Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

somaj dupa concediu de crestere si ingrijire copil

monalac

Recommended Posts

buna.sunt mama unui baietel de 1an si 3luni si as vrea ca dupa ce copilul implineste 2ani,sa nu merg la serviciu,pt ca n am cu cine sa l las,iar el este un copil f sensibil,face spasmul hohotului de plans cand nu i convine ceva....ma rog,ideea e ca inainte sa intru in concediu de cresterea si ingrijirea copilului,am lucrat ca profesoara,1an si jumatate,dar n am fost titulara,pt ca am terminat facult de filozofie,iar posturi titularizabile nu exista,in prezent.daca as vrea sa merg la serviciu,ar tb sa o fac la incep anului scolar,adica pe 1septembrie,pt ca daca as merge in ianuarie,atunci cand copilul ar implini 2ani,nu as mai gasi post.de aceea as vrea sa intru in somaj dupa cei 2ani de concediu.ce stiti,se poate?mentionez ca am vechime pe cartea de munca 5ani,dar a fost o perioada de 3luni,in care am fost in somaj,pt ca a fost un an cand nu mi am gasit post pe filozofie si a tb sa ma duc pe alta materie,fiind platita ca suplinitor necalificat si intrand in somaj in perioada 15 iunie-1septembrie,dar in ultimul an si jumatate inainte sa nasc,am lucrat fara intrerupere.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

buna,sunt in exact aceeas situatie ca si tine.eu m-am gindit sa mai am un copil si am niste intrebari in plus.daca pine ce se termina CIC1 si nu se naste al doilea copil dar sunt deja insarcinata,pentru ca sa primesc CIC2 pot sa inchei ceva asigurare,sau pot sa ma duc in somaj,sau ce alte posibilitatii am?

marti

Nu cred ca se aventureaza nimeni sa-ti dea un raspuns, pt ca datele sunt destul de complexe. Iti recomand sa faci un drum pana la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca de unde ai domiciliul, cu o copie dupa cartea de munca, si vei afla un raspuns mai sigur decat ce ti-am scrie noi aici.

Succes!

S-a mai discutat la un mom dat asa ceva pe aici.

Singura sansa sa intri in somaj este sa ajungi la un numitor comun cu angajatorul si la 1 zi dupa terminarea CIC-ului sa desfiinteze postul.fiinca asta cam ar singura sansa.Oricum direct din CIC in somaj nu ai sanse,fiinca angajatorul e obligat sa-ti tina postul pana la intoarcerea la munca.

Am sa ma interesez si luni va dau un raspuns cat mai clar si pe inteles.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

2+1

pai tocmai asta e,ca nefiind titulara,nimeni nu mi va pastra postul.tocmai de aceea spun ca tb sa merg din sept,sa dau examen,sa obtin alt post si sa merg la post,numai ca baietelul meu are atunci doar 1an si 8luni si e prea mic sa l las pe mana unei straine-a se citi bona...deci,daca n am post,nu mai am loc de munca,pot intra in somaj|?

quote:Originally posted by Rozi

Daca ai stagiu la somaj de 12 luni in ultimele 24 anterioare intrarii in CIC, ai dreptul la somaj.

id="quote">id="quote">Da Rozi, asa e cum zici tu, dar nu se poate aplica si la monalac, deoarece ea va avea 24 de luni cat a a sta in CIC,deci nu are acel minim de 12 luni stagiu de cotizare.Nici sa se intoarca la munca si apoi sa fie disponibilizata nu se poate, fiinca ne lovim de aceeasi pb.Singura solutie zic eu ar fi sa stea pana la 3 ani cu copilul, asta daca face dovada ca copilul este bolnav,dar in mom ala nu mai beneficiaza de nici un drept.Va sta acasa pur si simplu fara a primi nici un ban.Bafta oricum"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">2+1

quote:Originally posted by szocsmarti

TUMPI, eu asa stiu ca CIC e considerat ca perioada de cotizare sau nu?marti

id="quote">id="quote">nu, nu este considerat stagiu de cotizare ci doar vechime in munca.Pe perioada CIC, angajatorul nu are obligatia de a retine si vira contriburia individuala pentru ca perioada restectiva nu constitue stagiu de cotizare."Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">2+1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...