Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

bb cu greutate = tratament hormonal sustinere?

Recommended Posts

Probabil ca o sa ziceti ca-s paranoica, dar hai ca risc o parere :

Am citit de curind pe net si cu totul intimplator despre un medicament hormonal pe baza de estrogen sintetic (artifiicial) care se dadea prin anii 70 pentru sustinerea sarcinii Dietilstilbestrol (DES). A trebuit ca generatia respectiva de copii sa creasca pentru a se descoperi ca acest medicament crestea riscul de cancer atit la mama cit si la copil, Uite o bucatica de articol :

<Fetele nascute de catre mame care au luat DES au un risc crescut la cancer de vagin sau col uterin. Baietii nascuti de catre mame care au luat DES sunt predispusi riscului de nedezvoltare al testiculelor. Femeile care au luat DES pot avea un risc crescut in ceea ce priveste aparitia cancerului de san.>

De altfel mai sint articole pe net anti estrogen sintetic (nu doar cele cu referire la DES)…

Acum spre exemplu stiu ca se recomanda gravidelor cu insuficienta de corp galben - utrogestan (progesteron natural), duphaston (dydrogesteronum =progestogen similar celui natural) sau gravibinon (Hidroxiprogesteron+Estrogen) – banuiesc ca doar utrogestanul este 100% natural ?!

Dupa ce-am citit, am facut imediat niste asocieri : Aici prin Be cu greu am gasit un dr care sa fie de acord sa-mi dea tratament de sustinere in sarcina, in contextul in care eram in sapt 5 si singeram…Ma rog, in cele din urma am primit tratament de la alt medic si singerarea s-a oprit (doar ca trecusera trei saptamini de chin…). Am cautat si pe forumurile in limba franceza de aici si se pare ca nu-s singura care a avut ghinionul sa dea de dr care nu agreeaza tratamentul de sustinere si care te trimit acasa cu degetu-n gura, la fel cum te-ai dus (stai si asteapta !) ci pur si simplu asta e mentalitatea, se prefera <naturalul> atita timp cit nu ai istoric de avorturi repetate

Acum stau si ma gindesc : daca doctorii care nu-l recomanda au dreptate si nu risca genul asta de tratamente – (ca doar pina si legumele bio de la aprozar sint mai sanatoase…)

Si ce ma face sa fiu si mai tematoare – este ca primul meu bb a avut la nastere 4.600/ 57cm si nu stiu daca nefirescul trebuie sa ma bucure sau sa ma ingrijoreze, mergind tot pe teoria ca a fost tinut cu hormoni (4 utrog/zi in primul trimestru + citeva fiole de gravibinon)

Iar ca sa dfie tacimul complet – si bebe2 din burtica a inceput sa ia avans (la 12 sapt masura cit pt 13 sapt, cu toate ca initial fusese zi pe zi). In sarcina asta tratament am avut 6 utrog/zi.

Halal pacient mai sint – daca mi se da tratament – nu-i bine, daca nu – de ce nu ?

Desigur nu o sa gasesc un raspuns medical si nici nu vreau sa fac valuri printre gravide fara sa ma bazez pe nimic, decit pe niste corelatii mai mult sau mai putin logice…

Dar doar asa cu titlu de sondaj – mamicile care aveti bebeloi cu greutate, sa fie asta o consecinta a tratamentului hormonal de sustinere ?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

eu daca nu luam tratament nu aveam bebe !!Baietelul meu s-a nascut , acum 6 ani , cu 2600.Cred ca e un subiect delicat ca acum multe femei au probleme cu mentinerea sarcinii ,AA, si am luat tratament 7 luni ca asa se dadea atunci .id="Comic Sans MS">id="brown">

ALIA 34 W

http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Eu am luat utrogestan 4/zi din sapt a 7-a pana in sapt. a 16-a. Cu toate acestea in sapt. 38 am fost internata in spital pentru a se cauta, printre altele, cauzele retardului de crestere. Daca nu as fi avut acest retard, probabil ca luni, inainte sa plece din tara pt. 6 zile, doc meu mi-ar fi facut cezariana (necesara din motive medicale, am miopie -16). Cand am facut 38s, adica vinerea trecuta, bebe avea doar 2960g.

DianaD 39 fix

Draga Aneoprea,

Bun subiectul tau,tocmai discutam cu sotul aseara despre acest lucru.Ieri tocmai mi sau facut masuratorile lui bebe iar din cve spune masina dopler bebe ar avea 17saptamani ceea ce ar fi imposibil.

Dar gandind bine, aceste masini nu au luat in calcul evolutia bebeilor intrauterina in utimii 20de ani si sa mers pe aceleasi masuratori.

