Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ciuperci cu smantana


BraveGirl

Recommended Posts

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cum la noi ciupercile sunt aproape nelipsite de pe masa, am si o groaza de retete cu tot soiul de ciuperci

 

Ciuperci cu smanatana

600g ciuperci, 35 g smanatana, 1/2 pahar suc de rosii, o ceapa, 1/2 pahar de vin, 50 g unt, 2 oua, putin ulei, o lingura rasa de faina, patrunjel verde

 

Se spala ciupercile in apa rece, se taie felii fine si se pun intr-un vas(de teflon), impreuna cu ceapa tocata in untul fierbinte si se lasa la foc mic pana se inmoie(fierb in sucul lasat de ele).Cand sucul aproape s-a evaporat se adauga vinul si sucul de rosii, sare si piper dupa gust.Se adauga patrunjelul tocat si se da la cuptor cu foc domol.Spre final se adauga si smantana care s-a amestecat in prealabil cu galbenusurile si zeama de lamaie si se mai lasa vasul pe foc inca 2 minutele.

 

 

Daca mai aveti alte retete astept si eu cu nerabdare.

 

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

 

2+1

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tumpilina pai daca mai ai retete mai spune.

 

eu am facut ieri prima data ciuperci (mie nu imi plac dar pt ca vreau sa mai slabesc, si ciupercile au putine calorii........... am vrut sa mai incerc), le-am facut umplute, nimic complicat. sotul meu a zis ca sunt bune, le-a mancat pe toate. eu.... nu stiu cum sa zic ca au fost, poate daca mai incerc si alt fel.....

 

[pup][pup][pup]

 

marina

 

pozici

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac asa ciulamaua:

1 kg ciuperci proaspete, 400 gr smantana, o ceapa, delikat sau sare, piper verde macinat, ulei, o lingura de faina.

Curat, spal tai in 4 cipercile; tai ceapa maruntel si o pun la calit in ulei (3 linguri), adaug ciupercile si pun capacul (nu pun apa deloc ca lasa ciupercile); se lasa ciupercile pana fierb in propria lor zeama vreo 15 minute, se adauga smantana frecata cu lingura de faina - se da deoparte cratita (sa nu se taie smantana direct pe foc) si se amesteca repede cu lingura pana se incorporeaza smantana, se da din nou la foc de adauga mirodeniile si se mai lasa vreo 5-10 minute... si gata! Pofta buna![pofta]

 

Ioana nasturica

Noi si Ioana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciuperci gratinate cu smantana

 

Ingrediente: 40 g kaizer afumat, 1 ceapa, 500 g Champignons, 1 lg. ulei, ½ lingurita rozmarin tocat, 1 lingurita suc de lamaie, sare, piper, 150 g smantana, 1 galbenus, 1 lg. rondele ceapa verde, 1 lg. unt

 

Se taie cuburi kaizerul. Se toaca ceapa. Ciupercile se taie bucati.

Se preincalzeste cuptorul (220°). Se incinge uleiul si se topeste kaizerul. Se adauga ceapa si se caleste 2 minute. Se adauga ciuperci, rozmarin si suc de lamaie. Se fierb cca 5 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza ciupercile intr-o forma unsa.

Se amesteca smantana cu galbenus si rondele de ceapa verde si se repartizeaza peste ciuperci. Se aseaza deasupra fulgi de unt. Se coace la cuptor cca 20 de minute.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...