Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Proceduri cu privire la succesiune

ocebine

Recommended Posts

As avea si eu niste intrebaru despre succesiune. Las la latitudiea moderatorilor daca vor muta acest subiect.

Pe scurt: Bunica mea a murit in 1989. A avut 3 copii: mama mea, o sora si un frate. Nu s-a facut succesiunea atunci pentru ca nu eram in tara. Ulterior, in 1998 am murit si fratele. Iar nu s-a facut succesiune pentru ca amindoua surorile erau plecate din tara.

In iunie, mama si sora ei ar vrea sa vine in tara pentru 3 saptamini si sa rezolve aceasta problema. In discutie este un apartament, un teren si locurile de la cimitir.

Noi sintem plecati de atita timp ca nu mai stim deloc care sint pasii pe care trebuie mama sa-i faca sa poate rezolva aceasta problema. Orice sfaturi sint bine venite si va multumesc anticipat pentru orice sugestii.

Trebuie facute cereri? Unde? Cit timp dureaza? Care sint taxele?

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Problema ca nu cunosc pe nimeni notar...numai cind va veni, atunci poate merge la cineva...ideea este daca 3 saptamini sint suficiente, si am vrea o idee cam cit costa toata tarasenia?

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

in principiu trebuie toate actele de proprietate si cele care dovedesc care sunt mostenitorii (acte de identitate, de nastere, de casatorie, etc). cat despre cat costa toata afacerea e tare greu de spus. depinde de valoarea bunurilor (care se stabileste nu la valoarea pietei ci dupa niste cataloage speciale) si de notar (onorariile am inteles ca difera). s-ar putea trei saptamani sa nu fie suficiente. repet: toate datele astea sunt din experienta, nu am nici o pregatire de specialitate.

nu este nici un notar pe-aici?

nunta mea

Sotul meu a facut succesiunea dupa tatal lui acum trei ani. Iti copiez listuta primita de la notar atunci, cu actele necesare:

- certificat deces defunct

- certificat nastere defunct

- certificat casatorie defunct (daca a fost casatorit/a la data decesului)

- certificat nastere si casatorie mostenitori (daca si-au schimbat numele in urma casatoriei)

- Buletin/carte identitate mostenitori

- testament (daca exista)

- actele de proprietate privind bunurile din masa succesorala

- certificat fiscal de la primarie (de unde se plateste impozitul) pentru bunurile mobile si imobile din masa succesorala

- un martor cu buletinul de identitate

E posibil ca intre timp sa se ceara si alte acte, de exemplu cadastru, dar nu stiu sigur.

Inca ceva, din cate stiu eu succesiunea se poate dezbate doar la un notar din localitatea unde defunctul a avut ultimul domiciliu (cel din buletin).

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)

Poze

Poze noi si Poze Craciun

Vacanta Antalya

La ceea ce a scris pd mai sus as mai adauga:

- certificate actionar (defunct si ale persoanelor pe care el/ea le-au mostenit).

- acte locuri de veci, pamint.......

Cit te costa, depinde de valoarea masei succesorale. Eu am platit anul trecut 1000 euro pt succesiunea duap tata.

Andreia

• 2 weeks later...

La tata a mai fost nevoie si de extrasul de carte funciara si certificatul de nedezbatere (o chestie luata de la un alt notar cum ca succesiunea nu a fost deja dezbatuta). Noi am rezolvat-o intr-o spatamana si ne-a costat putin peste 4 mil. si multa alergatura.

A! Si trebuie platite impozite (daca defunctul nu le-a platit) si alte asemenea la bunurile incluse in succesiune.

Am senzatia ca am uitat ceva, dar daca imi amintesc revin.

Optimistul e mai aproape de Adevar.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...