicamente copilul toata viata doar pt ca sotul a avut astm si el a facut o singura bronsiolita astmatiforma???

Nu stiu aici cum e in Sua...dar in Ro...cred ca le place sa te indoape cu medicamente (imi spunea cineva ca la medicina ii invata ca daca pacientul pleaca din cabinet fara reteta va spune ca nu esti un dr bun!!!)

Aparatul de aerosoli e bun si chiar daca nu are astm...

Iau in fiecare zi viata de la capatid="purple">id="Book Antiqua">id="size3">

Sinzi, Radu[avion]si David[marinar]

David[cool]

Multumesc de raspunsuri.

Amuleta, mie mi-a adus tata din Ro de la Plafar sirop de muguri de brad cu propolis. Crezi ca propolisul poate sa-i faca rau?!

Sanziana, nici ea nu e sigura ca e intr-adevar astm. Vineri se duce din nou la control. Cert e ca dupa 2 zile de medicatie (ii da doar de 2 ori pe zi in loc de 6 ori, deci e ceva f slab), tuseste la fel de rau si nu se linisteste nici dupa inhalatie. Dupa medicatie ar trebui ca 4-6 ore sa fie ok. Din pacate nu e.

Alice, va pup mult pe tine si pe fete. Mersi de sfat.

Ar putea cineva sa-mi explice cum se foloseste cautarea sau sa ma ajute sa gasesc subiectul cu aparatul Salin?!

Multumesc mult de ajutor si astept in continuare sfaturile si ajutorul vostru,

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26778&SearchTerms=aparat,salin -aparatul salin

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34734&SearchTerms=aparat,salin - Probleme respiratorii..bronsita astmatiforma..help

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21512&SearchTerms=aparat,salin - a folosit cineva aparatul salin?

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55589&SearchTerms=aparat,salin - astm bronsic

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42553&SearchTerms=aparat,salin - astm

Sper sa iti fie de folos acetse link-uri, sanatate la baiatul prietenei tale.id="purple">

Nicole [flo] mami luiid="purple"> Julian

Opere de arta

Decalotarea nu este necesara la baietei daca urineaza in jet si nu au infecti repetate in zona genitala. Apa si sapunul sunt suficiente pt pastrarea igienei intime la baieti. Luati si cititi despre FIMOZAid="size2"> si nu va mai chinuiti inutil bieti copilasi nevinovati.

Este totul normal daca arata ASAid="size2">

Intrebari fregvente despre CIRCUMCIZIEid="size2">. Poze cu etapele unei operati de CIRCUMCIZIEid="size2">... priviti, mirativa, crucitiva si GANDITI-VA BINEid="size1">id="purple">

Ufff, ce probleme.

Sper doar ca a fost un diagnostic pus prost.

Nu stiu despre ce aparat Salin vorbesc fetele,dar stiu ca mama mea are astm.Nu cred ca se compara cu cel de la copii, sau poate da.Si are un aparat de infalatie,pe care nu stiu cum il cheama,dar saptamana asta dau telefon acasa si-ti spun.SI dupa el se simte foarte bine.Un aparat costa in jur de 3 mil necompensat,dar la copii cred ca se dau gratuit in Romania, si o tine cam o luna.Acum depinde si de frecventa puseurilor de tuse. daca te intereseaza da-mi de stire...sti tu(vorbesc de prietena ta caci stiu cine este si ea stie cine sunt) unde la mamici de...sau pe yahoo.

Liliana

Liliana, [flo]. Maine o sa citeasca si ea mesajele si o sa ia legatura cu tine. Eu cred ca mai multe informatii nu strica, asa ca daca vorbesti cu mama ta intreab-o de aparat. Pupici mandrei tale si drum bun acasa!

Gabriela, [asia]. M-ai scos din impas. Maine iau la puricat linkurile tale.

Elise, Doamne ajuta.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...