Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Concediu medical

Elise

Recommended Posts

Ce pot sa fac daca firma la care lucrez nu imi aproba concediul medical? (interventie operatorie, spitalizare etc).

Toate documentele sint in regula... dar pur si simplu nu il iau in considerare pe motiv ca documentele de spitalizare nu au fost predate in acceasi luna.

Ex. m-am internat pe 25 ianuarie, m-am externat pe 3 februarie.

Am adus doc. medicale pe 4 februarie.

Firma sustine ca ar fi trebuit sa le aduc pe 25 ianuarie (la internare, nu la externare).

Mi se pare o absurditate, cu atit mai mult cu cit "la internare" habar n-aveam ce diagnostic am si ce o sa mi se intimple.

Si cit o sa stau in spital.

Deci n-as fi avut cum sa le aduc documentele de spitalizare inainte sa ma fi internat.

Alta kestie: "compania" sustine ca asta e legea muncii.

Altfel asigurarile nu primesc documentele de pe o luna pe alta.

Ati auzit de asa ceva?!

Elise

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Elise,

eu sunt de 7 luni in medical, si contabila de la noi mi-a spus ca legea ma obliga sa aduc concediul medical pana in data de 5 a lunii urmatoare. Uite ca o sa 'supar' si chiar o sa caut legea.

Mie mi se par mofturi ce zic astia de la tine la job. Din 12 internari, totdeauna mi s-a eliberat concediul medical LA EXTERNARE. La internare ce Dumnezeu sa le fi dus?

Magg [gravi]cu bb NIchita 33de s+

Elise,

am copiat din primul subiect de la 'legislative"/prima pagina ceea ce cred ca te intereseza pe tine...tu potri sa aprofundezi daca e cazul...

Medicul curant din spital elibereazã certificatele de concediu medical numai la externarea pacientului. Fac excepþie situaþiile în care durata internãrii este mai mare de 30 de zile, caz în care medicul curant va acorda certificatul de concediu medical lunar.

Secþiunea VIII

Calculul ºi plata indemnizaþiilor de asigurãri sociale

1. Calculul ºi plata indemnizaþiilor prevãzute de OUG nr. 158/2005 se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiþiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.

Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.

Magg

quote:Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.

id="quote">id="quote">

si daca eu ma internez pe 20 si ma externez pe 5 si prezint actele pt. TOATA perioada pe 6, inseamna ca 10 zile am shomat?!

Elise

Elise,

Inteleg din primul tau post ca tu nu ai aceasta problema, fiindca ai dus actele pe 4. Eu am avut in ultimile 2 luni ac problema (imposibilitatea de a avea concediul pana pe 5, pentru ca , avand nevoie de o aprobare de la comisie, traseul era: internare/externare/aviz pentru comisie?mers in comisie/intors pt concediu la spital/vizare concediu medicul de familie/mers cu concediul la serviciu).

Singura actiune pe care am facut-o a fost sa sun sa anunt la job ca intarzii.

Si, oricum, certificatele de concediu medical se elibereaza pana la final de luna (deci, in situatia descrisa de tine ai avea un certificat de concediu pt perioada 20-30, si inca unul, in continuarea primului , pentru perioada 1-5. Astfel, teoretic, primul certificat de concediu ar putea ajunge la serviciu la data stabilita de lege...

Magg

fetelor sunt intr-un mare impas.

am fost internata din data de 20 martie pana pe 4 aprilie adica 14 zile si am concediu medical 21 de zile-pana pe 25 aprilie.lucrez in invatamant-sunt profesor titular.

directorul meu nu vrea el-personal sa-mi plateasca concediul medical pe motiv ca daca am fost internata intelege dar nu intelege de ce dupa internare am nevoie de concediu.sa-mi iau fara plata.este normal? ce sa fac -ca nu ma las asa usor!!!

"niciodata nu e prea tarziu"id="size4">id="red">

Pentru ca statul nu te tine in spital, pe banii lui, sa te refaci; de convalescenta a auzit?!

Daca ii prezinti un certificat medical in regula, corect, si nu vrea sa ti-l plateasca, poti sa faci o sesizare la... cred ca poti si in mai multe locuri!! Intai, la superiorii lui. Apoi la ITM. Apoi la Ministerul Sanatatii. Si cred ca mai sunt!

Nu-mi vine sa-mi cred ochilor cand citesc ce se intampla in tara asta!

Gabriela,

eu i-as spune ca plata concediului medical nu tine de intelegerea lui...tu du certificatul de medical la tanti care se ocupa de salarii (fa si si tu o copie intai, just in case...) si daca nu ti se dau banii pt el fa-le sesizare. Si mie mi-a zis sefa initial ca daca stau acasa in medical toata sarcina ma da afara, asa ca mai bine sa fac avort. Asa ca am contactat un avocat specializat in dr muncii care i-a scris un e-mail in care a intrebat-o daca este vreo problema... Nu, nu a mai fost niciuna din momentul ala, tipa vroia doar sa ma intimideze...

A, si evident ca toate internarile au fost urmate de concedii medicale date din spital si in continuarea lor de concedii date de medicul de familie...

Magg [gravi]cu Nichita 33 de s fix

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...