Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

la ce varsta invata copiii sa manance singuri?

Recommended Posts

Dragi mamici am si eu o curiozitate. La ce varsta au inceput copiii vostri sa pape singuri? Binenteles ca nu stiu ei de la inceput cum sa pape corect dar macar la ce varsta au priceput ca lingurita trebuie bagata in farfurie si apoi in gurita.

Va multumesc pentru raspunsuri

Simona[mamica]de[copil]Dragos Octavian id="blue">id="Comic Sans MS">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Simona,ai mei,cand erau rupti de foame ,la pranz cand veneau din parc ii lasam sa ia cu manuta,apoi cu lingura,primele inghitituri de mancare,asta spre un an,apoi duminica cand ne adunam cu totii la masa dadeam exemplu noi parintii cum se mananca,se vede pe kg la noi;),cert e ca de la gradi isi creeaza acea independenta de a manca,asa imi aduc aminte,acum,ca am un copil de 8 ani si o fata de 5 ani.

Dar la masuta lor aveau voie sa si darame mancarea ca era destula,sa-si bage mainile .....

Succes!

Mai intai de toate,pana la lingurita foloseste mana,apoi cu lingurita improasca mancarea peste tot,apoi ajunge in par,urechi sau ochi,numai in gurita nu si intr-un final dupa indelungi exersari s-ar putea sa ajunga si la gurita. [:D]

Noi avem 1 an si 4 luni si inca mai exersam... [:D]

Miha id="red"> [8**] si [comoara] Robert id="blue"> (18 id="purple">nov 2004)id="purple">

[foto]

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bunid="red">id="Comic Sans MS">

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!id="size3">id="green">

Depinde de copil dar in general pe la 16-18 luni incep. Katja are 2 ani si mananca singura deja inclusiv supa corect cu lingura. Nu am fortat-o niciodata dar nici nu am descurajat-o, am lasat-o in ritmul ei. Si eu am senzatia ca daca i-as da eu ar manca mai mult dar incerc sa nu devin paranoica cu asta. E foarte important sa ii lasi sa o faca in pofida mizeriei de la inceput pentru ca daca nu le permiti..o sa ajungi sa ai un copil de 4-5 ani care sa-ti pretinda sa ii dai in gura, ca doar e dreptul lui!

Noi mai mancam seara cerealele date de mine doar daca e foarte obosita.

Oricum la gradinitza (merge de 2 zile) mananca singura fara sa se pateze spre deliciul educatoarelor![:D]id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana [gravi]34 saptamani cu Serghei[copil] si [zana] Katja (30 martie 2004) id="Comic Sans MS">id="green">

pozici id="Comic Sans MS">

Ma intereseaza si pe mine subiectul pentru ca am un baietel de 1 an si o luna si chiar ma gandeam cand ar fi timpul sa incerc sa-l invat. Deocamdata mi se pare totusi prea devreme, sau cred ca eu nu sunt pregatita sa vad mancare pe peretzi...i-am dat linguritze in mana, le duce la gura ca si cum ar manca, am sa fac o incercare sa vad cum reactioneaza!

Cristina si [aerob] Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Fetita mea manaca singura de la 2 ani, am inceput cu supa, nu am avut probleme cu aruncatul mancarii sau mizerie excesiva, normal ca mai scapa de langa fargurie! Acum are 5 ani si 10 luni si foloseste si cutitul la masa. Eu cred ca inainte de 2 ani e prea repede sa incepeti cu acest "sport".

quote:Originally posted by mariussimiuc

Mai intai de toate,pana la lingurita foloseste mana,apoi cu lingurita improasca mancarea peste tot,apoi ajunge in par,urechi sau ochi,numai in gurita nu si intr-un final dupa indelungi exersari s-ar putea sa ajunga si la gurita. [:D]Noi avem 1 an si 4 luni si inca mai exersam... [:D]

id="quote">id="quote">Exact! Singura deosebire este ca noi avem 2 ani si deja ne reuseste binisor. Cand ii este foame de nu mai poate, mananca singura. Dupa ce-i trece incepe sa se joace (ca mai sus [:D]) si atunci intervine adultul.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic de 1 an

Alexandru are 2 ani si 2 luni si mananca singur ptr ca asa vrea el. Si eu m-am gandit ca manaca prea putin si atunci, in timp ce el are o lingurita in mana, am si eu alta cu care ii bag mancare in gura. Deci putem spune ca mananca singur, dar e hranit bine ptr ca mai completez si eu.

Pupici,

Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...