Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Displazie mamara

Recommended Posts

Nu am mai intrat de foarte mult timp pe Forum din diverse motive insa iata ca atunci cand am nevoie de un sfat tot la voi apelez [bis].

Astazi am fost la un control ginecologic de rutina si am fost diagnostica cu "displazie mamara". Imi puteti spune ce inseamna si cat este de grav? Mi s-a prescris un tratament cu anticonceptionale si va trebui sa ma duc din nou la ctrl peste 3 luni.

Daca a mai trecut cineva prin asa ceva, astept parerile voastre.

Cu multumiri [grup]

Andra cu Andrei (18.09.1999) si Matei (6.02.2004)

id="left">

NIHIL SINE DEO !!!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna, Andruska

Nu stiu nici eu prea multe dar avand si eu probleme cu sinii o perioada, am mai aflat cate ceva.

Vreau sa te inteb cum a pus dr respectiv acest diagnostic pt ca stiu ca diag. de displazie mamara se punea numai in urma unei biopsii pt ca este un rezultat anatomopatologic nu de imagine? Poate ma insel eu...

In afara de a-ti palpa sinii si a-ti face un ecograf, ce ti-a mai facut?

karol

Displazia mamara este un diagnostic generic pentru formatiuni tumorale ale sanului, de regula benigne, dar nu se exclude posibilitatea malignizarii lor. Nodulii sunt direct influentati de secretiile hormonale (sunt mai proeminenti si mai durerosi inainte de CM, de exemplu).

Eu am avut un astfel de diagnostic, mi s-au depistat 4 astfel de noduli, 3 la un san si unul la celalat. Mi s-a prescris un tratament hormonal, dar n-am mai apucat sa-l iau pentru ca am ramas insarcinata. L-am intrebat pe oncolog ce ar trebui sa fac, n-as fi vrut sa nasc copilul si sa-l fara mine. Mi-a spus ca exista 50% posibilitatea de a scapa de probleme, cealalta varianta fiind ceva mai neagra. Modificarile hormonale din timpul sarcinii pot vindeca, mi-a zis medicul.

Am ales. Traiesc, am un baiat de 10 ani, si nici urma de displazii. Au disparut dupa nastere.

De aceea, cred ca tratamentul hormonal, corect prescris si dupa dozaje minutioase, rezolva problema.

Sanatate multa!

Off: baiatul meu m-a "vindecat" si de un chist ovarian pe care il aveam inainte de sarcina, si care a disparut ca prin minune. Probabil, pe acelasi "principiu".

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...