Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reteta de pasca.


Recommended Posts

  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul răspuns

eu fac asa

 

pt aluat ai ne voie de:

300 g zahar

200-250 g faina

5 oua

1/2 lapte

vanilie,coaja se lamaie

100-150 g ulei incalzit

 

ptumplutura ai nevoie de:

100g branza de vaci

2 oua

stafide(aprox. un pumn

1-2 linguri de zahar

zahar vanilat

 

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

 

2+1

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

osna, uitasem de faina.

Am mai facut pasca din aluat de cozonac,si a fost f buna.

Poate sunt fete pe aici care au facut de mai multe ori, eu am facut doar de 2 ori pana acum.Si anul asta fiind departe de casa de Pasti am sa incerc sa fac in casa,desi cred ca o sa fim numai noi 2.

 

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

 

2+1

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

(Alt fel de) pascaid="red">

 

Ingrediente: 400 g faina, 150 g branza de vaci, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 3 oua, sare, 150 g unt rece, 50 g stafide, 1 galbenus, dulceata de caise

 

Se cerne faina intr-un castron. In mijloc se adauga branza, zaharul, zaharul vanilinat, ouale si un praf de sare. Se framanta bine. Daca aluatul este prea consistent, se adauga 3 lg. lapte. Se formeaza o bila de coca, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece cca 30 de minute.

Se intinde aluatul, astfel incat sa aibã o grosime de 0,5 cm. Se taie 4 cercuri (Ø 25 cm). Intr-o tava unsa cu unt, se aseaza primul cerc. Se adauga ¼ din untul taiat feliute subtiri. Se aseaza deasupra al doilea cerc. Se presara stafidele si ¼ din unt. Se aseaza inca un cerc. Se pune restul de unt si se aseaza ultimul cerc de aluat.

Pe blatul de deasupra se deseneaza un model, taind usor cu un cutit. Se unge cu galbenus si se da la rece cca 15 minute. Se coace pasca cca 15 minute in cuptorul incins, pana ce devine auriu-maronie. Se serveste cu dulceata de caise.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu fac intotdeauna pasca cu aluat de cozonac. dintr-o portie de aluat de cozonac cu 500g faina. aluatul este super usor si niciodata nu am dat gres:

500g faina

4 galbenusuri

o cutie de 200ml smantana 25% grasime

110g unt la temperatura camerei

un plic de drojdie uscata sau un cub de drojdie proaspata dizolvata in 50ml apa calduta

arome (coaja de portocala si lamaie, rom)

2/3 cana zahar (cam 175g zahar) si 2 pliculete de zahar vanilat

se framanta toate bine de tot in masina de paine sau in robot care are functie de framantare, se pune la crescut la loc cald cam 1 ora. dupa ce a crescut bine se scoate din forma si se imparte in 4 parti, una de ori mai mare decat celelalte doua (1/2, 1/4 si 1/4). partea mai mare de aluat se face sul si se rasuceste usor ca un prosop ud. se unge cu unt o forma rotunda (ca cea de tort de exemplu), se intine cu sucitorul una dintre bucatile mai mici, se aseaza pe fundul formei, apoi se pune pe margini sulul mai mare. se da din nou la crescut cam jumatate de ora. intre timp se amesteca 500-750g branza proaspata cu 4-5 oua, zahar dupa gust, zahar vanilat, arome si stafide inmuiate in rom. se toarna crema aceasta in interiorul aluatului crescut a doua oara, se orneaza deasupra cu suluri de aluat din bucata ramasa. se unge cu ou batut si se da la cuptorul cu foc mediu (cam 16-170 grade electric sau 180 gaz) cam o ora-o ora si jumatate. dupa ce e coapta bine (grija sa intepati cu scobitoarea pana jos ca sa vedeti daca e complet facuta) se lasa sa se raceasca in forma cam 15 minute apoi pe un gratar.

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetele, opriti-va ca imi ploua in gura [pofta].

 

Roxana, te rog sa imi spui sincer [:D] care este probabilitatea sa imi iasa, avand in vedere ca eu nu-s prea tare la aluaturi dospite (adica nu fac). Ca sa stiu daca ma chinui sau cumpar gata facuta [:D]. Si inca ceva, ca nu imi dau seama din cantitati. Are multa branza? Mie imi place pasca in care exista enorm de multa branza, daca se poate aluatul numai sa se ghiceasca. Smantana este normala, de gatit, sau din aceea tip pentru frisca?

 

Akella, si reteta ta suna foarte bine, si cred ca se poate face si cu alte ocazii, asa, mai ca o prajitura.

 

Intrebare pentru voi amandoua: in ce se coace? Merge in cratita normala? Sau inox, sau tava speciala de prajituri de teflon? Daca se poate si o dimensiune... [pup]

 


In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.

id="blue">id="size1">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...