Danamadalina Publicat Aprilie 13, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 13, 2006 Draga nimeni, acum 2 ani jumate am nascut un baietel de 4 kg prin cezariana iar anul acesta, eu si sotul meu, ne horatasem sa concepem inca un copilas. De aceea nu ne-am mai protejat deloc. Din pacate luna trecuta, cam pe 28 martie pana pe 3 aprilie am facut un tratament cu antibiotice si antialergice pentru o infectie urata in gat. Antibioticul contine claritomicina. Antialergicul este Telfast din care nu am luat decat 2 comprimate) iar pentru ameliorarea durerii din gat am folosit Strepsils Forte (antiinflamator). In timpul tratamentului am facut un test de sarcina (pe 1 aprilie) sa fiu sigura ca nu sunt gravida si a iesit negativ asa ca am stat linistita. Pentru ca ciclu a intarziat sa apara, am repetat testul de sarcina pe 11 aprilie dar de data asta a iesit pozitiv. Ultimul ciclu a fost pe data de 23 februarie. Din pacate doar in ultimile 3 luni am mai monitorizat cilurile mele asa ca pot spune doar ca durata lor sunt in medie de 35 de zile. Am o programare deja la medic dar pana ajung la el ma chinuie gandul ca aceste medicamente ar putea ave efecte nefaste asupra fatului si ma gandesc serios daca nu e mai bine sa intrerup aceasta sarcina si sa mai incercam peste vreo 3 luni. As dori sa aflu si parerea ta pentru ca sunt disperata si nu stiu ce sa fac. Ma gandesc ca 9 luni de sarcina nu voi putea rezista sa traiesc cu gandul ca poate nu se va naste sanatos copilul din cauza mea. Stiu ca sunt incoerenta dar ma grabesc sa-ti scriu in speranta ca voi avea un raspuns cat mai repede. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Aprilie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 13, 2006 claritromicina are factor de risc C si este singura macrolida care poate da probleme in primul trimestru de sarcina - dar nu este nimic demonstrat. in orice caz e mult mai safe decat alte tipuri de antibiotice. daca nu ai luat decat 2 comprimate de telfast...iar nu e problema. asa ca as zice sa nu te stresezi prea tare si sa astepti programarea la medic. in orice caz la varste atat d emici dupa conceptie functioneaza legea "totul sau nimic" - adica, daca exista probleme grave cu embrionul el se va elimina. sa ai o sarcina usoara si un bebelus super sanatos! Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
joxy Postat Aprilie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 14, 2006 Danamadalina nou venit Multumesc mult pentru incurajare. Astazi oricum o sa vad ce zice si doctorul. Da intadevar stiam de acel antibiotic si de aceea imi fac griji. Si eu sper sa fie bine si ma gandesc ca daca ar fi afectat in vreun fel embrionul se va vedea totusi la ecografie pana la luna a 3-a, sau... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.