Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ce prajituri faceti de Paste?


april

Recommended Posts

Eu vreau sa fac cozonaci cu nuca si cu mac si tiramisu.

As mai face ceva dar n-am nici o idee.

Voi ce faceti fetelor?

 

De cumparat nici nu poate fi vorba, nu-mi plac[xx(]

A, exceptie saleurile.

 

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.id="blue">[floare3]

"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your yearsid="purple">" Abraham Lincoln

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Colacei de Pastiid="red">

 

Ingrediente: 500 g faina, 1 plic drojdie uscata, 80 g zahar, 200 ml lapte cald, 2 oua, ½ lingurita sare, 100 g unt, stafide, 1 galbenus, 12 oua fierte si vopsite

 

Se amesteca faina, drojdia, zaharul, laptele, ouale si untul bucatele. Se framanta bine si se lasa la dospit 30 de minute.

Se framanta coca si se imparte in 12. Se formeaza 12 colacei si se orneaza cu stafide. Se lasa sa mai dospeasca 20 de minute. Se ung cu galbenus si se introduc in cuptorul incins pentru cca 30 de minute. Dupa ce s-au racit, se aseaza in mijlocul fiecaruia cate 1 ou vopsit.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Negrese cu branzaid="red">

 

Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 125 g unt moale, 150 g zahar, 3 oua, 300 g branza de vaci slaba, 100 g faina, ½ plic praf de copt, sare, ½ plic zahar vanilinat

 

Se preincalzeste cuptorul (200°). Ciocolata se taie bucatele si se topeste in bain-marie, amestecand continuu, apoi se lasa putin deoparte.

Se bate spuma untul cu zaharul. Se adauga ouale si branza de vaci. Se amesteca faina cu praful de copt, un praf de sare si zaharul vanilinat, apoi se adauga peste branza. Se imparte compozitia in doua, iar ½ din ea se amesteca bine cu ciocolata.

Se unge cu grasime o forma de chec. Se pun ambele aluaturi si se trece o furculita peste ele, pentru a le amesteca usor. Se coace cca 30 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac islere si prajitura cu ciocolata la rece (nu stiu denumirea exacta, dar iese ca un fel de ciocolata de casa si are prin ea alune, visine din dulceata, bucati de biscuite, stafide). Si vreau sa mai fac inca o praji, dar una cu multe oua ca am primit o gramada de la tara si in cele doua praji pe care m-am hotarat sa le fac nu intra nici un ou...

 

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">

 

Miresica [zana] de 15 iulieid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu o sa fac chec, negresa, pasca si un tort bun.Adica mie imi place tare mult si e foarte bun nu e nici dulce nici amar.

O sa va dau si voua reteta. Eu l-am facut de ziua fetei mele pt la gradininita si toti au zis ca a fost un deliciu.

RETETA:

Tort diplomat cu portocale

Reteta trimisa de Madi V.

Ingrediente

Blat

4 oua la temperatura camerei

1 cana de 250 ml de faina

1 cana de 250 ml de zahar

125 ml ulei

1 lingurita praf de copt

zeama de la 1/2 lamaie

coaja de la 1/2 de portocala

1 pliculet de zahar vanilat

ulei si faina pentru tapetat forma

Crema

6 galbenusuri

6 linguri de zahar

200 ml lapte

500 ml frisca batuta

4 lingurite rase de gelatina

o cescuta mica de cafea cu apa

Montarea tortului

6-8 portocale mari

Mod de preparare

Blatul

 

1

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se pune faina, coaja de portocala, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mai amesteca 2-3 minute. Se toarna compozitia intr-o cratita cu diametrul de 23-25 cm. unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor – 350°F aproximativ 45-55 minute. Primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se verifica daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut.

 

Crema

2

Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si se topeste zaharul. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga frisca batuta si se amesteca cu grija. Se da la frigider aproximativ o ora.

Montarea tortului

 

3

Se storc 2-3 portocale. Se cojesc 4-5 portocale si se taie in rondele de 4-5 mm. Se imbraca cratita in care ati copt blatul in folie de plastic (daca aveti o cratita cu diametrul mai mare cu 1-2 cm fata de cea in care ati copt blatul folositi-o pe aceea). Blatul se taie pe orizontala in trei felii egale.

 

4

Se pun felii de portocala pe fundul si peretii cratitei. Se pune crema cat sa le acopere bine, avand grija ca toate gaurelele sa fie bine umplute cu crema. Se imparte crema ramasa in 2 parti egale. Peste portocale se pune o felie de blat si se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu zahar – daca portocalele sunt prea acre. Se pune crema, blatul insiropat, crema si ultima felie de blat. Se acopera cu celofan si se tine la frigider minim 2 ore. Se pune platoul peste tort, se acopera si se rastoarna. Se dezveleste de celofan si se mananca.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Eu nu ma prea agit de paste, ca e putin timp la dispozitie, si chiar as vrea sa ma odihnesc, nu sa ma uit in fata aragazului. Cateva oua rosii (sau alte culori, cred ca o sa incerc metoda de colorare cu hartie creponata) si un tort "ou rosu". Am gasit reteta intr-o revista si arata super, e imbracat in gelatina rosie si in interior are un blat (coaja), crema de branza dulce (albus) si crema de vanilie (galbenus). Arata superb si chiar mi-am pus in cap sa incerc.

Mai fac si niste pulpa de miel la cuptor (sa fiu in ton cu traditia) si cam atat.

 

Leah

 

"I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I--

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference."(Robert Frost)

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cred ca o sa fac si o prajitura snikers ca tare ii place fetitei mele[biz]

 

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.id="blue">[floare3]

"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your yearsid="purple">" Abraham Lincoln

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...