Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Dupa concediu

draileanu

Recommended Posts

Buna ziua,

Ma numesc Dana sunt din Buzau si am urmatoarea problema: o prietena trebuia sa se intorca la servici in data de 06.04.2006. Cei de la firma i-au spus ca nu au nevoie de ea pe postul pe care a fost incadrata inainte de a intra in ingrijire copil si ca o sa ii dea alt post-mai prost platit decat cel pe care il ocupa....- si am mai inteles ca daca nu se prezinta la firma sa se reangajeze cei doi ani care a stat acasa nu vor fi luati in considerare la vechime....Poate cineva sa ma ajute....va rog mult.....

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu e adevarat,cei doi ani de concediu se considera vechime in munca ,indiferent daca se reangajeaza sau nu.Deja ei trebuie sa figureze in cartea de munca.Despre chestia cu incadrarea pe alt post nu stiu nimic,poate ajuta altcineva cu un raspuns.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)

Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.

todayid="blue">

Angajatorul poate, in mod legal, sa mute pe cineva pe alt post numai daca: postul a fost defiintat, persoana a savarsit o abatere disciplinara grava sau abateri disciplinare repetate. Cum de abateri nu poate fi vorba ramane doar ipoteza desfiintarii postului sau cea mai probabila unei concedieri fortate. In ceea ce priveste cei doi ani, sunt considerati vechime insa daca ii este greu sa isi gaseasca alt loc de munca este o problema.

Dupa parerea mea incearca sa scape de ea iar, ori le explica ca este in cunostinta de cauza si ca poate sa ii dea in judecata(poate poate ) ori cauta alt post ori...il acepta pe cel propus.

ANCA SI EMA[bonjovi]

ANCA si EMA

Legea spune clar ca persoana care revine dn CIC va avea acelasi post ca si inainte sau unul similar... nicidecum mai prost platit. Trebuie sa i se ofere un post care va avea remuneratie cel putin ca cea care o primea inainte de a-i fi suspendate raporturile de munca (intrare in CIC).

Face plangere la Fortele de munca sau... daca va fi cazul deschide conflict de munca: are tot dreptul!

"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"

Pozele noastre

Multumesca frumos pt raspunsuri. Asa i-am spus si eu ca are tot dreptul sa se intoarca la acelasi post dar firma se incapataneaza sa nu o reangajeze decat pe postul pe care vor ei. Ea a avut unele probleme mai inainte -s-a certat cu unul dintre sefi- si akum vrea sa ii faca zile negre....Deci practic ea trebuie sa se duca si sa isi dea demisia fara sa-i mai fie frica ca nu i se i-au in considerare cei doi ani...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...