Dar daca facem un feedback fiinta umana evolueaza ,produsele pe care le consumam zilnic cu cantitatile de reziduri toxice "acceptate" si alte produse fartmaceutice precum utrogestan ,da intradevar bebe are o rata de crestere mai mare iar uterul inca nu sa adaptat.

S fim oare intr-o noua era evolutista??

Mare intrebare!!

Oare suntem noi viitoarele mame de copii gigantici?

La cate vitamine luam in perioada postnatala si postpartum ma gandesc ca trebuie sa aibe un efect.

Doar o supozitie proprie!

Eu am facut tratamet in prima sarcina pana la 5 luni (Alilestrenol- progesteron sintetic, Gravibinon, Vit E forte etc) bb- 3.300 kg, 52 cm

Avand antecedente mi s-a dat tratament si la a doua sarcina tot pana la 5 luni (aprox) si rezultatul bb- 4.300 kg 54 cm.

Sunt convinsa insa ca amandoi au fost parosi [:D]de la progesteron!

Claudia, mamica de [bonjovi] baietel de 2003 si de [8**] fetita de 2005 [duel]

Poze Mara si Matei

Daca nu luam utrogestan, nu aveam probabil bebelina.

La nastere a avut 3700 g si 57 cm, dar sunt sigura ca datorita mie, care m-am ingrasat 33 de kile [^] Acum Giulia e o slabanoaga, dar tot inalta [cool]

________________________________________id="red">

Daria & [majoreta]Giulia (2004 08 16)id="red">id="Trebuchet MS">

[floare3] Haideti la bazar sa-l ajutam pe id="red">ALEXid="blue"> !id="red"> [floare3]

[foto] Supercopiii iulie/august 2004id="size2">id="red">id="Times New Roman">[colegi]

Fetelor – desigur exista diverse motive pentru care bb sa fie mare la nastere (talia parintilor, un diabet gestational de ultim trimestru, etc)… Iar pentru un bb mic se gasesc si mai multe explicatii medicale.. Si cum evolutia fiecarei sarcini, dosarul medical in sine, nu se poate sintetiza in citeva vorbe – concluziile pot sa fie alterate in lipsa tabloului de ansamblu. De aceea eu ma intrebam daca mai exista parinti de bebelusi mari care pur si simplu in absenta altor cauze medicale sint tentati sa dea vina pe tratamentele hormonale…

Sotul meu, spre exemplu, mai in gluma, mai in serios zice ca a gasit cheia in cazul nostru: faptul ca am stat in concediu medical si m-am <rotunjit> 25 de kg, ca am dormit la greu toata sarcina, fara sa misc un pai, de-astea…Altfel, nu excelam la capitolul inaltime (eu am 1.72 sotul 1.80) asa ca pina una-alta tap ispasitor este “progesteronul”

Diana – nici eu nu inteleg unde e retardul, pare o greutate normala/corecta in raport cu virsta sarcinii! Nastere ustoara si bb sanatos – ca sa treaca cit mai repede emotiile astea!

Alia – si tu vad ca mai ai un pic pina la termen – succes cu sarcina in continuare si sa-i aduca barza baietelului tau un bb exact asa cum va doriti!

Claudia – sa-ti traiasca perechea, sa fie sanatosi si cu noroc in viata!

Daria – voi sinteti inalti?

Pe Ionica o stiu de pe mamici de sept-oct 2006 si tin minte ca povestea de sotul ei ca e foarte inalt (ceva peste 1.90), asa ca nu ma mira ca puiul ei are avans ... In privinta masuratorilor eco, inclin sa cred ca sint totusi destul de actuale (pina la urma nu-i un domeniu prea vechi). Pe de alta parte e drept si ca generatiile cresc in inaltime… Oricum – pina in sept-oct mai e multa vreme, asa ca mai discutam si la capitolul <mamici>. Sarcina usoara, tinem legatura!

Anneoprea,

Pupici copilul,

Da ce memorie ai !!!

sotul meu intradevar masoara 190cm si are bunic belgian si bunica franzuzoica![:D],

iar acum este cu mine romanca cu sange moldovean!!![jamaica]

Iar puiutul nostru se va naste in costa rica!!

Pai asa da amestec de sange!!!

Nu suntem foarte inalti, eu am 174 cm si sotul 180, Giulia se pare ca mosteneste alura de la sotul meu, papa muuult si nu se depune nimic, ea fiind in continua miscare [hot]

Sarcini usoare in continuare si bbi sanatosi ! [bis]

________________________________________id="red">

Daria & [majoreta]Giulia (2004 08 16)id="red">id="Trebuchet MS">

[floare3] Haideti la bazar sa-l ajutam pe id="red">ALEXid="blue"> !id="red"> [floare3]

[foto] Supercopiii iulie/august 2004id="size2">id="red">id="Times New Roman">[colegi]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...