Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Hrisca


Leah

Recommended Posts

Dragelor,

 

Ajutati-ma si pe mine cu o problema. Am cumparat un pachet de hrisca cu gandul sa il fac ceai sa ma spal pe cap. Nu stiu de ce tinusem eu minte ca hrisca era buna pt parul negru (dar acum nu mai stiu unde am citit asta). Acum am auzit ca hrisca se poate si gati si cum in Saptamana Mare vreau si eu sa postesc, m-am gandit ca ar fi o ocazie buna sa o gatesc. Problema e ca nu stiu cum sa o gatesc.

Ma ajutati voi cu niste idei? As vrea sa stiu daca voi ati gatit vreodata asa ceva si cam ce gust are...

 

"I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I--

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference."(Robert Frost)

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Leah, hrisca e un aliment foarte raspindit in Basarabia. Se gateste ca garnitura pe linga carne (la fel ca orezul, cartofii sau pastele), dar se poate minca si simpla.

Cel mai simplu mod de a prepara hrisca e urmatorul: se alege, se spala (la fel ca orezul) si se pune la fiert in apa clocotita cu sare si unt (1 cana de hrisca la 3 cani de apa). Se amesteca din cind in cind. Se fierbe cam vreo 15 minute, pina se umfla. Apoi se inchide focul si se acopera vasul cu un prosop pentru vreo 15-20 minute. Asta e modul in care prepar eu hrisca cel mai des.

Poate mai intra si alte fete moldovence si posteaza retetele lor. [papica]

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, asa cum a zis Natalia, in Moldova de peste Prut, hrisca este un aliment des intalnit, la fel ca orezul.

IN general modul de preparare este cam acelas postat de Natalia.

De obicei hrisca se fierbe separat si la ea se fac diferite sosuri improvizate.

 

Unele persoane inainte de a fierbe hrisca o prajesc in putin ulei, unt sau margarina. Cand isi schimba culoarea adauga apa. Eu personal nu o prajesc.Pun 2-2,5 cani de apa la 1 cana de hrisca pentru ca imi place sa iasa mai uscata ca sa zic asa( sfaramicioasa) nu stiu cum sa ii zic.

Si la fel ca Natalia, o fierb vreo 15 min pana se umfla si pe urma chiar daca mai are apa, o invelesc bine in ceva si o las putin.

 

Lilia si printesa ei Aid="red">Mid="orange">Eid="blue">Lid="red">Iid="purple">Aid="red">id="orange"> (26.09.2004)

 

 

 

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si se mai spune pe aici ca contine mult fier. Dar nu stiu daca e adevarat sau ba. Trebuie sa caut info.

Eu o gatesc din ochi, asa m-a invatat cineva, pui hrisca si apa sa acopere cu doua degete[:D] O fierb la foc domol, dar nu am stiu ca s acopera.

Fetita mea maninca o foarte bine, mai ales hrisca cu lapte. Eu fierb separat hrisca si apoi adaug lapte si putina miere sa fie dulcie.

Pofta buna!!!

 

 

 

 

Rodicaid="red"> si PAULAid="red"> (02.09.04)

id="right">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

da asa e . contine fier 1 pahar / 164 grame de hrisca asigura 23% din necesarul de fier, contine 17 grame de fibre si 19 grame de proteine ceea ce e mare lucru ca nu mancam nici fibre nici proteine destule.

aici se vinde hrisca varsata la fel ca si orezul si alte cereale asa ca ma gandesc ca si americanii consuma hrisca frecvent

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

in Italia din faina de hrisca ( grano saraceno) se face pasta ca si din faina de griu , se face mamaliga ( la fel ca din faina de porumb/malai)... se foloseste in nord .. Pastele din faina de hrisca ( adica coca din faina asta amestecata cu faina de griu, apa si sare) se fierb in apa impreuna cu varza taiata marunt si un cartof. Se scurg cind sunt fierte, se pun in tava cu brinza ( un tip de brinza specific zonei Valtellina) si se baga la cuptor ... super buneee! Apoi niste gogosele numite Sciatt sau clatite ...

 

 

Cristina

 

una.. alta...id="blue">

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...