Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Help - Cozonac preparat cu masina d epaine


credo

Recommended Posts

Salut Fetele

Nu ma invatati si pe mine va rog frumos cum se face cozonacul la masina de facut paine? Adica cantitati pentru masina de 700 gr (1.5 pounds)? Eventual si pe pentru pasca - acelasi lucru pentru masina de facut paine.

Va rog mult de tot, nu stiu unde am vazut [bang]si sper sa ma ajutati voi.

Vreau sa incerc inainte, sa iasa bine. Abia astept sa fac repetitie [yum]caci [pofta]...

Multumesc tare mult

Sa auzim de bine

 

 

credo

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cozonac extraordinar dupa reteta Mayei:

Aluatul

 

600 g faina

35 g drojdie (eu am folosit un pachetel de drojdie uscata)

125 g unt

120 smîntîna mai groasa

100 zahar

70 ml apa

50 ml lapte

1 zahar vanilat

4 galbenusuri

un vf. cutit sare

ceva extract de vanilie/vanilie macinata

coaja de lamîie (eu am pus din cea cumparata)

E bine ca toate ingrendientele, sa fie la temperatura camerei

 

Dupa ce e gata se umple cu mac si se coace in cuptor.

 

 

Reteta de cozonac (masina de paine) sper sa va placa.

 

- 1 cup lapte cald

- 5-6 linguri zahar care se dizolva bine in laptele caldut

- 2 galbenusuri se amesteca cu laptele cald

- 1/2 cup smantana pentru frisca 35%(whipping cream)

- 1/4 lingurita sare

- 2 linguri unt nesarat

- 2 plicuri zahar vanilat

- 3 2/3 cupe faina

- 2 lingurite drojdie

Se pune totul in masina in ordinea afisata, pe cel mai lung program de paine iar inaintea terminarii programului de framantare, cand masina beep-uieste se poate adauga nuca taiata sau stafide, rahat, etc..

Eu l-am facut de multe ori si este foarte gustos.Eu de multe ori il fac la cuptor,dupa procesul de framantare il pun la dospit in tava si apoi la cuptorul incins la 350F 30-35 minute.

Daca credeti ca este prea mare cantitatea de faina la capacitatea cuvei (eu am patit de cateva ori cand a crescut aluatul asa de mult si dadea sa iasa afara din masina) puteti sa-l coaceti in cuptor sau sa se injumatatesca toate cantitatile.

 

------------------------------------------------------------------------------

Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum. id="Lucida Console">id="navy">

 

poze

Liseberg-Göteborg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti mai scriu si o reteta de kulik

 

Kulik

 

1 cup=~~~1cana (250 ml)

Se masoara la Volum nu la greutate !!1 pound (~500 gr)

 

Ingrediente :

 

Lapte (caldut) 1/4 cup

Faina 2 1/2 cups

Zahar 3 linguri

Coaja de lamiie 1 lingurita

Sare 1 lingurita

Migdale (sau nuci) prajite si tocate 1/4 cup

Apa (calduta)1/2 cup

Oua 1 (batut)

Rom 2 linguri

Ulei 2 linguri

Drojdie (uscata Active Dry ) 1 pachetel

Stafide (tocate) 1/4cup

Coaja de portocala zaharisita (tocata) 1/4 cup

 

Se incalzeste laptele si apa (sa fie caldute dar nu calde!!!)

Se pun ingredinetele lichide in galetuta de piine (se pune lopatica de amestecat !!!!), apoi cele uscate (faina la urma) si la sfirsit drojdia.

Nota: coaja de portocala si stafidele se adauga cind e aproape gata a doua framintare, sau ca sa nu uitati le puteti pune de la inceput, (si nu le mai tocati pe stafide…) sau daca masina are sistem de “beep” cind trebuie adaugate, le adaugati atunci.

Se programeaza masina pe “sweet bread”. Se coace si se scoate din masina si galetuta imediat, se lasa la racit pe un gratar de sirma. Se taie felii cind e rece.

 

La 1 1/2 pound (~750 gr)

Ingrediente:

Lapte 1/2 cup

Faina 3 cups

Zahar 1/4 cup

Coaja rasa de lamiie 2 lingurite

Sare 1 lingurita

Migdale sau nuci (prajite si tocate ) 1/3 cup

Apa: 1/4cup + 1 lingura

Oua 2 (batute)

Rom 3 linguri

Ulei 3 linguri

Drojdie 2 lingurite

Stafide 1/3 cup

Coaja de portocala zaharisita 1/3 cup

 

E buna la breakfast cu unt si dulceata, sau cu ciocolata fierbinte !

 

Pofta buna !

 

 

------------------------------------------------------------------------------

Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum. id="Lucida Console">id="navy">

 

poze

Liseberg-Göteborg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PRAJITURA CU CACAO SI BANANE

 

Ingrediente:

- 75 ml. lapte

- 4oua

- 120g unt/marg

- 220g zahar

- 30g cacao

- 75g nuci taiate

- 230g faina

- 2banane zdrobite

- 1 lc praf copt

 

Mod preparare:

Program-PRAJITURA

Culoare(bronzare:) -deschisa

 

 

Nu am incercat nici o reteta din cele pe care ti le-am dat(am facut doar paine).Sper sa-ti iasa!!Succes si spor la treaba!![:D]

 

------------------------------------------------------------------------------

Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum. id="Lucida Console">id="navy">

 

poze

Liseberg-Göteborg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...