crissandrada Publicat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 7, 2006 Stiu ca s-a mai discutat dar vreau sa imi mai povestiti din experienta voastra de mamaici cu mai multi copii. Eu am doar unul dar cam 85% sunt hotarata sa il fac si pe al doilea. Restul de 15% sper sa vina din povestile voastre. Cum a fost a doua sarcina, cum a primit copilul cel mare vestea, cum s-a comportat cat ati fost insarcinate, cum a fost cand la-ti adus acasa pe cel mic, etc. Si inca ceva important zic eu : v-a ajutat cineva cu copii, ca eu nu am nici un fel de ajutor. Doar eu si sotul. S-a discutat aici la un alt subiect mai demult despre un site unde in functie de varsta iti spuneau lunile cand sa ramai insarcinata pt baiat si pt fetita. Stie cineva site-ul? Ca noi vrem un baietel acum[bonjovi] id="red"> Criss[mamica]si Andrada [zana](12.09.2002) ‘Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea, invat de la fiecare trecator’ - Emerson http://photos.yahoo.com/criss80serg Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabibarta Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Fiul meu avea 4.5 ani cand am aflat ca sunt insarcinata. Am fost la eco (el era cu mine) dr-ul mi-a confirmat sarcina (nu eram sigura ca e sarcina) si in drum spre casa i-am povestit ca mami are bb in burta. Era tare incantat cand eram in ultimele luni, si micuta se misca in burta:) Dupa nasterea fetitei au fost foarte multe scene de gelozie, chiar si din partea ei. Acum se iubesc, dar se si bat tot timpul...[alcool]Pe mine nu ma ajuta decat mama (sotul meu foarte rar ma ajuta, practic ma descurc fara ajutorul lui). E greu ca cel mare e la scoala si are nevoie de liniste in jurul lui, sa invete, dar ne descurcam noi cumva... Gabi+Robert 20.05.1997[duel]Lili 17.05.2002 pozici poze noi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angy11 Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Si eu am doi copii,ca si Gabi,baiat si Fata. Diferenta intre ei e de 2 ani si 9 luni. Am fost hotarata intotdeauna ca vreau doi copii,asa ca nu m-am gandit la cat e de greu. La baiat cand s-a nascut stateam langa socrii,a fost mai greu,eu spuneam intr-un fel,soacra-mea invers,mai venea si maica-mea cu idei. Apoi cand avea baiatul un an si jumatate ne-am mutat,am angajat o femeie,spre uimirea bunicilor si am "proiectat"al doi-lea copil. Usor nu e,cum spunea si Gabi,scene de gelozie,dar si de iubire,jucarii imprastiate peste tot,hlizeala la masa,face unul mofturi celalalt il copiaza,dar momentele frumoase compenseaza categoric aceste greutati.Iar cand sunt mari,vor fi o "echipa" stiu asta de la mine si fratele meu si mai am multe exeple. Ce sa-ti spun curaj![flo] Eu daca ar fi sa mai iau odata decizia,la fel as proceda. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
claujro Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Diferenta dintre piticii mei e de 1,9 ani. E greu dar merita. Eu sunt singura la parinti si mi-am dorit sa am 2 copii. Vor creste impreuna, vor fi prieteni...sper! Nu mai sta pe ganduri, fa-l! Claudia, mamica de baietel de 2003 si de fetita de 2005 [duel] Poze Mara si Matei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcrmiki Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Si eu am doi copii, baieti, diferenta intre ei este de 2 ani si 11 luni si iti pot spune ca este extraordinar de frumos, este cevba ce nu poti descrie in cuvinte. Eu mi-am dorit trei, dar tot timpul mi-am spus ca voi avea cel putin doi. Si uite ca si al trei-lea este pe drum si suntem extrem de fericiti si bucurosi. Daca intrebi daca este greu, as minti sa-ti spun ca nu, dar doi copii nu inseamna inca odata toate problemele ce le ai cu un copil; gelozie exista, cel putin la copii mei, se cearta, se bat, dar si cand se dragalesc iti vine sa-i mananci. Bogdan a fost tare incantat cand eram insarcinata, de-abea a asteptat sa apara bb, dar dupa ce bb a facut 6 luni au inceput certurile pt. ca si Vlad vroia jucarii. Dar cu toate acestea nu am regretat niciodata ca l-am facut si pe Vlad, dupa cum vezi il voi face si pe al trei-lea. De ajutat nu ma ajuta nimeni, doar sotul, am o doamna care sta cu Vlad cand sunt eu la lucru, dar cand ajung acasa ea pleaca. Dar eu sunt o pers. care incerc sa ma descurc singura (cu ajutorul sotului) si nu cer ajutor de la altii decat daca in caz de forta majora (cred ca este un mare defect totusi), ideea este ca nu a putut nimeni nicioadata sa ne reproseze ceva, ca ne-au ajutat in legatura cu copii. Si bunicii daca vor vreodata sa stea cu copii stau cand vor, nu ii obligam niciodata, facandu-le noi program. Eu sunt convinsa ca te vei descurca, atata timp cat te ajuta sotul tau, dar daca nu te descurci, vei gasi o tanti care sa te ajute. Iti doresc sa faci un bb sanatos si sa fie si baietel daca voi asta va doriti. Cica baietii s-ar face in ziua de maxima ovulatie! Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga http://community.webshots.com/user/mcrmiki Miha[gravi]&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cornelia_laura Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Eu inca nu am experiente ca mama de 2 copii. La noi bebe 2(care e tot baietel) e abia pe drum si va veni cand Eduard va avea 2 ani. Cu Eduard m-am descurcat singura, bine ma ajuta si sotul seara cand e acasa. Stiu ca ne va fi greu dar sunt convinsa ca vom depasi toate obstacolele. Numai cand il vad pe Eduard cum vine si imi ridica bluza ca sa-l pupe pe "bebi" si sa-i dea si lui "bobo" parca imi trec toate grijile. Sarcina am dus-o mai greu, obosesc cum e si normal doar ca nu prea pot sa ma odihnesc si sa ma menajez(Eduard are 12 kg si inca mai vrea in brate)cum faceam data trecuta si nici nu am pretentia ca un copil de 1 an si 9 luni sa inteleaga asta. Dar fetita ta e ceva mai mare si ma gandesc ca e deja la gradi sau macar te intelegi cu ea. Bafta multa si iti doresc sa iei hotararea cea mai inteleapta. Cornelia, de [aerob]Eduard(1 an si 9 luni) si [gravi]24+ POZE NOI EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & INTALNIRE MAMICI MARTIE 2006 Pagina de web a lui Eduard Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camelia72 Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Crissid="Arial Black">,mult curaj si nu mai sta pe ganduri daca va doriti asa mult cel de-al doilea copil!Eu intotdeauna mi-am dorit doi dar a fost mai greu pana am gasit momentul pt. bb 2...la noi diferenta intre copii este de 5 ani!Nu stiu daca este diferenta ideala dar pot sa-ti spun ca este mai usor cand unul dintre copii este mai mare si intelege tot,nu avem ajutor de la nimeni,uneori mai vine mama dar nu am apelat decat in cazuri majore...!Fetita mea s-a bucurat f. mult cand a aflat ca va avea un fratior,il iubeste mult si ma ajuta in multe cazuri:ii construieste jucarii,ii deseneaza,danseaza impreuna...ramane si cu el acasa perioade scurte 10-15 min.pana trag o fuga la coltul strazii sa cumpar cate ceva...am incredere in ea!Problema va fi la noi de alta natura,in toamna va incepe fetita scoala iar cel mic va implini 2 ani in iulie,din nefericire,va trebui sa merg la serviciu si nu ne-am hotarat ce vom alege:o bona sau o cresa pt. cel mic?Deocamdata testam terenul...! Mult curaj,merita tot sacrificiul din lume,sa ai copii sanatosi ca le treceti voi pe toate! Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004) POZE Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Denisa_35 Postat Aprilie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2006 Criss....nu astepta ca noi sa iti spulberam cei 15% care au mai ramas pana la decizia 100% de a face al doilea copil. Raspunsul sta la tine! Eu am doi baieti, intre care este o diferenta de 3 ani si 7 luni si sunt o mama super fericita! Pe cel de-al doilea l-am dorit cu disperare si aveam senzatia ca nu imi va reusi...si crede-ma ca nu am cerut parerea nimanui decat mie....daca sunt pregatita! Si am fost pregatita si am reusit! Acum baietii mei sunt maricei (cel mare are aproape 5 ani si cel mic 1 an si 4 luni) si ne fac viata o incantare! Gandeste-te la tot ceea ce implica cresterea unui copil, inmulteste cu 2 si vezi ce rezulta.... Oricum eu zic ca merita din plin! Succes! Denisa,copilul Alexandru si bb Luca Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mitoasa Postat Aprilie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2006 Uite toata lumea s-a luat cu vb si nu ti-a trimis adresa aia pe care ai cerut-o asa ca ti-o trimit eu.Te pup si sa iei decizia cea mai buna.http://www.desprecopii.com/info.asp?id=21 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crissandrada Postat Aprilie 10, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 10, 2006 Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari. Am sa va tin la curent cu ceea ce voi hotara pana la urma. Criss[mamica]si Andrada [zana](12.09.2002) ‘Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea, invat de la fiecare trecator’ - Emerson http://photos.yahoo.com/criss80serg Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.