ninocikap Publicat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 7, 2006 Buna Am si eu o intrebare.... am tot citit si am auzit parerea ca laptele la cutie in mod sigur ar avea ceva conservanti de aceea ar tine asa de mult... am zis sa trecem la lapte la punga de la Natura, pe care scrie ca este pasteurizat... ce nu am inteles eu este de ce mai trebuie fiert daca este deja pasteurizat....?? daca stie cineva sa ma ajute cu un raspuns... multumesc anticipat. Multa sanatate tuturor. Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005) Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisi-si-boscu Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Pai cine zice mai mai trebuie fiert?! Si nici cel de punga nu trebuie daca e pasteurizat ! Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flavia maria Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Mai eu nu stiu sa-ti spun de ce..dar pot sa-ti spun ca daca nu-l fierbi se strica mai repede...pe cand cel la cutie nu se strica chiar daca nu se fierbe (asta e testata de mine )...iar despre faza cu conservantii..nu stiu ce sa zic..parerea mea ca toate au cate ceva care nu e bun.. dar hai sa nu devenim paranoici... e doar parerea mea [;)] mama lui bebita(29.05.2004) in sfarsit poze... http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviapopcj/album?.dir=/7d54 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angy11 Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Cand am trecut cu fetita de la lapte praf la lapte de vaca,am inceput cu lapte la punga,desi mama locuieste intr-o suburbie a Timisorii,are vecine care au vaci si a insistat sa imi aduca ea laptele. nu am fost deacord din urmatoarele motive: Laptele la punga teoretic are de fiecare data aceeasi concentratie,pe cand vaca,azi mananca una ,maine alta,asa ca am lamurit-o si pe mama si am cumparat lapte din cel mai gras,de 3,5 parca,pe care il fierbeam de fiecare data,vara mi s-a intamplat sa se strice la fiert,dar cel putin asa aveam control,eu nu beau,nu gust laptele,imi face rau. Mai tarziu cand fetita a crescut i-am luat si lapte de vaca de la sat,dar cum spuneam cu vacile,iarasi am renuntat,acum luam pasteurizat,la cutie,Fulga,dar asta doar din lipsa timpului,acum fata e la gradi,eu la sevici,nu am timp sa tot fierb,apoi freaca oala.... Prietena mea i-a dat din start lapte la cutie,putin incalzit la microunde,dar acest aspect nu-l comentez. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ninocikap Postat Aprilie 7, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 multumesc de raspunsuri. pe cel la cutie nu il fierbeam nici eu. dar am gasit mai multe persoane care au zis ca pe cel la punga il fierb. Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005) Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxana1974 Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 si eu fierb laptele la punga. e o realitate ca se strica mai repede daca n-o faci...eu una chiar nu as avea curaj sa-i dau copilului sa bea lapte din punga, nefiert... vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nematics Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 pasteurizat= incalzit pina la 70 grade, sa omoare bacteriile, fermentii, etc cel la cutie este sterilizat prin alte procedee - si impachetat in vid " Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bebe Beca Postat Aprilie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 7, 2006 Eu nu fierb nici laptele la punga, nici laptele din cutie. Folosim Cedra sau Brenac, iar Brenacul la punga nu s-a stricat niciodata mai repede, poate si pentru ca l-am terminat inainte de data expirarii[:D] Ioana si [zana] Rebeca http://community.webshots.com/user/bebebeca http://community.webshots.com/user/bebeca2004 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
corinadana Postat Aprilie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2006 quote:Originally posted by pisi-si-boscuPai cine zice mai mai trebuie fiert?!Si nici cel de punga nu trebuie daca e pasteurizat !Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 aniid="quote">id="quote">Pasteurizarea se face la 70 grade Cesius. Trebuie fiert laptele care e doar pasteurizat! Doar cel cu UHT nu necesita fierbere!corinadana mama Ralucai The mother's heart is the child's schoolroom. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
corinadana Postat Aprilie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2006 quote:Originally posted by nematicspasteurizat= incalzit pina la 70 grade, sa omoare bacteriile, fermentii, etccel la cutie este sterilizat prin alte procedee - si impachetat in vid" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"id="quote">id="quote">Incalzire urmata de coborare brusca a temperaturii! Dar cum bine zici doar pana la 70.corinadana mama Ralucai The mother's heart is the child's schoolroom. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.