ancamironiuc Publicat Aprilie 15, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 15, 2006 Acum doua zile am cumparat pulpa de cerb si ceafa de mistret. Inconstienta m-am apucat de pulpa de cerb, am pus-o la cuptor cu condimente si vin. Toate bune si gustoase pana cand nu am oprit cuptorul...S-A FACUT CIMENT!! Mi-a ramas acum ceafa de mistret...stie cineva cum se gateste vanatul? SE pune la macerat? Cu ce?????? ANCA[bis] ANCA si EMA Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tumpi Postat Aprilie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 15, 2006 vanatul de fel tb lasat la marinat cam 12 ore inainte de preparare. uite aici cum se face: ceapa 3 buc morcov 2 buc telina 1 buc piper 1 lingurita cuisoare 4 buc ardei iute 1 buc frunze de salvie 2 buc enibahar ½ lingurita ulei 1 cana otet 1 pahar vin alb sec 1 l Zarzavatul se taie fasii, se calesc impreuna cu condimentele, se adauga otetul si vinul, se mai tin la fiert vre-o 5 min; se lasa sa se raceste la temperatura camerei si se toarna peste carne. Spor la marinat. "Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red"> 2+1 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
akella Postat Aprilie 17, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2006 Friptura de mistret cu cartofi gratinati Ingrediente: 1 leg. zarzavat de supa, piper, sare, 2 cepe, 1 kg carne mistret (dintr-o bucata, legata sub formã de rulada), 2 lg. ulei, 2 lg. bulion, 1 l vin rosu, 1 l supa (instant), 750 g cartofi, 375 g smantana Se preincalzeste cuptorul. Zarzavatul de supa se taie marunt, iar ceapa se toaca. Carnea se spala, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Se incinge uleiul intr-o tava si se prajeste carnea de jur imprejur. Se prajesc in grasime zarzavatul si ceapa si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga bulion si 200 ml vin. Se lasa sa fiarba la foc iute pana se evapora tot lichidul. Se adauga carnea. Se stinge cu vin si supa. Se acopera tava si se coace la cuptor 90 de minute. Cartofii se taie felii si se aseaza in straturi intr-o forma de sufleu. Se toarna deasupra smantana amestecata cu sare si piper. Gratin-ul se coace la cuptor cca 50 de minute. Se scoate carnea din tava si se pastreaza la cald. Se paseaza sosul de la friptura, se condimenteaza si se servesc impreuna. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancamironiuc Postat Aprilie 18, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 18, 2006 [flo] MII DE MULTUMIRI!!!!! ANCA si EMA Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.