kisstherain999 Publicat Aprilie 12, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 12, 2006 Am primit 3 anghinare proaspete si nu stiu ce sa fac cu ele. Cine mi le-a dat mi-a zis ca le pot face cu orez, dar fara alte explicatii. Ma puteti ajuta cu cateva idei?id="Comic Sans MS">id="purple"> kiss "Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ana_m Postat Aprilie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 13, 2006 Sunt foarte bune, prajite in ulei de masline . Un deliciu ! Cureti primele petale cam sa iti ramana jumatate , iar apoi le tai in 2 si le prajesti la foc mic cu capac . Eu fac asa saptamanal . Ana si bb Clara Francesca http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kisstherain999 Postat Aprilie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 13, 2006 Multumesc [flo]Ana! Se consuma si cozile? (sunt destul de lungi si groase)id="Comic Sans MS">id="purple"> kiss "Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nematics Postat Aprilie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 13, 2006 daca nu sunt prea amare si tari, da, dar se curata bine daca au pete negre se mai pot si fierbe bine, si apoi minca asa, cu ceva sos gen maioneza " Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Aprilie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 13, 2006 Cind ii cureti rupi frunzele externe care sunt dure pina cind ajungi la frunze mai fragede), apoi ii tai virful de-a latul si apoi in tai in 2 pe lungime cu tulpina cu tot. Tulpina o tai sa ramina cam 6 cm de la "floare" si o cureti cu ustensila de curatat cartofi si morcovi pornind de la "floare" in jos in lungimea tulpinitei ramase. Freci anghinarea cu lamiie ( o jumatate de lamiie) si apoi o pui in castron cu apa si felii de lamiie ca sa nu se innegreasca si sa nu te patezi pe miini. Nu uita sa o cureti in mijloc, e ca o floare care are niste firicele inauntru ... daca nu tai anghinarea in 2 ca sa iti fie usor sa gasesti firicelele ...introduci o lingurita sau ustensila pt "scobit" eu am un bat cu o semisfera pt scobit legumele cind le umplu. Acum poti sa o prajesti in ulei de masline cum zice Ana_m, tinind anghinarea cu codita in sus si florile in jos , in mult ulei pina se deschide ca un trandafir, dar pt asta tb sa o bati de masa tinind de codita si cu floarea in jos pina cind frunzele se indeparteaza si anghinarea arata ca un trandafir deschis... Tot asa deschisa ca o flaore, unsa cu ulei putin si inauntru ii bagi un catel de usturoi se poate pune "in picioare- cu floarea in sus " pe gratar si se coace ( pe jar), e gata cind incepe sa scoata niste sunete ca un cotcadacit de gaina , frunzele externe arse se arunca .Tot cu ea intreaga sau taiata felii ( ca pepenele ) o treci prin aluat ca de clatite si o prajesti in ulei. Sau poti taia anghinarea ca pe ceapa "solzisori " julien cred ca se zice .. sper ca nu am zis si scris o bazaconie... pe care ii fierbi putin in apa sarata si cu felii de lamiie si apoi ii prajesti in putin ulei ...si cu ei apoi amestecati cu sunca maruntita sau mortadela poti sa umpli clatite sau lasagna pe care sa le faci la cuptor cu ceva sos beshamel si parmezan ras .Poti face risotto ( deci CU orez ). Sau tot doar taiati in 2 se fierb in apa cu sare si lamiie, se scurg si se pun in tava unsa , se adauga :menta , patrunjel, usturoi ( eu il pun mereu catelul de usturoi intreg, adica imbracat si doar putin strivit .. sa lase gust dar sa nu iti faca rau la stomnac si sa nu mirosi a usturoi), brinza rasa si putin pesmet si la cuptor sa se gratineze. Cristina una.. alta...id="blue"> "Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Aprilie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 13, 2006 pane is taaare bune! asa cum zice Crista mai sus. eu mai fac placinta, e tare buna! se curata bine anghinarea de tulpini si de frunzele externe tari, se taie apoi felii subtirele. se face un aluat de tarta fraged 9ca pentru quiche) sau se poate folosi aluat foetaj gata preparat. se ia o forma rotunda de 28-30cm, se intinde foaie de aluat mai mare decat forma cu care se tapeteaza inclusiv peretii. se taie excesul de aluat lasand cam 1cm in sus. se aseaza peste aluat feliile subtiri de anghinare si deasupra se toarna un amestec de 5 oua, 300ml smantana, 250g cascaval ras, sare, piper, sunca daca vrei. se da la cuptor pentru 40-45 de minute, pana e aurie deasupra. se serveste si calda si rece. este excelenta ca aperitiv! Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
babirusa Postat Aprilie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 13, 2006 eu am mancat-o murata si in salata(fiarta)cu dressing babirusa si [copil] Alexandra(14 oct.2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kisstherain999 Postat Aprilie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 13, 2006 Multumesc fetelor [flo] Am facut anghinare prajita, dar cred ca am gresit ceva pt ca au iesit cam tari. Cred ca trebuia sa tai mai mult din varfuri (am taiat cam o treime)sau poate au fost batrane? Am putut manca coditele si cam 2 cm din baza. Seamana la gust cu varza de bruxeles (sau cum se scrie)id="Comic Sans MS">id="purple"> kiss "Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Aprilie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 14, 2006 Fetelor pe pagina asta e o reteta de anghinare prajita in ulei "alla giudia " importante sunt pozele ... caci arata exact cum se curata ... acolo unde sunt cauratati inainte de a fii aruncati in ulei se vede clar ca le-a taiat si din virf. Se prajesc la foc mic pina sunt rumeniti si zice ca se deschid ca o floare ... dar secretul e sa ii bati de masa cu floarea in jos tinind de coada pina se mai dechid ei putin... Eu sper ca nimeni nu o sa considere reclama o paginuta in care iti arata cum se curata o planta care in Ro pina acum citiva ani nu era chiar asa cunoscuta...cind zic cunoscuta ma refer ca nu o gaseam in magazine ... adica cel putin eu nu am mai mincat pina sa ajung aici .. Kiss.. ma gindesc ca poate erau "cam batrini" ... adica petalele klor tb sa fie tari si lucioase, sa NU fie elastice ci sa se rupa ... Cristina una.. alta...id="blue"> "Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carmen_Marieta Postat Aprilie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 14, 2006 Iahnie de anghinareid="green"> 15 bulbi (receptaculi florali) de anghinare, proaspeþi su conservaþi,400 g carne (pulpã, muºchi),100 g grãsime, o ceapã albã mijlocie, o linguriþã fãinã, sare, mirodenii Preparare: Se curãþã receptaculii florali de anghinare, se taie în patru ºi se pun în apã cu câteva felii de lãmâie. Se taie carnea bucãþi mici ºi se cãleºte împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt. Dupã rumenirea cepei se adaugã receptaculii florali, o lingurã de fãinã, sare, piper ºi apã fierbinte cât sã acopere conþinutul. Se continuã fierberea la foc moderat paria când sosul capãtã consistenþã. Se consumã fierbinte. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.