Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Spaghete Carbonara!

Recommended Posts

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Carbonara

Ingrediente: 1 punga paste 400 g, 300 g kaiser, costita sau sunculita taraneasca, 3 oua, 300 g cascaval mai tare, 3 linguri ulei de floarea soarelui, delikat, busuioc

Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe punga. In acest timp se da pe razatoare cascavalul, se bat ouale si se aduga in ele delikat si busuioc dupa gust. Se taie cubulete mici costita, kaiserul sau sunculita taraneasca si se prajesc un pic in ulei. Se scot pastele si se scurg. Se pun in aceiasi oala. Se pune pe foc si se adauga treptat kaiserul; ouale mestecand in continuu si la sfarsit dupa ce s-au albit (s-a inchegat oul) se adauga cascavalul ras, se mai amesteca odata, se pune capacul, se stinge focul, se mai lasa 5 min cu capacul pus fara foc.

Distribuie pe alte site-uri

Reteta originala nu contine busuioc sau alta verdeata, deci Nana stai linistita daca nu se gaseste la tine.

Se fierb pastele iar separat se prajeste sunculita cubulete in putin ulei cum zice si Akela, doar ca ouale se bat separat intr-un castron cu pecorino ( adica o brinza de oaie ) ras , sare si piper. Cind pastele sunt gata le scurgi si le rastorni intr-un vas cald (un castron tinut la cald.. ) peste ele foarte rapid rastorni sunculita si amestecul de oua si amesteci totul cu foarte mare viteza ca oul sa se coaca folosind doar caldura pastelor. De obicei e mai usor daca te ajuta cineva unul toarna oul batut cu pecorino si altul cu 2 furculite amesteca pastele . Secretul e castronul cald si rapiditatea si faptul ca se folosesc mai multe galbenusuri si doar 1 albus sau chiar numai putina smintina ( dulce) in locul albusului. Daca le pui pe foc dupa ce ai rasturnat ouale risti sa faci omleta cu paste.

http://www.italianrecipes.ws/lazio/ricette/lazio_001_spaghetti_alla_carbonara.shtml

Cristina

una.. alta...id="blue">

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

hai sa ti zic cum fac eu

paste pun pt cati oameni am la masa

un ou de om

si carnita(kaizer,sunculita taraneasca etc)pun tot asa cat sa ajunga

intr o tigaie pun ulei de masline usturoi(busuioc da numa cand am proaspat ca nu imi place cel uscat)si carnita

pun pastele la fert in apa cu sare

dupa ce ferb le scurg pun inapoi pe foc si pun oul batut(pt omletica eu mai pun in el si parmezan ca mi place da nu i musai)si carnita amesteci pana se prinde oul si gata

hi hi sper sa intelegi da eu asa fac

si iese garantat[:D]

Buneeee spaghetele Carbonara.

Am gasit o reteta carbonara cu broccoli. Se taie broccoli in buchetele micute, se dau intr-un clocot in apa care fierbe ( se pot fierbe pastele apoi in apa respectiva) dar sa ramine tari si sa nu-si schimbe culoarea in verde inchis ca se fac prea moi.

Se amesteca apoi cu pastele si sosul.

Eu, Tudor (6 ani) si Maria( 1 an)

-------

De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

quote:Originally posted by NanaMotoc

Este obligatoriu busuiocul? Nu de alta, dar am mai cautat odata aici si nu am gasit.Mercic mult!Nana Motochttp://pg.photos.yahoo.com/ph/danaconnex/album?.dir=/7fa0

id="quote">id="quote">imposibil sa nu-l gasesti... se numeste basilic...s-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...